MAGISTRATII NU AU VOIE SA SE RIDICE IMPOTRIVA LEGII – Iata de ce protestul la care instiga Danilet, fostul consilier al lui Macovei, ii poate aduce pe magistrati in postura de a nu mai solutiona niciun dosar. Desi au obligatia de a se supune legii, magistratii manati in protest de Danilet si Lancranjan ameninta cu blocarea instantelor si a parchetelor, ca nu ar fi bune Legile Justitiei, OUG-urile Guvernului, Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie si componenta CSM

Distribuie!by Actiunile orchestrate de judecatorul Cristi Vasilica Danilet, fost membru al CSM revocat in mandatul sau, si de procuroarea DNA Alexandra Carmen Lancranjan, cea care a gasit anosta materia drepturilor omului, de incitare a magistratilor la incalcarea statutului lor si a legilor in vigoare sunt extrem de periculoase si pot avea consecinte dintre […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Actiunile orchestrate de judecatorul Cristi Vasilica Danilet, fost membru al CSM revocat in mandatul sau, si de procuroarea DNA Alexandra Carmen Lancranjan, cea care a gasit anosta materia drepturilor omului, de incitare a magistratilor la incalcarea statutului lor si a legilor in vigoare sunt extrem de periculoase si pot avea consecinte dintre cele mai nefaste. Tocmai de aceea Lumea Justitiei le semnaleaza magistratilor consecintele grave pe care le pot avea actiunile lor, daca se lasa antrenati in iesiri in strada si greve nelegale de catre Lancranjan, Danilet si alti activisti. 

loading...

Cei care vor avea de suferit, in primul rand, ca urmare a actiunilor oengistilor din magistatura vor fi chiar justitiabilii. Sustinem aceasta intrucat, astfel cum a anuntat Vasilica Danilet pe Facebook, in saptamana 25 februarie – 1 martie 2019, va fi suspendata activitatea in instante si parchete, in semn de protest impotriva legilor si ordonantele emise de Parlament si Guvern si impotriva Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie.


Iar acest lucru este extrem de grav, daca tinem cont ca judecatorii au obligatia de a se supune legii, fiindu-le interzis sa se ridice impotriva unei legi, in strada, de capul lor. Cei care incita magistratii sa iasa in strada, dar si magistratii activisti care ies in strada creeaza in mentalul justitiabililor temerea ca judecatorii si procurorii nu vor aplica legea in dosarele pe care le judeca, ori le instrumenteaza, pentru simplul motiv ca nu le convine o norma legala si nu sunt de acord cu ea.

In aceste conditii, un magistrat poate fi oricand recuzat de justitiabili pe motiv de lipsa impartialitate in sensul ca, prin prezenta la proteste pe scari, si prin actiunile cu iz politicianist pe care le intreprinde, refuza sa aplice legea doar pentru ca nu ii convine. De aceea, se impune luarea unei pozitii fata actiunea celor care reprezinta puterea judecatoreasca impotriva unor legi si decizii emise de celelalte doua puteri ale Statului, Executiva si Legislativa. In ce tara s-a mai pomenit ca Puterea Judecatoareasca sa ceara Puterii Legislative sa interzica prin lege dreptul Puterii Executive de a emite ordonante de urgenta?


Singurul demers justificabil ar fi fost acela in care, prin adrese oficiale, asumate de CSM, ori prin scrisori insusite de asociatii profesionale ale magistratilor, recunoscute, s-ar fi informat Guvernul si Parlamentul cu privire la nemultumirile magistratilor si s-ar fi solicitat dezbateri in vederea solutionarii acestor nemultumiri. La ce ajuta in aceste conditii iesitul in strada al magistratilor?

Magistratii blocheaza activitatea sistemului judiciar

Din punctul nostru de vedere, dar si al oamenilor de Drept, consecinta actiunilor magistratilor oengisti care ies pe scarile instantelor pentru a protesta este de blocare a activitatii in sistemul judiciar, din cauza unor chestiuni care nu le sunt favorabile lor, cine stie din ce motive!

Caci, oricat de mult am incerca sa dam credit actiunilor magistratilor care ies pe scarile instantelor din tara, nu putem sa nu constatam ca iesirile acestora sunt selective si nu au nimic de-a face cu ideea de Justitie.

Din punctul nostru de vedere judecatori precum Cristi Vasilica Danilet sau procurori precum Alexandra Carmen Lancranjan nu sunt sinceri atunci cand anunta ca ies in strada pentru a proteja valorile Justitiei, in conditiile in care timpul ne-a dovedit ca cei de mai sus protesteaza numai impotriva masurilor Puterii, cand legifereaza ceea ce lor nu le convine, ori cand au loc evenimente care nu le sunt lor pe plac.

Spre exemplu, pentru a demonstra maniera selectiva in care inteleg magistratii oengisti si #rezistenti sa protesteze, ii intrebam retoric unde se aflau cand procurorii faceau dosarele la comun cu ofiterii SRI, ori cand oficialii europeni au publicat un raport MCV minicinos?

Pentru ca avem mai multe neclaritati, ii intrebam pe magistratii activisti:

De ce nu au iesit sa protesteze atunci cand generalul (r) Dumitru Dumbrava a afirmat ca justitia este “campul tactic” al SRI?

-De ce nu au iesit sa protesteze atunci cand fostul ministru al Justitiei Raluca Pruna a modificat peste noapte, prin ordonanta, Codul penal si Codul de procedura penala?

-De ce nu au iesit sa protesteze atunci cand, tot peste noapte, Raluca Pruna a transformat SRI, din nou, in organ de cercetare penala?

-De ce nu au iesit sa protesteze atunci cand a aparut primul protocol semnat in 2009 de Laura Kovesi, Florian Coldea si George Maior, care prevedea formarea de echipe mixte procurori-ofiteri SRI si permitea SRI sa efectueze acte de urmarire penala in dosarele penale?

-De ce nu au iesit sa protesteze atunci cand oficialii europeni au dat publicitatii Raportul MCV din 2018, care abunda de minciuni si neadevaruri?

-De ce nu au iesit sa protesteze atunci cand Curtea Constitutionala a Romaniei a decis ca protocoalele semnate in 2009 de Laura Kovesi, Florian Coldea, George Maior sunt ilegale si au adaugat la lege?

In speranta ca nu vor face greseala sa dea curs manevrelor activistilor si oengistilor din Sistem, reamintim ca magistratii nu au voie sa faca greve si sunt obligati sa se supuna legii.

Iata ce prevade Constitutia si legea dialogului social:

Art. 124, alin. 3: „Judecatorii sunt independenti si se supun numai legii”.

Art. 132, alin. 1: „Procurorii isi desfasoara activitatea potrivit principiului legalitatii (…)”.

Legea nr. 62/2011 a dialogului social prevede la articolul 202: „Nu pot declara greva: procurorii, judecatorii (…)”.

Sursa: https://www.luju.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

CAMPANIA “AFARĂ CU MASONERIA DIN ȚARĂ”: Demontați toate însemnele cluburilor Rotary și Lions de la intrarea în orașe. VIDEO: Însemnele ROTARY și LIONS îndepărtate de la intrările doar din Timișoara
Klaus Iohannis se afișa în public la Sibiu doar cu sașii lui, apropiatii lui Schweighofer, cel care cheleste padurile Romaniei
RUSINE! Presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca Romania "desi se opune" VA ACCEPTA COTELE OBLIGATORII si va primi mii de imigranti daca Uniunea Europeana i-o va cere. Pentru miile de imigranti noi facilitati de primire a imigrantilor vor fi construite
Soția lui Dacian Cioloș vrea ca în programa școlară pentru copii să fie introdusă tehnica new-age ( satanism)
Iohannis: Până în 2020, 70% din instituțiile din România vor avea experți în egalitatea de gen ( homosexualizarea instituțiilor și a statului)
2000 de soldati rusi asteapta sa plece spre Siria pentru a sprijini regimul Bashar al-Assad in lupta cu gruparile teroriste sprijinite de SUA si acolitii ei
Judecătoarea Daria Lupea de la Cluj: în comunism aveai posibilitatea liberului arbitru știu și colegi judecători care nu au dat sentința cerută de partid. Cu orice risc. Așa că să vii acum si să spui că nu ai avut ce face atunci, nu, mulțumesc, nu accept.
Dezvăluire Şoc. Ponta "am fost obligați de UE sa integrăm zona de Vest a Țării cu Ungaria Cehia și Slovacia". Când vă spuneam, că se lucrează din greu la regionalizarea, federalizarea și la dispariția statului național numit România nu ne credeați.
România este condusă de marionete iresponsabile. Cum să-i intereseze viitorul, dacă nici copii nu au? După ei, potopul!
Proiectul legii vaccinarii va fi pus in dezbatere publica luna aceasta (aprilie 2016). Se dorește VACCINAREA OBLIGATORIE. Mai mult, VACCINAREA e declarată că ține DE SIGURANȚA NAȚIONALĂ (VIDEO)
2016, sub zodia Merkel | Prima vizită oficială a premierului Cioloş după Anul Nou, la Berlin
NE VOR IMPUSCA LEGAL: Politistii si jandarmii nu vor mai raspunde in fata legii cand vor trage in oameni
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro