MAGISTRAȚI PĂTAȚI LA MITING – Ii credeti pe cei care au iesit sa protesteze pe scarile Palatului de Justitie impotriva OUG nr. 7/2019 de modificare a Legilor Justitiei, ca o fac pentru a apara democratia? Uitati-va bine la ei! Printre cei aproximativ o suta de protestatari secondati de o hoarda de activisti #rezist care agitau pancarde dintre cele finantate de ONG-urile cu finantare sorosista s-au aflat procurori a a caror loc credem ca este la interogatoriu, dar si judecatori cunoscuti pentru pozitiile pe care le adopta impotriva Guvernului.

Distribuie!by Ii credeti pe cei care au iesit sa protesteze pe scarile Palatului de Justitie impotriva OUG nr. 7/2019 de modificare a Legilor Justitiei, ca o fac pentru a apara democratia? Uitati-va bine la ei! Printre cei aproximativ o suta de protestatari secondati de o hoarda de activisti #rezist care agitau […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather


Ii credeti pe cei care au iesit sa protesteze pe scarile Palatului de Justitie impotriva OUG nr. 7/2019 de modificare a Legilor Justitiei, ca o fac pentru a apara democratia? Uitati-va bine la ei! Printre cei aproximativ o suta de protestatari secondati de o hoarda de activisti #rezist care agitau pancarde dintre cele finantate de ONG-urile cu finantare sorosista s-au aflat procurori a a caror loc credem ca este la interogatoriu, dar si judecatori cunoscuti pentru pozitiile pe care le adopta impotriva Guvernului.

loading...

Aproximativ 100 de persoane s-au suit pe treptele Palatului de Justitie ca sa protesteze impotriva OUG 7/2019 de modificare a Legilor Justiei. Printre ei, procurorul DNA Marius Bulancea, care l-a dat jos abuziv pe Procurorul General Tiberiu Nitu, si procurorul dandy Romulus Dan Varga, seful Sectiei de urmarire penala si criminalistica PICCJ, locul unde Carmen Iohannis a fost audiata noaptea, pe ascuns. Adunarea s-a spart dupa 40 de minute (Galerie Foto)


In fruntea grupuletului au stat urmatorii:

– procurorul Marius Bulancea (foto 1 dreapta), seful Sectiei a II-a din DNA, si fost consilier al lui Kovesi, individ care ar trebui trimis in judecata in opinia noastra pentru modul in care a fabricat dosarul care a dus la debarcarea abuziva a ex-procurorului general Tiberiu Nitu (un adevarat atentat la siguranta nationala);


procurorul Romulus Dan Varga (foto 1 stanga), dandy-ul care conduce Sectia de urmarire penala si criminalistica din Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, locul unde Carmen Iohannis a fost adusa pe ascuns, “noaptea ca hotii”, sa dea declaratii. Despre acest Romulus Dan Varga putem spune ca procuroarea Elena Iordache, cea care a instrumentat initial dosarele paraditorilor de la DNA Ploiesti Mircea Negulescu si Lucian Onea s-a plans ca a facut presiune asupra ei ca sa i se ia dosarul;

procurorul Bogdan Ciprian Pirlog de la Parchetul Tribunalului Militar Bucuresti (foto 5 stanga si foto 6), trimis in judecata disciplinara pentru modul in care a deschis dosarul impotriva jandarmilor, in urma protestelor din 10 august din Piata Victoriei;

procurorul Radu George Bucurica de la Parchetul de pe langa Judecatoria Oravitacunoscut pentru scandalul cu tente sexuale in care a fost implicat;

judecatorul Dragos Calin de la Curtea de Apel Bucuresti (foto 5 dreapta)presedinte al Forumului Judecatorilor din Romania, cunoscut pentru pozitiile sale antiguvernamentale si pro-macoviste;

De sesizat este faptul ca la protestul de vineri, 22 februarie 2019, au participat vizibil mai putine persoane fata de protestul din decembrie 2018, dar si de aceasta data cei mai multi dintre ei erau procurori. Marele protest inceput la ora 18.00 s-a incheiat in jurul orelor 18.40.

Publicam in continuare imagini de la protest:

AMR CONDAMNA PROTESTELE MAGISTRATILOR ACTIVISTI – Desi se opune OUG 7/2019, AMR intelege sa nu ia parte la instigarile de incalcare a legii: “Luarea unor masuri asociative de anvergura, cu impact asupra desfasurarii activitatii instantelor si, deci, asupra actului de justitie, nu poate fi bazata pe ideologie pur ‘militantista’… AMR, prin tenacitatea indreptatita cu care a sustinut puncte de vedere in Parlament, a reusit sa obtina evident mai mult decat prin iesiri pe scarile instantelor”

Iesire echilibrata din partea Asociatiei Magistratilor din Romania, prin presedintele interimar, jud. dr. Andreea Ciuca (foto), in contextul scandalului creat in Justitie ca urmare a emiterii de catre Guvern a Ordonantei de Urgenta nr. 7/2019 privind unele modificari aduse Legilor Justitiei. Cunoscand legea si aplicand-o de fiecare data, reprezentatii Asociatiei Magistratilor din Romania au ales sa ia pozitie fata de modificarile la Legile Justitiei, altfel decat sa iasa in strada, asa cum judecatorii si procurorii oengisti si #rezistenti au ales sa o faca.Referindu-se la iesirea la protest pe scarile Palatului de Justitie a colegilor judecatori si procurori, AMR isi exprima dezacordul fata de “militantismul” manifestat de acestia si aminteste ca prin “tenacitatea indreptatita cu care a sustinut puncte de vedere in Parlament si s-a luptat pentru adoptarea acestora, a reusit sa obtina evident mai mult decat prin iesiri pe scarile instantelor”.

Intr-un comunicat de presa transmis Lumea Justitiei in 22 februarie 2019, Asociatia Magistratilor din Romania isi exprima dezacordul fata de continutul OUG nr. 7/2019 si reclama ca unele dintre modificarile aduse Legilor Justitiei prin acest act reprezinta “dispozitii care lovesc in principiul separatiei carierelor judecatorilor si procurorilor, sustinut de AMR de un deceniu”.

Este drept, retine AMR in comunicat, OUG nr. 7/2019 contine si prevederi solicitate pe buna dreptate de CSM privind deblocarea unor situatii ce tin de organizarea judiciara si de recrutarea magistratilor, insa modificarile esentiale ce au fost facute vin sa anuleze o buna parte din munca depusa de asociatia profesionala a magistratilor in timpul modificarilor acestor acte normative in Parlamentul Romaniei.

Concret, judecatoarea Andreea Ciuca, in numele AMR, arata ca prin OUG nr. 7/2019 s-a creat din nou posibilitatea ca la concursul de promovare in functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie sa se tina cont de vechimea dobandita de un judecator in calitate de procuror, lucru care sustine AMR da prilejul unor judecatori cu o vechime covarsitoare ca procuror (din cei 18 ani ceruti pentru Inalta Curte) sa participe la concurs si sa solutioneze, apoi, cauze ca judecator la instanta suprema.

Pe de alta parte, prin modificarile aduse de OUG nr. 7/2019 Legilor Justitiei s-a reglementat posibilitatea ca un judecator, care a fost anterior procuror, sa devina sef la Parchetul de pe langa ICCJ, la DNA, la DIICOT, fapt ce constituie, in opinia Asociatiei Magistratilor din Romania, “o incalcare evidenta a principiului separarii carierelor”.

Publicam in continuare Comunicatul Asociatiei Magistratilor din Romania din 22 februarie 2019:

“Asociatia Magistratilor din Romania (AMR) a afirmat si reafirmat necesitatea respectarii principiului constitutional al separatiei puterilor care nu poate fi, insa, rupt de cooperarea loiala dintre acestea. In acest context, AMR cunoaste foarte bine ca atributul legiferarii apartine altei puteri. Dar, nici AMR, nici magistratii, nici puterile in stat nu au voie sa ignore faptul ca, astfel cum sublinia presedintele Curtii Europene a Drepturilor Omului, daca judecatorii sfarsesc prin a le fi teama sa se exprime in exercitiul functiunii lor, aceasta va conduce inevitabil la scaderea sau la disparitia unuia din fundamentele democratiei. Cu atat mai mult este justificata aceasta necesitate de exprimare cand ne referim la acte normative privind organizarea judiciara si statutul magistratului pentru ca au efecte asupra drepturilor, libertatilor si obligatiilor cetatenilor.

Ordonanta de Urgenta nr. 7/2019 a fost adusa la cunostinta CSM si adoptata de pe o zi pe alta, adica exact asa cum n-ar trebui sa se procedeze daca ne-ar pasa de principiul cooperarii loiale intre puteri. Pana ne-am desmeticit, ca sa nu mai spunem ca n-am apucat sa o aprofundam, a fost pusa pe ordinea de zi a Guvernului si aprobata. Aceasta modalitate de „actiune” ne aminteste de lansarea in spatiul public a unui simplu „PowerPoint”, in august 2017, cu privire la modificari de esenta ale Legilor Justitiei. Si atunci, si acum, AMR a reactionat, in mod indreptatit, mai cu seama ca un asemenea mod de lucru a constituit marul discordiei in sistemul de justitie, continuand sa adanceasca fisura dintre noi.

Daca OUG nr. 7/2019 ar fi cuprins doar prevederi de o urgenta stricta si/sau care detaliau principii deja consacrate, dupa dezbaterile in Parlament asupra Legilor Justitiei, la care AMR a participat cu buna-credinta, in interesul magistratilor, al sistemului de justitie si al cetatenilor, poate nu ar fi fost nevoie de acest comunicat.

Insa, desi OUG nr. 7/2019 contine prevederi solicitate pe buna dreptate de CSM privind deblocarea unor situatii ce tin de organizarea judiciara si de recrutarea magistratilor, actul normativ cuprinde si dispozitii care lovesc in principiul separatiei carierelor judecatorilor si procurorilor, sustinut de AMR de un deceniu. Pentru prevederea acestuia in Legile Justitiei, AMR a adus argumente concrete, punctuale, scrise si orale, in fata Comisiei speciale comune a Camerei Deputatilor si Senatului, in perioada noiembrie-decembrie 2017. Principiul a fost consacrat prin art. 1 alin. 2 din Legea nr. 303/2004 si s-a reflectat intr-o serie de dispozitii din cele 3 Legi ale Justitiei, tinandu-se seama de statutul judecatorilor si procurorilor, de atributiile specifice fiecarei profesii, de independenta judecatorului, de independenta procurorului in dispunerea solutiilor si luarea masurilor, adica in exercitarea atributiilor judiciare.

Fara nicio consultare, s-a modificat un articol de lege pentru care AMR a insistat in Comisia speciala comuna, referitor la conditiile de participare la concursul de promovare in functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie. OUG nr. 7/2019 a adaugat la vechime si posibilitatea ca aceasta sa fi fost dobandita ca procuror, nu numai ca judecator, permitand confuzia intre cele doua cariere si dand prilejul ca un coleg cu o vechime covarsitoare ca procuror (din cei 18 ani ceruti pentru Inalta Curte) sa participe la concurs si sa solutioneze, apoi, cauze ca judecator la instanta suprema. Desi pare ca aceasta modificare nu supara Sectia pentru procurori a CSM, astfel cum AMR a sustinut, se impune ca judecatorii de la cea mai inalta instanta a tarii sa aiba experienta indestulatoare in aceasta profesie, acesta fiind si motivul pentru care legiuitorul a insistat in marirea vechimii la 18 ani. „Razgandirea” puterii executive, in regim de urgenta, nu are justificare.

In acelasi fel, prin modificarile aduse de OUG nr. 7/2019 se da posibilitatea unui judecator, care a fost anterior procuror, sa devina sef la Parchetul de pe langa ICCJ, la DNA, la DIICOT, fapt ce constituie, de asemenea, o incalcare evidenta a principiului separarii carierelor. De asemenea, in pofida rezultatului dezbaterilor din Parlament asupra Legilor Justitiei, ordonanta de urgenta transfera competenta in procedura de numire a sefilor de la parchetele de varf, de la Sectia pentru procurori la Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, creand incoerenta legislativa cu privire la atributiile sectiilor in privinta carierelor judecatorilor si procurorilor si confuzii nejustificate.

Stabilirea procurorului-sef al Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie ca fiind „procuror ierarhic superior” inseamna regandirea ierarhizarii existente in interiorul Ministerului Public si a principiului constitutional al controlului ierarhic. Chiar daca punerea in aplicare a dispozitiilor legale privind aceasta Sectie a fost obstructionata intr-o modalitate care n-are nimic de-a face cu legea, inlaturarea piedicilor lipsite de temei trebuia realizata prin tragerea la raspundere a celor care au incalcat legea, indiferent ca sunt procurori ori judecatori, de la instante/parchete sau CSM.

AMR va face, in continuare, demersurile ferme, repetate si punctuale, ingaduite unui magistrat, pentru a-si face auzita si ascultata opinia, in interesul sistemului de justitie si al cetatenilor, considerand, insa, ca, luarea unor masuri asociative de anvergura, cu impact asupra desfasurarii activitatii instantelor si, deci, asupra actului de justitie, nu poate fi bazata pe ideologie pur „militantista” sau pe reactii emotionale, care nu-si ating scopul. In acest sens, AMR reaminteste faptul ca, prin tenacitatea indreptatita cu care a sustinut puncte de vedere in Parlament si s-a luptat pentru adoptarea acestora, a reusit sa obtina evident mai mult decat prin iesiri pe scarile instantelor (a se vedea forma in care Legile Justitiei au intrat in Comisia speciala si forma in care au fost votate, dupa aproape 6 saptamani de dezbateri la care AMR a participat).

Asociatia Magistratilor din Romania,

prin presedintele interimar,

jud. dr. Andreea Ciuca”

sURSA: https://www.luju.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

”Omul din umbră” revine: Mesaj de la Monaco despre Dragnea, PSD, ”ticăloși și trădători”!
PNL-UL NU SE MAI OPREȘTE – CURENTUL S-A SCUMPIT DE LA 1 IANUARIE CU 7,5%!
DOCUMENT: Iohannis a fost informat în 6 mai 2015 despre afacerile lui Florian Coldea și Sebastian Ghiță de către un fost ofițer SRI
Trump avertizeaza ca vaccinurile antigripale sunt cea mai mare inselatorie din istoria medicinei!!!
PSD il da jos pe Tudose ca nu a fost de acord sa dea Casei Regale palate si milioane de Euro. Sa se afle Isarescu (varul regelui Mihai) in spatele mutarii de sah?
SCANDAL LA VÂRFUL SERVICIILOR SECRETE ȘI ARMATEI AMERICANE | Șeful NSA s-a dus la Trump, Obama vrea să îl dea afară
ATENȚIE LA REȚEAUA NEOBOLȘEVICĂ A LUI SOROȘ. În manualele de "Educație Civică" de clasa VII-a, Teoria Bolșevică a lui Marx despre STATUL BOLȘEVIC este PREZENTATĂ NECRITIC, ca și cum ar fi "o altă variantă validă de stat"
...DIN CÂND ÎN CÂND SPRE ADUCERE AMINTE
WIKILEAKS Cine se află în spatele scandalului PANAMA PAPERS | Legătura cu George Soros, fundaţia Ford şi USAID
Ministresa Justiţiei, Raluca Prună, autodenunţ: "Am minţit la CEDO în problema penitenciarelor"
LAZAR ACOPERA BINOMUL – In loc sa mearga pe firul inregistrarilor audio-video in care Ghita si Basescu denunta grupul de crima organizata din SRI si DNA, Procurorul General Augustin Lazar asteapta sa-i vina probele la sediul PICCJ: „Pana in acest moment nimeni nu a depus vreun denunt sau vreo plangere... Cei care fac o afirmatie in spatiul public sa depuna o plangere, sa depuna un denunt si sa arate care e infractiunea si care sunt probele” (Video)
Începând de azi, naveta elevilor cu trenul nu va mai fi decontată din cauza ordonanței Guvernului Orban
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro