Magazinul ”Unirea” cu rafturile goale. Producătorii nu și-au luat banii și nu mai livrează!

Distribuie!by   loading... Bate vântul în primul magazin deschis de Casa de Comerț Agroalimentar ”Unirea”. În Sibiu, la Brânzărie, rafturile au rămas goale după ce producătorii care livrau produse locale nu și-au primit banii și au decis să întrerupă colaborarea cu unitatea inaugurată la începutul lunii octombrie de fostul ministru […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

 

loading...

Bate vântul în primul magazin deschis de Casa de Comerț Agroalimentar ”Unirea”. În Sibiu, la Brânzărie, rafturile au rămas goale după ce producătorii care livrau produse locale nu și-au primit banii și au decis să întrerupă colaborarea cu unitatea inaugurată la începutul lunii octombrie de fostul ministru al agriculturii, Petre Daea. Deși contractual, oamenii trebuiau să își primească banii în termen de 15 zile de la livrarea mărfii, producătorii sibieni nu și-au primit sumele cuvenite pentru produsele ce s-au vândut la Brânzărie.

Publicația Turnul Sfatului a realizat un reportaj la Brânzărie, primul magazin inaugurat de Casa de Comert Agroalimentar ”Unirea”. Ceea ce părea la început un rai pentru producătorii sibieni s-a dovedit o mare țeapă. După ce au livrat cantități importante, producătorii s-au trezit că nu sunt plătiți. La o lună și jumătate de la inaugurare, pe rafturi se mai găsesc produse numai de la doi producători, dintre care unul a anunțat deja și el că renunță la colaborarea cu ”Brânzăria” lansată de Daea.

”Este foarte puțină marfă, numai ce se vede. Avem din al doilea producător ce a mai rămas și o doamnă producător care zice că aduce, că își asumă răspunderea, nu îi e frică de faptul că nu își primește banii, ca ceilalți. Restul au o teamă că nu și-ar primi banii, nu știm prea multe”, a declarat Maria Fleschin, vânzătoare la Brânzărie.

Un singur producător mai colaborează cu Brânzăria din Sibiu: Elena Baciu. Femeia recunoaște că nici ea nu și-a încasat sumele pentru produsele livrate, în ciuda faptului că termenul de plată era de 15 zile de la livrarea mărfii. În niciunul dintre cazuri, acest termen nu s-a respectat, în ciuda faptului că marfa s-a vândut.

”Deocamdată nu mi s-a făcut plata, dar duc în continuare brânză. Mi-au promis că o să-mi dea banii, acum să vedem. Eu le duc telemea de Sibiu, vidată. Să sperăm că-mi fac plata pentru că dacă nu o să sistez și eu, nu le mai duc. Până acum n-am primit nimic, deși am dus cam 200 de kilograme de brânză deja. Ceilalți colegi nu au mai dus brânză tot din cauza faptului că nu au fost plătiți. Mai duc și eu câteva zile și apoi mă opresc dacă nu mi se face plata. La contractul pe care îl avem cu ei, la 15 zile trebuia să luăm bani și până acum nu am luat nimic”, spune Elena Baciu, producătoare de la Marpod, singura care și-a asumat riscul de a mai duce marfă la Brânzărie.

Încă de la început, numărul de producători care au ”intrat” în Brânzărie a fost mic. Din două motive: unul a fost criteriul politic de selecție. Apoi, când furnizorii agreați au dat bir cu fugiții, nici ceilalți producători din județul Sibiu nu s-au arătat interesați. Oamenii au preferat să mizeze pe forțele proprii pentru a-și valorifica marfa, preferând să își păstreze locul în piețele sibieni unde aveau clientela formată. ”De la început noi am văzut că ceva nu e serios acolo și nu am avut încredere. Contează foarte mult să îți primești banii la timp pentru că zi de zi avem cheltuieli pentru mâncare, pentru motorină, hrană pentru animale, deci banii trebuie primiți zilnic”, spune Livia Voinica, producător de brânzeturi locale ce vinde în Piața Cibin din Sibiu.

Sursa foto: Turnulsfatului.ro

”Nu ne-a tentat niciodată să vindem acolo, pentru că marfa noastră are un preț și acolo se punea un adaos foarte mare. Oamenii mai bine cumpără de la piață decât să ia de acolo, tocmai de aceea și dă faliment magazinul. Noi dăm aici telemeaua cu 30 de lei, ei acolo o dau cu 35. Clienții știu că aici la Piața Cibin e mai ieftin, pentru că noi mai și lăsăm la preț, dăm cum au oamenii bani. Îi înțelegem, că e greu pentru toată lumea”, a declarat și Ileana Ivan, din Sadu.

Proiectul Ministerului Agriculturii – reprezentat momentan prin cele două magazine de producători deschise prin Casa de Comerţ Agroalimentar “Unirea” – este sub semnul întrebării după ce noul ministru, Nechita-Adrian Oros, a trimis în urmă cu câteva zile Corpul de control pentru a verifica situația magazinelor deschise de fostul ministru, Petre Daea.

Jurnaliștii sibieni au cerut un punct de vedere Casei de Comerț Agroalimentar „Unirea” cu privire la problemele pe care producătorii sibieni le-au întâmpinat, însă până la momentul publicării acestui articol nu s-a primit un răspuns.

 

Magazinul ”Unirea” cu rafturile goale. Producătorii nu și-au luat banii și nu mai livrează!

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Peste 1 milion de voturi, furate cu softul STS la europarlamentare. Război pe viață și pe moarte între Coldea și Hellvig/Pahonțu
COMUNICARE DE INFORMATII FALSE – Cerem destituirea mincinoasei nationale Laura Kovesi, care a prostit Romania prin comunicatul DNA din ianuarie 2017: “Nu exista si nu a existat niciun protocol secret Coldea/Kovesi. Nu au existat echipe mixte SRI-procurori ori intalniri intre procurori si ofiterii de informatii in case conspirative”. Protocolul SRI-PICCJ o demasca grav pe Kovesi: echipele mixte au existat, la fel si intelegerea cu Coldea
AU APĂRUT VUVUZELE SISTEMULUI care cer ca românii să fie lăsați pradă "pieței libere" a Cămătăriei Băncilor. Eugen Teodorovici, Ministru de Finanțe, despre plafonarea dobânzilor la creditele ipotecare și de consum: Statul nu trebuie să intervină în piață
Iohannis : “Va spun foarte clar ca locul nostru, al Romaniei, e in spatiul euroatlantic. Acolo apartinem noi. Punct. România a pierdut subit o investiție de miliarde de $ și posibilitatea de a-și reveni un pic. România a renunțat, probabil, la parteneriatul cu China, ca să nu supere pe Big Brother.
Cine este miliardarul care cumpără mii de hectare în România dar NU le lucrează. Le pune ”la păstrare”! Contele austriac Andreas von Bardeau (descendent al familiei de Habsburg) a găsit ”oportunitatea să cumpere teren în România
Cuza Voda infaptuitorul UNIRII ROMANIEI a fost alungat de catre nobili deoarece improprietarise taranii cu pamant! A fost inlocuit de Carol care a inceput sa asupreasca din nou poporul roman si taranimea
Premierul Orban, după ce Guvernul a anunţat gaură în buget de 21 miliarde lei, cumpără rachete de 3,9 miliarde de dolari
MEDICUL GINECOLOG CARE REFUZĂ SĂ FACĂ AVORTURI ȘI CONSILIAZĂ FEMEILE AFLATE LA UN PAS DE A RENUNȚA LA SARCINI
Erdogan avertizează că s-ar putea ca operațiunea armatei turce să se extindă în Irak
SATANA și Globurile de Aur 2019. Actorul Christian Bale i-a mulțumit DIAVOLULUI chiar pe scenă
CRIMA ORGANIZATA IN INIMA DNA – Cutremurator: deputatul Vlad Cosma dezvaluie cu probe nimicitoare ca procurorii DNA Ploiesti Lucian Onea si Mircea Negulescu i-au cerut in 2015 sa fabrice acte impotriva premierului Victor Ponta si deputatului Sebastian Ghita. Procurorul Negulescu: “Le trimiti la DNA... il ardem ca pe soareci... ii luam tot, inclusiv banii... ma duc cu ele la Kovesi sa i le arat... mergem la 'Doamna K'... doamna a fost foarte incantata. Asteapta cu mare satisfactie!" (Video)
Cretinizarea merge înainte. Noul Ministrul al Educației le cere public profesorilor să facă „evaluări prietenoase la tezele de sfârșit de semestru, pe care copiii să le întâmpine cu confort”
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro