Magazinul ”Unirea” cu rafturile goale. Producătorii nu și-au luat banii și nu mai livrează!

Distribuie!by   loading... Bate vântul în primul magazin deschis de Casa de Comerț Agroalimentar ”Unirea”. În Sibiu, la Brânzărie, rafturile au rămas goale după ce producătorii care livrau produse locale nu și-au primit banii și au decis să întrerupă colaborarea cu unitatea inaugurată la începutul lunii octombrie de fostul ministru […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

 

loading...

Bate vântul în primul magazin deschis de Casa de Comerț Agroalimentar ”Unirea”. În Sibiu, la Brânzărie, rafturile au rămas goale după ce producătorii care livrau produse locale nu și-au primit banii și au decis să întrerupă colaborarea cu unitatea inaugurată la începutul lunii octombrie de fostul ministru al agriculturii, Petre Daea. Deși contractual, oamenii trebuiau să își primească banii în termen de 15 zile de la livrarea mărfii, producătorii sibieni nu și-au primit sumele cuvenite pentru produsele ce s-au vândut la Brânzărie.

Publicația Turnul Sfatului a realizat un reportaj la Brânzărie, primul magazin inaugurat de Casa de Comert Agroalimentar ”Unirea”. Ceea ce părea la început un rai pentru producătorii sibieni s-a dovedit o mare țeapă. După ce au livrat cantități importante, producătorii s-au trezit că nu sunt plătiți. La o lună și jumătate de la inaugurare, pe rafturi se mai găsesc produse numai de la doi producători, dintre care unul a anunțat deja și el că renunță la colaborarea cu ”Brânzăria” lansată de Daea.

”Este foarte puțină marfă, numai ce se vede. Avem din al doilea producător ce a mai rămas și o doamnă producător care zice că aduce, că își asumă răspunderea, nu îi e frică de faptul că nu își primește banii, ca ceilalți. Restul au o teamă că nu și-ar primi banii, nu știm prea multe”, a declarat Maria Fleschin, vânzătoare la Brânzărie.

Un singur producător mai colaborează cu Brânzăria din Sibiu: Elena Baciu. Femeia recunoaște că nici ea nu și-a încasat sumele pentru produsele livrate, în ciuda faptului că termenul de plată era de 15 zile de la livrarea mărfii. În niciunul dintre cazuri, acest termen nu s-a respectat, în ciuda faptului că marfa s-a vândut.

”Deocamdată nu mi s-a făcut plata, dar duc în continuare brânză. Mi-au promis că o să-mi dea banii, acum să vedem. Eu le duc telemea de Sibiu, vidată. Să sperăm că-mi fac plata pentru că dacă nu o să sistez și eu, nu le mai duc. Până acum n-am primit nimic, deși am dus cam 200 de kilograme de brânză deja. Ceilalți colegi nu au mai dus brânză tot din cauza faptului că nu au fost plătiți. Mai duc și eu câteva zile și apoi mă opresc dacă nu mi se face plata. La contractul pe care îl avem cu ei, la 15 zile trebuia să luăm bani și până acum nu am luat nimic”, spune Elena Baciu, producătoare de la Marpod, singura care și-a asumat riscul de a mai duce marfă la Brânzărie.

Încă de la început, numărul de producători care au ”intrat” în Brânzărie a fost mic. Din două motive: unul a fost criteriul politic de selecție. Apoi, când furnizorii agreați au dat bir cu fugiții, nici ceilalți producători din județul Sibiu nu s-au arătat interesați. Oamenii au preferat să mizeze pe forțele proprii pentru a-și valorifica marfa, preferând să își păstreze locul în piețele sibieni unde aveau clientela formată. ”De la început noi am văzut că ceva nu e serios acolo și nu am avut încredere. Contează foarte mult să îți primești banii la timp pentru că zi de zi avem cheltuieli pentru mâncare, pentru motorină, hrană pentru animale, deci banii trebuie primiți zilnic”, spune Livia Voinica, producător de brânzeturi locale ce vinde în Piața Cibin din Sibiu.

Sursa foto: Turnulsfatului.ro

”Nu ne-a tentat niciodată să vindem acolo, pentru că marfa noastră are un preț și acolo se punea un adaos foarte mare. Oamenii mai bine cumpără de la piață decât să ia de acolo, tocmai de aceea și dă faliment magazinul. Noi dăm aici telemeaua cu 30 de lei, ei acolo o dau cu 35. Clienții știu că aici la Piața Cibin e mai ieftin, pentru că noi mai și lăsăm la preț, dăm cum au oamenii bani. Îi înțelegem, că e greu pentru toată lumea”, a declarat și Ileana Ivan, din Sadu.

Proiectul Ministerului Agriculturii – reprezentat momentan prin cele două magazine de producători deschise prin Casa de Comerţ Agroalimentar “Unirea” – este sub semnul întrebării după ce noul ministru, Nechita-Adrian Oros, a trimis în urmă cu câteva zile Corpul de control pentru a verifica situația magazinelor deschise de fostul ministru, Petre Daea.

Jurnaliștii sibieni au cerut un punct de vedere Casei de Comerț Agroalimentar „Unirea” cu privire la problemele pe care producătorii sibieni le-au întâmpinat, însă până la momentul publicării acestui articol nu s-a primit un răspuns.

 

Magazinul ”Unirea” cu rafturile goale. Producătorii nu și-au luat banii și nu mai livrează!

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Zeci de activiști de mediu blochează pe Transfăgărășan camioane cu lemn din Munții Făgăraș
CNN: Cererea de îndepărtare a lui Assad a devenit "rugăminte"
Sebastian Ghiță a dat DOCUMENTELE despre care spune că vor ZGUDUI România / FOTO
RUŞINE. CA-N COLONII. La fel ca Vîşinski pe vremea lui Stalin, Bilderbergul Timmermans prieten de-o viață cu SOROS şi Prim-Vicepreședintele Comisiei UE a venit la Bucureşti ca să ia la rost Parlamentul României, Guvernul României şi pe Ministrul Justiției
Trump împotriva tuturor și toți împotriva lui! Fotografia simbol a reuniunii G7
Inventatorul smartphone-ului își cere iertare: „Îmi pare rău, îmi cer scuze pentru răul pe care curiozitatea mea l-a provocat umanității. A distrus conversația dintre oameni și sănătatea copiilor”
Sinteza Zilei. Imagini în premieră națională. Personaj din sistemul puterii, cel mai înalt rang în Masonerie
REȚEAUA SOROS ÎN ACȚIUNE. „Iniţiativa României” din nou în slujba lui Iohannis. Cine este ONG-istul Soroșist Mihai Poliţeanu, cel ce a depus plângerea la DNA împotriva premierului pentru ordonanțele date?
Regatul Unit are o nouă „Doamnă de FIER” | Theresa May ar fi „dispusă să meargă la război” pentru Gibraltar
Romania a dat in Epoca de Aur cinematografie de Hollywood!
TATAL FETITEI: "Toate organele de la Protecţia Copilului, de la managerul de caz, inspectorul de caz, şefa adopţiei, au complotat cu această familie, ne-au terorizat”. Părinţii adoptivi ai fetiţei ar fi intervenit direct la Bucureşti, la şefa Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Copilului, Gabriela Coman, „ca să li se dea un copil clinic sănătos“
Lovitura de 4 miliarde de dolari data de Mark Zuckerberg cu Facebook la bursa
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro