Macron ataca Polonia: E la marginea UE! Varsovia ii raspunde dur: Aroganta e urmare a lipsei de experienta

Distribuie!by loading... Emmanuel Macron a criticat vineri refuzul polonez de a inaspri directiva cu privire la munca detasata, pe care a catalogat-o drept “o noua eroare” a Varsoviei care, in opinia presedintelui francez, se plaseaza “la marginea” Europei in “numeroase subiecte”. “Polonia nu este prin nimic ceea ce defineste directia […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Emmanuel Macron a criticat vineri refuzul polonez de a inaspri directiva cu privire la munca detasata, pe care a catalogat-o drept “o noua eroare” a Varsoviei care, in opinia presedintelui francez, se plaseaza “la marginea” Europei in “numeroase subiecte”.

“Polonia nu este prin nimic ceea ce defineste directia Europei”, a spus el intr-o conferinta de presa la Varna, in Bulgaria, in ultima zi a unui turneu in Europa de Est.


Macron a intreprins acest turneu cu scopul de a obtine sustinere fata de o reformare a directivei.

“Poporul polonez merita mai mult decat atat”, a adaugat seful statul francez, raspunzand astfel pozisiei adoptate de premierul suveranist Beata Szydlo.


Ministrul polonez de Externe spune ca liderul francez nu stie situatia din regiune, iar premierul polonez il acuza pe Macron de ignoranta

Ministrul polonez de Externe, Witold Waszczykowski, a declarat vineri ca Varsovia nu se confrunta cu izolare internationala si l-a acuzat pe presedintele francez Emmanuel Macron ca nu reuseste sa urmareasca evolutiile din Europa Centrala, relateaza Reuters.

“Polonia nu este izolata”, a declarat seful diplomatiei poloneze intr-o conferinta de presa comuna cu omologii sai roman si turc si cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

“Astazi (vineri – n.red.) gazduim o reuniune importanta, asa ca presedintele Macron nu urmareste cu atentie stirile, nu stie ce se intampla in aceasta parte a Europei. Dar se intampla astfel de lucruri uneori”, a adaugat el.

La randul sau, premierul polonez, Beata Szydlo, l-a acuzat pe Macron de aroganta si lipsa de experienta.

“Il sfatuiesc pe presedinte sa se arate mai conciliant (…). Poate ca declaratiile sale arogante sunt urmare a lipsei sale de experienta”, a scris sefa Guvernului de la Varsovia intr-un comunicat transmis Reuters.

“Il sfatuiesc pe presedinte sa se concentreze pe afacerile tarii sale; poate ca poate obtine aceleasi rezultate economice si acelasi nivel de securitate pentru cetatenii (francezi – n.red.) ca cele garantate in Polonia”, a adaugat ea, subliniind ca Macron “nu va decide viitorul Europei”.

 

Sursa: m.ziare.com

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro