MACEL. Tara in care 750.000 de CORUPTI au fost condamnati. Pana si armata are unitati anticoruptie

Distribuie!by loading... China este un caz extrem de interesant in discutia despre lupta anticoruptie. De trei ani, de cand a venit la putere, Xi Jinping vrea sa convinga lumea ca este fara mila cand vine vorba de coruptie si corupti. In consecinta, 750.000 de chinezi au fost pedepsiti pentru coruptie […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

china2

loading...

China este un caz extrem de interesant in discutia despre lupta anticoruptie. De trei ani, de cand a venit la putere, Xi Jinping vrea sa convinga lumea ca este fara mila cand vine vorba de coruptie si corupti. In consecinta, 750.000 de chinezi au fost pedepsiti pentru coruptie si armata are propriile sale unitati anticoruptie, informeaza Digi24.

Lupta anticoruptie din China are chiar si un cantec. „Pedepsiti fiecare oficial corupt si luptati impotriva oricarui fenomen de coruptie. Grupul reformelor profunde are doi ani de zile si a avut multe succese in ultimii ani. Gestionam apa, gestionam aerul, gestionam pamantul. Gestionam! Gestionam! Gestionam!”.

Nu este un cantec oarecare. Este, daca vreti, un fel de imn al reformelor lui Xi Jinping. Niciuna dintre ele nu este mai importanta decat lupta anticoruptie.


„Una dintre principalele modalitati prin care presedintele Xi Jinping a venit la putere cand si-a asumat noile roluri de lider al partidului si al armatei a fost sa lanseze o uriasa campanie anticoruptie, o campanie care a vizat fiecare colt al partidului si al statului chinez, dar si armata”, a explicat Edward Wong, seful biroului New York Times din Beijing.

Mesajul nu a fost nou. Si predecesorii lui Xi Jinping au promis ca vor starpi coruptia. Spre deosebire de cei care au fost la conducere inaintea lui, actualul lider chinez da dovada de un zel fara precedent in a prinde „tigrii si mustele”, cum a numit el marii si micii corupti.


„A indepartat sau a incercat sa indeparteze multa coruptie din sistem, fenomen care chiar ameninta bunastarea si stilul de viata al oamenilor. Spre exemplu: este cladirea in care locuiesti facuta din beton adevarat sau s-a ajuns, la un moment dat, la o intelegere prin care cineva a facut multi bani, dar cladirea ta este un pericol public?”, a spus Didi Kirsten Tatlow, corespondent New York Times.

Serviciile anticoruptie din China si-au dublat personalul. Foarte interesant, armata are propriile unitati anticoruptie. Mesajul propagandei comuniste a fost cat se poate de clar: „o armata corupta nu castiga razboaie”.

Rezultatele, asa cum sunt ele pe hartie, cel putin, sunt impresionante: de la venirea lui Xi Jinping la putere, in urma cu trei ani, 750.000 de membri ai partidului comunist au fost pedepsiti pentru coruptie, 300.000 doar in 2015! Este vorba atat de mici functionari, cat si de oficiali de la varful armatei, ori al securitatii. Iata anuntul facut recent de televiziunea de stat chineza despre punerea sub acuzare a unui fost consilier al lui Hu Jinato, fostul presedinte.

„Ling Jihua a cerut favoruri altor oameni, a cerut si a primit in mod ilegal bunuri uriase si a intrat ilicit in posesia unor secrete de stat. Au fost actiuni foarte grave. Contextul abuzului de putere al lui Ling, care au cauzat mari prejudicii bunurilor publice, statului si oamenilor, este deosebit de grav. Ling Jihua ar trebui sa fie anchetat pentru implicarea sa in infractiuni de mita, obtinere ilegala de secrete de stat si abuz de putere”, a fost anuntul televiziunii de stat din China.

Uluitoare este si implicarea publicului in aceasta campanie. Din 2013, autoritatile au primit din partea cetatenilor 270.000 de reclamatii sau ponturi privind posibile acte de coruptie.

Planul lui Xi Jinping pentru 2016 este ambitios, daca nu chiar utopic: sa faca din China „o tara in care nimeni nu mai indrazneste sa fie corupt”.

 

 

Sursa:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Lovitura dura pentru Turcia: NATO nu va interveni in cazul unui RAZBOI cu Rusia
Fost șef SRI: luptăm în războaie care nu sunt ale noastre!
Dinastia Marii Britanii. Familia Regală care domină lumea. Regina Elisabeta are deja 15 nepoți care nu își bat capul cu facturi ci trăiesc din banii statului (degeaba)
Ilie Șerbănescu: Întreaga negociere a admiterii în UE s-a desfăşurat sub semnul devizei „vreţi aderarea, daţi economia!“
Bogdan Tiberiu Iacob | Va exploda curînd bomba nucleară ”Stănculescu”?
De ce trebuia inchis Dragnea pentru ca doua femei nu s-au dus la serviciu? Completul negru de la Inalta Curte care l-a bagat in inchisoare pe presedintele PSD Liviu Dragnea a motivat pe un toptan de sute de pagini decizia stramba care a lasat perplexa intreaga Romanie. Condamnarea lui Dragnea se bazeaza doar pe declaratii de martori si de inculpati (Decizia)
Nemtii au inchis fabrica de zahar din Oradea. Trebuie sa se importe zahar din Germania, fermierii ar vrea sa preia fabrica dar nemtii cer mult domne pe fabrica care a apartinut candva statului /poporului
Madonna: „Sunt furioasă. M-am gândit să arunc în aer Casa Albă”
De ce trădează Victor Ponta interesul național și Armata Română în favoarea extremismului maghiar? Poligon de 70 de hectare al Armatei Române, de importanță strategică majoră, cedat extremiștilor maghiari în Covasna!
SUA împinge România într-un război cu Rusia! Guvernul transferă de urgență bani către companiile din apărare
Coldea vrea arestarea celor 2 procurori dizidenți din DNA ca să nu vorbească de colaborarea cu SRI
EXPLOZIV Iohannis promovează în Diaspora o grupare a Securității și a noilor servicii secrete
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro