Luju.ro: Două dosare de la Alba Iulia în care era vizat Iohannis au fost clasate cu aprobarea lui Lazăr

Distribuie!by Un raport al Inspecției Judiciare efectuat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia arată că două dosare în care era vizat Klaus Iohannis au fost clasate în anul 2014, iar una dintre soluții a fost certificată de Augustin Lazăr, la acel moment fiind procuror general al […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Un raport al Inspecției Judiciare efectuat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia arată că două dosare în care era vizat Klaus Iohannis au fost clasate în anul 2014, iar una dintre soluții a fost certificată de Augustin Lazăr, la acel moment fiind procuror general al unității de parchet, transmite Mediafax.
Raportul efectuat de Inspecția Judiciară, publicat pe luju.ro, a vizat respectarea de către procurorii acestui parchet a normelor de procedură în efectuarea urmăririi penale și în soluționarea plângerilor formulate împotriva soluțiilor de neurmărire penală sau de netrimitere în judecată în cauzele privindu-l pe Iohannis, instrumentate în perioada 2001 – 2016. Raportul a fost întocmit în 8 ianuarie 2019 și urmează să ajungă la CSM.

loading...

Potrivit raportului, două dosare din 2014, în care era vizat Klaus Iohannis, au fost clasate. La acel moment, Augustin Lazăr era procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, așa cum arată CV-ul său, și tot el a fost cel care a repartizat dosarele către procurorii din acea unitate. „Datele de verificare relevă faptul că dosarele penale nr. 595/P/2014 și nr. 626/P/2014 au fost repartizate procurorilor de caz de către domnul Augustin Lazăr, având functia de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, iar în cazul dosarului nr. 595/P/2014 acesta a semnat adresa de comunicare a soluției către petenta, certificand legalitatea și temeinicia soluției”, se arată în raportul Inspecției Judiciare, publicat pe luju.ro.


Președintele Klaus Iohannis a anunțat recent că nu îl va revoca pe procurorul general Augustin Lazăr, spunând că ministrul Tudorel Toader nu a avut o treabă mai bună de făcut și a trimis din nou aceleași documente prin care cere revocarea.
“Domnul ministru, probabil neavând altă treabă mai bună de făcut, mi-a mai trimis încă o dată documentele de revocare. Pot să vă răspund foarte simplu – nu voi revoca pe procurorul general Augustin Lazăr. Procurorul general face o treabă foarte bună acolo. Sunt mulțumit de activitatea domniei sale”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

https://www.activenews.ro/stiri-justitie/Luju.ro-Doua-dosare-de-la-Alba-Iulia-in-care-era-vizat-Iohannis-au-fost-clasate-cu-aprobarea-lui-Lazar-154120?fbclid=IwAR1kiREnroo2E1eukX9m4FIcl4uc3KM117fWkhqtrj71dQ0ExoGyfCv_T54

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro