LOVITURĂ pentru șoroșistul Șora chiar de Ziua Națională: au apărut documentele în care îl proslăvea pe Lenin

Distribuie!by Ce rușine pentru Mihai Șora. Absolul ORIBIL. Adrian Papahagi a publicat pe pagina personală de Facebook pagini ale cărții lui Șora din 1946 în care acesta elogia politica lui Lenin. Șora avea 30 de ani și publica la Paris, cu puțin timp înainte să se întoarcă în România unde […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Ce rușine pentru Mihai Șora. Absolul ORIBIL. Adrian Papahagi a publicat pe pagina personală de Facebook pagini ale cărții lui Șora din 1946 în care acesta elogia politica lui Lenin. Șora avea 30 de ani și publica la Paris, cu puțin timp înainte să se întoarcă în România unde a lucrat sub Ana Pauker.

loading...

Redăm integral mesajul lui Papahagi: „Am mai spus-o: USR e noua stângă, legitimată de dinozaurii vechii stângi, începând cu Mihai Șora. Revoluționarismul, radicalismul și populismul lor au un inspirator clar: tov. Lenin.


În cartea lui din 1946, la fel de prolixă și ilizibilă ca toate cele care au urmat, Mihai Șora își etalează leninismul revoluționar pe care azi l-ar vrea uitat (bănuiesc că aceste pagini au fost epurate din ediția românească).

Oricine va răsfoi volumul Du dialogue intérieur (Paris: Gallimard, 1946) va vedea ce elogii îi aduce Șora lui Lenin, antidotul „ființei” și al „acțiunii” la „averea” burgheziei, replica adevăratului crez la credința căldicică a burghezului. Aceeași opoziție între credința patetică a desueților pupători de moaște și patosul revoluționar al salvatorilor și al făuritorilor unei lumi noi…


Puteți vedea cum lăuda Șora, înainte de a reveni la București pentru a se angaja în Ministerul de externe condus de Ana Pauker, locul pe care Lenin îl ocupa de drept în fruntea revoluției („C’est à la tête de la Révolution, et nulle part ailleurs qu’était la place de Lénine”, p. 144).

Revoluționarul Șora, în etate de doar 30 de ani, își ridică în 1946 pumnul revoltat către „burghezia în declin și de aceea esențialmente ipocrită” („une bougeoisie déclinante et, partant, essentiellement hypocrite”, p. 142), batjocorește în treacăt „credincioasa smochinită și preotul căldicel” („la dévote confite […] et le curé tiède”, p. 143) și apoi îl atacă frontal pe milionarul fabricant de cauciuc, care ocupă pe nedrept locul altor 99 de oameni (pp. 144-145). Soluția este „un pumn sănătos în gură” („un bon coup de poing dans la figure” p. 146), adică revoluția proletară.

Revolta sa a încetat după revenirea în paradisul proletariatului, unde leninistul parizian a fost răsplătit cu un post în MAE, că oricum se eliberaseră destule după epurarea elementelor burghezo-moșierești precum Djuvara, Paleologu sau Karadja.

La fel de revoltați împotriva burgheziei decadente sunt, sau erau, fostul userist Dohotaru, militanta stângistă Presadă, admiratoarea lui Sanders, Chichirău și alții.

Chiar azi, deputatul USR Bulai cere, ca idolul lui Șora, tov. Lenin, „tribunale ale poporului” care să judece sumar corupții. Poate, dacă tot le înființează, lichidează și burghezii, conservatorii sau creștinii care displac atât de mult vechii și noii stângi…”, a transmis Adrian Papahagi.

Notă: Adrian Papahagi a publicat și paginile în franceză a volumului semant de, pe atunci, tânărul Mihai Șora

http://atitudinea.com/lovitura-pentru-sora-chiar-de-ziua-nationala/?fbclid=IwAR10JKGwrickUAgWGi8W02yrV6EzgKkH9wcg8ozOBbVVe8msM4mm-KBhpLg

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Proiectul Blue Beam intenţionează simularea venirii lui Iisus pentru a manipula oamenii şi a distruge credinţa şi religiile
Traian Basescu a primit cetatenia Republicii Moldova
Iohannis a dezbinat românii timp de cinci ani, dar a participat la Ziua Unității Germane! Pe Klaus Werner Iohannis nu-l interesează evenimentele importante pentru Neamul Românesc. Pe el îl interesează doar unirea nemților, nu și a românilor. 
Aurel Rogojan: Noua Ordine Mondiala urmăreşte fragmentarea Europei şi distrugerea statelor-naţiune. “A.M.R.”… 10 zile până la referendumul pentru independenţa Scoţiei!
Lucrarea de doctorat a șefei D.N.A., Laura Codruţa Kovesi, este un plagiat
Atentatul de la Paris:(VIDEO !!!!)
Augustin Lazăr ( fiul din flori al ciumei roșii înfiat de Iohannis) va ieși liniștit la pensie cu 5700 de euro pe lună
Alexandru Căutiş: Apăraţi-o pe asistenta Violeta Maria Naca | A fost ameninţată de cineva foarte mare din cauză că a povestit cum a decurs salvarea, cu întârziere. Are sufletul încercat de grozăviile pe care le-a văzut, dar mai ales pentru că i se cere să ascundă adevărul!
Peste 2.000 de persoane au participat la Marșul Normalității- trebuie sa luptam pentru familie
Părintele Arsenie Papacioc a profețit încă din 2007 că homosexualitatea va fi principala problemă a societății românești: Patriarhule de mâine, asta te așteaptă! Și e destul
"Auf Wiedersehen" Monarhie Străină impusă de progresiștii masoni Britanici și Francezi în secolul XIX și înlăturată de bolșevicii sovietici în sec XX. Dragnea și Tăriceanu retrag proiectul privind Statutul Casei Regale. Tăriceanu nu renunță
Ministerul Mediului NEAGĂ faptul că Istvan Jakab ar milita pentru dezmembrarea României și susține că e confuzie
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro