LOVITURĂ pentru Hipsteri: Doar 37,9% din locașurile de cult construite în România după 1989 aparțin Bisericii Ortodoxe

Distribuie!by În București, sunt peste 6000 de ortodocși arondați la o biserică loading... Situația centralizată a locașurilor de cult, așa cum era ea pe 31 decembrie 2015, și publicată de Secretariatul de Stat pentru Culte ar ar trebui să pună definitiv capăt campaniei de acuzații privind numărul exagerat de biserici […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

catedrala-465x390În București, sunt peste 6000 de ortodocși arondați la o biserică

loading...

Situația centralizată a locașurilor de cult, așa cum era ea pe 31 decembrie 2015, și publicată de Secretariatul de Stat pentru Culte ar ar trebui să pună definitiv capăt campaniei de acuzații privind numărul exagerat de biserici ortodoxe construite după 1989.


Astfel, potrivit raportului, creștinii ortodocși (care reprezintă 86,45% , conform ultimului recensământ din 2011) dețin doar 59,9% din numărul total al locașurilor de cult, iar celelalte culte recunoscute (sub 3% din populație) dețin 40,1% din locașuri.

În conformitate cu același document, ortodocșii, deși majoritari, sunt cultul din România cu cel mai mare număr de credincioși raportat la un locaș de cult (994).


Mai mult, dacă se are în vedere că, din cele 16.403 locașuri de cult ortodoxe existente la sfârșitul anului trecut, doar 13.511 sunt biserici de parohii și filii (comunități care nu se pot susține singure și sunt „înfiate” de o parhie vecină) – restul fiind capele de cimitir, biserici și paraclise mănăstirești – rezultă că revine o biserică la peste 1200 de credincioși ortodocși.

Prin comparație, penticostalii au un locaș la 122 de credincioși, adventiștii – 64, creștinii după evanghelie – 93, baptiștii – 72.

Nici în București, situația ortodocșilor nu este mai bună, dimpotrivă: la o populație rezidentă de 1.587.951 de locuitori există numai 260 de biserici ortodoxe, adică una la 6.108.

Raportul Secretariatului de Stat pentru Culte demontează și acuzațiile potrivit cărora „mania de a construi” a BOR ar împiedica zidirea de spitale, școli etc. Astfel, după 1989, Biserica Ortodoxă (repetăm: 86% din populație) a finalizat doar 3191 de biserici, comparativ cu celelelalte culte (sub 3% din populație), care au ridicat 5222 de locașuri de cult.

Așadar, doar 37,9% din locașurile de cult construite în România după 1989 sunt ortodoxe!

 

Surse:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Cazul violatorilor de la Vaslui, o perdea de fum? 14 subiecte GRAVE care au fost trecute sub tăcere în ultimele zile
Laura Kovesi a iesit pentru prima data intr-o conferinta ca sefa DNA trantind o miciuna de s-au spart geamurile: “Nu am iesit sa-i raspund inculpatului, ci sa va spun ca nu falsificam probe... Nu se falsifica probe in DNA”. Iata hotararea definitiva a ICCJ data de fostul ei consilier Horia Valentin Selaru ca procurorii de la DNA Brasov au comis falsuri: “Mijlocul de proba, respectiv procesul verbal de transcriere este falsificat” (Documente)
Două minute de ură pentru Erdogan, vă rog frumos!
Magnații apei: Băncile de pe Wall Street au pus mâna pe rezervele de apă ale planetei
Ignorând complet celelalte țări din UE, Germania a dat undă verde proiectului conductei „North Stream 2” ce alimentează doar Germania direct din Rusia. Aceeași Germanie a urlat până ce Bulgaria a renunțat la conducta "South Stream"
ALERTĂ! | Pierde România şi ultima resursă strategică a ţării? Controlul apei controlul populaţiei !
De colecție: Andrei Pleșu, Gabriel Liiceanu, Stelian Tănase, alți intelectuali și un aragaz, luând notițe de la Silviu Brucan. Aragazul a pretins că și el a fost persecutat politic de Ceaușescu 🙂
România şi Polonia vor fi luate ca ţinte prin amplasarea unor sisteme Iskander la Kaliningrad
Alimentul dat la câini şi pisici în alte ţări, dar pe care românii îl mănâncă bucuroşi
Digi24 si presa maghiara: Daca Orbán = Orban atunci practic am recucerit Ardealul sau măcar suntem conduşi de aceeaşi persoană
Guvernul Orban vrea să facă de utilitate publică fundația „Mogulului orfanilor României”. Fundația, acuzată într-un documentar de experimente pe copii în România
Pact pentru AUTONOMIA Ținutului Secuiesc, semnat de cele trei formațiuni maghiare din România
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro