Lovitura dura pentru Turcia: NATO nu va interveni in cazul unui RAZBOI cu Rusia

Distribuie!by loading... Cativa diplomatii europeni au avertizat Turcia ca nu poate conta pe sprijinul NATO intr-un eventual conflict armat cu Rusia. Ankara a solicitat sprijinul aliatilor internationali pentru o operatiune terestra in Siria, insistand ca aceasta este singura modalitate prin care poate fi oprit razboiul care, de 5 ani, face […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Turkish army tanks take up position on the Turkish-Syrian border near the southeastern town of Suruc in Sanliurfa province

loading...

Cativa diplomatii europeni au avertizat Turcia ca nu poate conta pe sprijinul NATO intr-un eventual conflict armat cu Rusia.

Ankara a solicitat sprijinul aliatilor internationali pentru o operatiune terestra in Siria, insistand ca aceasta este singura modalitate prin care poate fi oprit razboiul care, de 5 ani, face ravagii in tara vecina.


Arabia Saudita a declarat, la randul ei, ca este pregatita sa faca parte dintr-o eventuala alianta internationala creata cu acest scop, noteaza Daily Mail.

Rusia, care a lansat atacuri aeriene pe teritoriul sirian in sprijinul lui Bashar al-Assad, se opune unui astfel de scenariu. Rusia a cerut chiar Consiliului de Securitate al ONU sa faca presiuni asupra Turciei pentru a opri bombardamentele asupra kurzilor din nordul Siriei, insa aceasta cerere a fost respinsa.


Planul Turciei s-a bazat pe faptul ca, intr-un eventual conflict regional cu Rusia, tara ar putea invoca articolul 5 din Tratatul NATO, conform careia se activeaza clauza de agresiune inamica asupra unui stat membru.

Ministrul de Externe al Luxemburgului, Jean Asselborn, a declarat pentru Der Spiegel ca Turcia nu poate conta pe NATO.

„NATO nu isi poate permite sa fie atras intr-un conflict cu Rusia, ca urmare a tensiunilor dintre aceasta si Turcia. El spune ca articolul 5 poate fi invocat numai daca un stata membru este atacat in mod clar. Un diplomat german a sustinut pozitia lui Asselborn spunand ca „nu vrem sa platim pretul pentru un razboi inceput de turci”.

Vineri, presedintele francez Francois Hollande a spus ca Europa trebuie sa previna un conflict intre cele doua natiuni, intr-un interviu acordat Radio France.

 

 

Sursa:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Cel mai bine platit adolescent a abandonat Hollywood pentru credinta crestina
Statul „român” împotriva românilor "Taie-le rădăcinile, acoperă-le cerul, distruge-le tradițiile, dezbină-i, fă-i să se rușineze de ceea ce sunt!"
Statul român UNITAR primeşte o lovitură din partea Europei: “Autonomia teritorială contribuie la protejarea minorităţilor”
The Big Short: Cum s-au facut bani la ultima criza financiara si ce-i de facut cu criza care tocmai a inceput
Reînarmarea Germaniei. În ce scop?
CANTA CUCUVEAUA PENTRU TAICA LAZAR – Bomba: Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie a inceput urmarirea penala impotriva autorilor comunicatului PICCJ din ianuarie 2017, prin care natiunea a fost mintita in privinta imprejurarilor aducerii in tara a fugarului Nicolae Popa. Acuzatiile: favorizarea faptuitorului si fals in declaratii. Potrivit legii, comunicatele de presa ale PICCJ sunt avizate de procurorul general al Romaniei
Deși se pretinde un opozant al „ciumei roșii” Grupul pentru Dialog Social GDS este legat indisolubil de tot ce a însemnat și înseamnă FSN
Mai rău ca pe vremea FANARIOȚILOR. După ce românilor care nu au venituri li s-a impus sa plăteasca 8 milioane de lei vechi pe an asigurări medicale, Noul Cod Fiscal introduce impozitul pe porci, vaci sau găini. Legea e deja în vigoare.
Ritualul Satanic de sange Bilderberg & Casa Regala in Bucuresti | Incendiul de la Clubul Colectiv, aproape de centrul Pentagramei Oculte a Bucurestilor
S-a decis. Cum va arata marea MOSCHEE de la Bucuresti
6 biserici creștine naționalizate de premierul turc Erdogan, care vrea mega-moschee la București
Radu Moraru: "Din informațiile mele, Traian Băsescu va fi arestat zilele următoare"
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro