LOCUINȚELE FĂCUTE PE VREMEA LUI NICOLAE CEAUSESCU, ULTIMUL CAPITOL LA CARE ROMÂNIA STA BINE. Eurostat: România, țara cu cei mai mulți proprietari de locuințe din UE.

Distribuie!by loading... Politica de industrializare începută de Gheorghe Gheor­ghiu Dej şi continuată cu avânt de Nicolae Ceauşescu, care a creat platforme industriale, solicita forţă de muncă pe măsură. Sute de mii de oameni au fost mutaţi de la sat la oraş. Pentru a-i adăposti, s-au construit zeci de mii de […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Politica de industrializare începută de Gheorghe Gheor­ghiu Dej şi continuată cu avânt de Nicolae Ceauşescu, care a creat platforme industriale, solicita forţă de muncă pe măsură. Sute de mii de oameni au fost mutaţi de la sat la oraş. Pentru a-i adăposti, s-au construit zeci de mii de blocuri şi cămine, peste şase milioane de locuinţe.

ASTAZI NE VOR LUA SI LOCUINTELE. De ce credeti ca oamenii sunt fortati sa nu-si mai poata plati intretinerea?Eurostat: România, țara cu cei mai mulți proprietari de locuințe din UE

România este pe primul loc în Uniunea Europeană din punct de vedere al procentului populației care trăiește în locuințe proprietate personală, 96,1% în 2014, cu mult peste media din UE, 70,1%, arată datele publicate luni de Oficiul de statistică al Uniunii Europene, Eurostat, consultate de Agerpres.


Doar 3,9% dintre locuitorii României aveau în 2014 statut de chiriași, mult sub media din UE, 29,9%. Comparativ, 47,5% dintre germani și 42,8% dintre austrieci erau chiriași în 2014.

De asemenea, datele Eurostat mai arată că în 2014 România se situa pe primul loc în UE în ceea ce privește ponderea populației care trăiește în locuințe supraaglomerate, în condițiile în care peste jumătate dintre români (52,3% din populație) trăiesc în locuințe cu spațiu insuficient având în vederea mărimea gospodăriei.


Situația este similară pentru toate țările din vecinătate, unde gradul de supraaglomerare a locuinței este de 44,6% în Ungaria, 44,2% în Polonia și 43,3% în Bulgaria.

Media la nivelul UE era în 2014 de 17,1% din populație.

 

 

(Fluierul)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro