Liviu Mihăileanu, ARFO: Cazul Sorina – se preferă familiile de plasament care nu vor să adopte, iar când vor, li se fac greutăți

Distribuie!by Liviu Mihăileanu, președintele Alianței România Fără Orfani (ARFO), tată adoptiv și un foarte bun cunoscător al sistemului de protecția copilului de la noi, a explicat într-un articol cum s-a ajuns la cazul Sorina și multe altele la fel: sistemul este clădit pe o filosofie greșită. loading... „Este nevoie de […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Liviu Mihăileanu, președintele Alianței România Fără Orfani (ARFO), tată adoptiv și un foarte bun cunoscător al sistemului de protecția copilului de la noi, a explicat într-un articol cum s-a ajuns la cazul Sorina și multe altele la fel: sistemul este clădit pe o filosofie greșită.

loading...

„Este nevoie de o reformă reală a sistemului de protecție. În caz contrar, ne distrugem generații întregi de copii care vor deveni adulți cu dificultăți severe de integrare socială.”

Afirmă Liviu Mihăileanu in articol

Redăm mai jos observațiile lui.


  1. Aceste situații apar din cauza unui viciu în filosofia sistemului de protecție, respectiv a faptului că acești copii sunt plasați cu prioritate la asistenți maternali care NU doresc să adopte copilul. Dacă asistentul maternal sau familia de plasament specifică faptul că dorește să adopte copilul în situația în care acesta devine adoptabil, plasamentul este oprit sau îngreunat de autorități, in loc să fie prioritizat. În țări precum Marea Britanie sau SUA, plasamentul în vederea adopției este considerat cea mai bună practică în domeniu, copilul beneficiind de cea mai bună îngrijire posibilă în perioada plasamentului și de continuitate în îngrijire, prin adopție la familia de plasament, dacă reintegrarea în familia biologică sau integrarea în familia extinsă nu este posibilă. Acest aspect va trebui schimbat în filosofia sistemului de intervenție în cel mai scurt timp posibil, în caz contrar vom asista la multe alte asemenea cazuri.
  2. Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA) este organismul care intermediază potrivirea copilului cu familia atestată internațional. Lipsa de reacție oficială, a unei conferințe de presă în care să se clarifice cazul și să se răspundă într-un mod profesional la întrebările jurnaliștilor, au dat spațiu inflamării cazului și a derapării acestuia în poziții și atitudini care nu își aveau locul.
  3. În timp ce organismele private sunt obligate să se autorizeze până și pentru a promova adopția și nu pot interveni în creșterea calității serviciilor în domeniul adopției decât într-un număr limitat de servicii, birourile de adopție a DGASPC nu au niciun fel de obligație de a respecta niciun standard, serviciile publice în domeniul adopției nefiind supuse licențierii sau autorizării. Astfel, nu avem indicatori de performanță sau obligativitatea legală a unei metodologii specifice. Ca urmare, în loc să asistăm la consiliere psihologică și intervenția asistenților sociali, am asistat toți cu durere la o intervenție a mascaților. Nivelul scăzut al calității serviciilor publice în domeniu este o realitate crudă pe care organismele de reglementare o cunosc dar o tolerează.
  4. Suntem încă o națiune care discriminează pe motive etnice. Nu putem să nu remarcam numărul mare de refuzuri în potrivirea națională (122) și etnia rromă a Sorinei.
Sursa: România Fără Orfani

Liviu Mihăileanu, ARFO: Cazul Sorina – se preferă familiile de plasament care nu vor să adopte, iar când vor, li se fac greutăți

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Așa zisul steag secuiesc este un fals. A fost inventat în 2004, nu are nicio tradiție „istorică” la bază.
Gregorian Bivolaru confirmă: ”Dacian Cioloș a PRACTICAT yoga în cadrul școlii MISA” (VIDEO)
Ilie Șerbănescu: ”Să nu ne ascundem după deget, capitalul străin obține în România profituri fabuloase, chiar abominabile, dar pe care le ascunde de la impozitare!”
Băi, Cioloș! Tu ne crezi proștii tăi? A anunțat de ceva vreme că va veni în Parlament cu o lege care va restricționa vînzarea către străini a pământului! Mai clar spus, domnul Cioloș trage de timp și îi face atenți pe străini: Grăbiți-vă să mai cumpărați ce-a mai rămas din pământul românesc !
„Implicarea soților Iohannis în traficul internațional de copii”
Al Treilea Război Mondial, la o distanţă de 30 de secunde
Agenții sistemului se dau de ceasul morții că lumea VEDE pericolele VACCINĂRII. Iată probele. Trimite mai departe!
Cine sunt jurnaliștii propagandiști români care denigrează România în presa străină? Ce e mai josnic decât să îți denigrezi propria țară?
Klaus Iohannis recunoaste ca e sluga americanilor !
COLDEA PLEACA UMILIT. URMEAZA KOVESI? – Seful SRI Eduard Hellvig a scapat elegant de generalul Florian Coldea. Seful operativ al SRI a fost spalat de comisia interna, repus in functie, eliberat la cerere din functie, dupa care Hellvig i-a cerut presedintelui Iohannis trecerea in rezerva a generalului Florian Coldea. Zilele sefei DNA Laura Kovesi sunt numarate
Premieră în justiția din România. O femeie a fost condamnată la închisoare pentru o chirie nedeclarată și un prejudiciu de 290 de lei
Fundațiile lui George Soros, amenințări la adresa ordinii constituționale și a securității
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro