Liviu Mihăileanu, ARFO: Cazul Sorina – se preferă familiile de plasament care nu vor să adopte, iar când vor, li se fac greutăți

Distribuie!by Liviu Mihăileanu, președintele Alianței România Fără Orfani (ARFO), tată adoptiv și un foarte bun cunoscător al sistemului de protecția copilului de la noi, a explicat într-un articol cum s-a ajuns la cazul Sorina și multe altele la fel: sistemul este clădit pe o filosofie greșită. loading... „Este nevoie de […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Liviu Mihăileanu, președintele Alianței România Fără Orfani (ARFO), tată adoptiv și un foarte bun cunoscător al sistemului de protecția copilului de la noi, a explicat într-un articol cum s-a ajuns la cazul Sorina și multe altele la fel: sistemul este clădit pe o filosofie greșită.

loading...

„Este nevoie de o reformă reală a sistemului de protecție. În caz contrar, ne distrugem generații întregi de copii care vor deveni adulți cu dificultăți severe de integrare socială.”

Afirmă Liviu Mihăileanu in articol

Redăm mai jos observațiile lui.


  1. Aceste situații apar din cauza unui viciu în filosofia sistemului de protecție, respectiv a faptului că acești copii sunt plasați cu prioritate la asistenți maternali care NU doresc să adopte copilul. Dacă asistentul maternal sau familia de plasament specifică faptul că dorește să adopte copilul în situația în care acesta devine adoptabil, plasamentul este oprit sau îngreunat de autorități, in loc să fie prioritizat. În țări precum Marea Britanie sau SUA, plasamentul în vederea adopției este considerat cea mai bună practică în domeniu, copilul beneficiind de cea mai bună îngrijire posibilă în perioada plasamentului și de continuitate în îngrijire, prin adopție la familia de plasament, dacă reintegrarea în familia biologică sau integrarea în familia extinsă nu este posibilă. Acest aspect va trebui schimbat în filosofia sistemului de intervenție în cel mai scurt timp posibil, în caz contrar vom asista la multe alte asemenea cazuri.
  2. Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA) este organismul care intermediază potrivirea copilului cu familia atestată internațional. Lipsa de reacție oficială, a unei conferințe de presă în care să se clarifice cazul și să se răspundă într-un mod profesional la întrebările jurnaliștilor, au dat spațiu inflamării cazului și a derapării acestuia în poziții și atitudini care nu își aveau locul.
  3. În timp ce organismele private sunt obligate să se autorizeze până și pentru a promova adopția și nu pot interveni în creșterea calității serviciilor în domeniul adopției decât într-un număr limitat de servicii, birourile de adopție a DGASPC nu au niciun fel de obligație de a respecta niciun standard, serviciile publice în domeniul adopției nefiind supuse licențierii sau autorizării. Astfel, nu avem indicatori de performanță sau obligativitatea legală a unei metodologii specifice. Ca urmare, în loc să asistăm la consiliere psihologică și intervenția asistenților sociali, am asistat toți cu durere la o intervenție a mascaților. Nivelul scăzut al calității serviciilor publice în domeniu este o realitate crudă pe care organismele de reglementare o cunosc dar o tolerează.
  4. Suntem încă o națiune care discriminează pe motive etnice. Nu putem să nu remarcam numărul mare de refuzuri în potrivirea națională (122) și etnia rromă a Sorinei.
Sursa: România Fără Orfani

Liviu Mihăileanu, ARFO: Cazul Sorina – se preferă familiile de plasament care nu vor să adopte, iar când vor, li se fac greutăți

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Noul Ministru la Culturii GEORGE IVAȘCU este MASON GRADUL 33 "Mare Colector și Ospitalier"
Noul "tată" al Sorinei lucrează inginer la corporația medicală ROCHE, care se ocupă de transplant de organe în SUA!!!!
ISIS, ADEVARATUL lor scop nu este islamizarea: „Misiunea noastra finala este APOCALIPSA”
Zece trepte ale loviturii de stat si DECLARAŢIA DE LA BUDAPESTA in desfasurare astazi semnata de - Ex-regele Mihai, Vladimir Tismăneanu, Neagu Juvara, Eugen Ionesco, Paul Goma, Virgil Ierunca, Monica Lovinescu, Bujor Nedelcovici… au semnat Declaraţia de la Budapesta pentru Autonomia Transilvaniei.
Alexandru Cumpănașu: La Colectiv nu a fost accident, ci crimă cu premeditare/ Dacian Cioloș, agent francez/ Dacă suntem o țară creștină și Președintele nu se întâlnește cu Patriarhul și nu se duce la biserică, ce țară reprezintă?
#MueDragnia era sloganul impotriva controlului magistraţilor . Voi înțelegeți că nu se va întîmpla nimic?
Mesaj disperat: Serviciul meteo al unei ţări nu se privatizează. Opriţi nebunia începută de Guvernul Cioloş!
OM DE ŞTIINŢĂ ÎNCARCERAT PENTRU CĂ A DESCOPERIT CĂ VIRUŞI CAUZATORI DE MOARTE AJUNG ÎN CORPUL UMAN PRIN INTERMEDIUL VACCINURILOR
Timmermans a transmis ORDINE CLARE Guvernului Dăncilă. Coaliția din România, subjugată de liderul UE
INCEPUTUL VANZARII ROMANIEI. Desecretizarea scrisorii din 1990 a guvernatorului BNR Mugur Isarescu catre FEDERAL RESERVE (SUA)
Un oras intreg din Romania se zbate in SARACIE LUCIE din cauza MAFIEI RUSESTI care a distrus tot.
Cum face Trump de CÂȘTIGĂ mereu? Secretul unui MARE POKERIST
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro