Liviu Dragnea, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare

Distribuie!by  Liviu Dragnea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu, în 2012.  loading... ACTUALIZARE. Liviu Dragnea a venit la PSD. El nu a vrut să facă declarații în fața jurnaliștilor care îl așteptau la sediul partidulu Decizia judecătorilor este […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

 Liviu Dragnea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu, în 2012. 

loading...

ACTUALIZARE. Liviu Dragnea a venit la PSD. El nu a vrut să facă declarații în fața jurnaliștilor care îl așteptau la sediul partidulu

Decizia judecătorilor este definitivă.

În primă instanță, Liviu Dragnea primise o condamnare la un an de închisoare cu suspendare.

Perioada de încercare în cazul președintelui PSD a fost de asemenea mărită la patru ani. Pe de altă parte, Liviu Dragnea nu și-a pierdut dreptul de a vota și de a fi ales.

Completul de cinci judecători al instanței supreme a amânat, în urmă cu două săptămâni, pronunţarea deciziei în acest proces, început în urmă cu aproape trei ani. Preşedintele PSD a fost acuzat că, în vara lui 2012, înainte şi în timpul derulării referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte al României, ar fi pus la punct un sistem menit să deturneze rezultatul votului, pentru a se întruni cvorumul necesar demiterii. 

La ultimul termen de judecată, procurorii au cerut ca Liviu Dragnea să fie condamnat, iar pedeapsa să fie închisoare între trei şi cinci ani.

„Probele au confirmat că la secţiile de votare au fost introduse un număr suplimentar de buletine de vot. Activitatea membrilor s-a derulat până la închiderea urnelor. Atitudinea prestată arată complicitatea morală a membrilor din secţiile de votare. (…) Inculpaţii încearcă să se exonereze de răspundere. E exclus că aceste fapte s-ar fi putut întâmpla fără accesul la urne”, potrivit procurorilor.

Apărarea a încercat să demonteze, pe rând, argumentele procurorilor.

„Vi se cere să-l condamnaţi pe inculpat cu executare. Vi se cere o pedeapsă privativă de libertate pentru că inculpatul a oferit spectacole cu zâne şi clovni. Dacă ăsta e un motiv, înseamnă că nu înţelegem mai nimic din democraţie. Inculpatul în niciun moment nu a tratat alegătorii ca pe nişte simple obiecte. Vă rugăm să sancţionaţi acest limbaj şi să aveţi în vedere ce s-a stabilit cu certitudine. Inculpatul a urmărit să atragă cât mai mulţi oameni la vot prin mijloace legale”, spunea avocatul lui Liviu Dragnea.

Președintele PSD a cerut ca acuzaţiile să-i fie retrase şi să fie achitat.

„M-a deranjat pentru că 20 de ani din viaţa mea în serviciul public mă împing să nu fiu de acord cu asemenea caracterizare. Categoric nu! Vreau să se facă dreptate până la urmă”, a spus el.

Liviu Dragnea este acuzat că împreună cu 74 de preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare a complotat pentru trucarea rezultatului de la referendumul din 2012. A ordonat liderilor PSD din ţară să scoată cât mai mulţi oameni la vot şi să îi pună să voteze pentru demiterea lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte, spun procurorii. Tot el ar fi pus la punct un sistem național prin care să ştie de câte voturi mai este nevoie pentru a-l debarca de la Cotroceni pe şeful statului. 

 

 

Sursa:


 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Iohannis, DECLARAȚII HALUCINANTE: Pur teoretic, se poate aloca 6% din PIB educaţiei, dar practic nu, pentru că banii nu pot fi cheltuiţi cu folos
40 milioane de ruşi participă la un exerciţiu în caz de “dezastru nuclear”
Video cutremurator! Statul Norvegian smulge din bratele mamei un copil de cateva luni!
Dan Barna a devenit simbolul fraierului în politică. Val uriaș de glume pe Facebook: Dan a pus barna în habarnam
Și totuși, ce jocuri face prințul Charles în pădurile din România?
Pr. Adrian Fageteanu: “E vremea lui… SCAPA CINE POATE!”
Ce spune un fost director de cabinet al lui Dacian Cioloș despre vânzarea pământului către străini. DEZVĂLUIRI
Stare de RAZBOI! Putin creeaza in vestul si sudul tarii trei divizii militare pentru "a contracara creșterea forțelor NATO"
CNSAS a deschis ancheta impotriva procurorului general Augustin Lazar pentru suspiciuni de politie politica din functia de presedinte al Comisiei de "filtrare" a detinutilor politici din anii '80 de la Penitenciarul Aiud. Potrivit Legilor comuniste, reprezentatii organelor de represiune nu puteau activa fara avizul Securitatii
Nicușor Dan ar fi mințit atunci când și-a publicat declarația de avere. Detaliile unei afaceri controversate și reacția liderului USR. Sebastian Bodu: Nasoală treabă, dacă asta e apărarea lui
Klaus Iohannis: “Europenizarea completă a României este un obiectiv principal al mandatului meu”
LOCUINȚELE FĂCUTE PE VREMEA LUI NICOLAE CEAUSESCU, ULTIMUL CAPITOL LA CARE ROMÂNIA STA BINE. Eurostat: România, țara cu cei mai mulți proprietari de locuințe din UE.
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro