Liderul PLUS Dacian Cioloș a uitat cum păstorea OMG-urile Monsanto

Distribuie!by loading... ADacian Cioloș milita în urmă cu 10 ani, din postura de Ministru al Agriculturii, pentru ca România să fie prima țară care să adere la Codex Alimentarius, un cod de norme alimentare care stabilea că organismele modificate genetic (OMG) sunt mai bune pentru alimentație decât plantele cultivate în […]
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

ADacian Cioloș milita în urmă cu 10 ani, din postura de Ministru al Agriculturii, pentru ca România să fie prima țară care să adere la Codex Alimentarius, un cod de norme alimentare care stabilea că organismele modificate genetic (OMG) sunt mai bune pentru alimentație decât plantele cultivate în mod tradițional. Adoptarea acestor norme a făcut ca Monsanto, cea mai mare companie americană care se ocupă de producerea OMG-urilor, să experimenteze cultivarea soiurilor de plante în România. Acum, liderul politic Plus spune că nu a avut nimic de-a face cu ”explozia” însămânțărilor cu OMG.

De profesie inginer agronom, liderul partidului PLUS Dacian Cioloș a facilitat în urmă 10 ani intrarea în agricultura românească a companiei Monsanto, care se ocupă de dezvoltarea organismelor modificate genetic.


Dacian Cioloș a fost ministru al Agriculturii în perioada octombrie 2007-decembrie 2008, iar în mandatul său suprafața cultivată cu porumb (MON 810) modificat genetic din România a crescut spectaculos de aproape 20 de ori. După ce Cioloș a părăsit ministerul, în anul 2009, culturile cu MON 810 s-au redus la jumătate, de la 6130 ha la 3243 ha. Acest tip de porumb, singurul cultivat în UE, este profitabil pentru că se produce ieftin și rezistă la dăunători. Soiul a fost dezvoltat de compania americană Monsanto, multinaționala care a inventat organismele modificate genetic și care produce circa 90% din cultura OMG aflată pe piață.

Întrebat cum se situează acum față de politica de sprijinire a cultivării plantelor modificate genetic pe care a avut-o în urmă cu 10 ani, liderul Plus a declarat că nu a sprijinit niciodată acest gen de politici agricole.


”Nu a existat nicio decizie a mea de a introduce OMG-urile în România. Niciuna! OMG-urile existau deja în cultura din România, odată cu intrarea în UE. Aceste OMG-uri erau interzise prin legislația UE”, a declarat Dacian Cioloș pentru Gazeta de Cluj.

Ciolos în cluburi elitiste

Într-o serie de documente wikileaks sunt prezentate o serie de rapoarte ale Ambasadei SUA în care se evidențiază îngrijorarea americanilor față de opozanții OMG din România. ”România e considerată de Departamentul de Stat ca o prioritate pentru agricultura biotehnologică și, dacă se aprobă, se va trece la un program intens de conferințe în mediul urban și rural și la o campanie media de creștere a notorietății avantajelor agriculturii biotehnologice”, menționează documentul Wikileaks.

În perioada petrecută în Franța, Cioloș l-a avut drept mentor pe  Michel Barnier, fost ministru al Agriculturii și de două ori comisar francez al Comisiei Europene. Wikileaks ne trimite la legăturile lui Cioloș. ”E un fost bursier al guvernului francez, are un doctorat în economie agricolă la Universitatea Montpellier și a fost angajatul unei federații de fermieri francezi. În acea perioadă l-a cunoscut pe ministrul francez al agriculturii, Michel Barnier, de care a rămas apropiat. Barnier l-a vizitat oficial pe Cioloș și amândoi s-au angajat să coopereze strâns pe probleme de agricultură”.

Barnier, contrar curentului puternic anti-OMG din Franța, a sprijinit cultivarea organismelor modificate genetic prin diverse stratageme. El a anunțat din 2008 autorizarea culturilor OMG cu scop științific sub pretextul că există riscul ca o singură companie să dețină monopolul. ”Vorbim despre o întreprindere americană, Monsanto. Eu n-am chef ca această companie să fie singura din lume, în următorii 30 ani, care va produce semințe OMG și va dirija toate culturile din lume”, afirma Barnier într-un interviu acordat radioului RMC Info.

Politicianul român a făcut parte și din Consiliul de Administrație Friends of Europe. Acest grup de gânditori de elită este foarte influent în Europa. Cioloș nu este singurul român ”prieten al Europei”, aici mai sunt Daniel Dăianu, membru în CA al Băncii Naționale a României și Sorin Ducaru, fost asistent al secretarului general NATO. Interesant este că Dacian Cioloș se află în conducerea unei organizații non-profit sponsorizată de companii multinaționale. În 2014, bugetul Friends of Europe a fost de peste 2,5 mil.euro, o treime din sumă provenind din sectorul corporatist.

De remarcat și că președintele Friends of Europe, vicontele belgian Etienne Davignon, a prezidat mai mult de un deceniu grupul Bilderberg. Acum a rămas membru al Comitetului Director. Bilderberg este o organizație discretă, exclusivistă și extrem de puternică, având ca membri fondatori pe magnații Rockefeller și bancherii Rotschild. Bilderberg promovează globalizarea și consideră depășită suveranitatea națională.

Otrava din porumb

În urmă cu 10 ani, Clujul se afla printre primele județe care cultiva porumb modificat genetic de la compania americana Monsanto și, culmea, o mare parte din suprafețele de teren agricol aparțineau USAMV Cluj. Majoritatea suprafețelor cultivate cu porumb OMG sunt în județul Arad, urmat de Cluj, Călărași și Brăila. În 2007 erau cultivate cu porumb modificat genetic 289 hectare, în 2008 – 6.130 hectare, iar in 2009 ariile cultivate scăzând la 3.243 hectare, toate fiind cultivate de către circa 60 de fermieri, potrivit datelor furnizate de Academia Română.

În aprilie 2007, s-a aprobat tacit cultivarea în România a unui soi de porumb modificat genetic cu denumirea MON810. Semințele respective au fost dezvoltate de Monsanto.

Pe de alta parte, Polonia a interzis complet cultivarea porumbului modificat genetic MON810 pe teritoriul său. Potrivit AFP, ministrul polonez al agriculturii, Marek Sawicki, a spus că polenul acestui porumb ar putea avea efect nociv asupra albinelor. Ulterior, șapte țări europene – Belgia, Marea Britanie, Bulgaria, Franța, Germania, Irlanda și Slovacia – au blocat o inițiativă a președinției daneze a Uniunii Europene privind autorizarea culturilor de organisme modificate genetic (OMG) pe continent. De asemenea, Franța a interzis temporar cultivarea de porumb MON810.

Coincidențe ”modificate genetic”

În perioada 1997-2000 companiile producătoare de semințe din SUA au testat și înregistrat în România cel puțin șapte soiuri MG: șase dintre acestea referitoare la porumb, iar cel de-al șaptelea în legătură cu soia 55.

Pe vremea când Dacian Cioloș era ministrul Agriculturii a fost inițiat experimentul agricol „Initium”. Aceasta substanță otrăvitoare, aprobată la nivel european produsă de concernul german BASF, este folosită pe larg pentru producția cartofilor și roșiilor. Initium a primit aprobare pentru a fi experimentată în 2008, primele experimente din Europa făcându-se în Transilvania, când ministru Agriculturii era Dacian Ciolos. În România substanța a intrat în circulație după ce Dacian Ciolos a ajuns comisar european.

Sursa: https://gazetadecluj.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

VANZAREA TARII CONTINUA. Ikea a cumpărat 33.600 de hectare de pădure în România adica 0.5% din Padurile Romaniei. Inca 40 de IKEA si 'am scapat' de paduri. O sa fim tara in care teritoriul ei nu va mai apartine cetatenilor romani. Dan Puric: Românii au ajuns “sclavi” în propria lor ţară!
SI TOTUSI, CE JOCURI FACE PRINTUL CHARLES IN PADURILE DIN ROMANIA?
COLECTIV: Rezultatele bombă ale expertizei alimentează ipoteza unei MÂINI CRIMINALE
În timp ce Iohannis a fost 4 zile la plajă în Israel, Ungaria declară stare de urgență şi a deplasat mii de trupe la granița cu România. Ministrul de interne maghiar, Sándor Pintér: "Am declarat Starea de Urgență din cauza crizei imigranților".
Multinaționalele Străine ce dețin Supermarketurile refuză Legea Produselor Româneşti. Asociatia Marilor Retele Comerciale acuza ca propunerea legislativa care obliga supermarketurile sa ofere cel putin 50% produse romaneşti "submineaza comertul modern"
Clotilde Armand după ce a încasat 50 milioane de euro de la Bechtel: REGRET
Clotilde Armand încasează milioane de lei lunar la firma pe care o conduce deși autostrada e abandonată
Nicusor Dan si-a scos copilul seara la protest, in ger, iar Protectia Copilului nu a luat nici o masura! Un barbat, care a adus o cucuvea la Protestul de la Cotroceni, risca inchisoarea sau amenda penala pentru ca "a chinuit o pasare salbatica"!
Un fermier pune porumb pe foc in loc de lemn, lemnul s-a scumpit atat de tare din cauza taierilor masive permise de Iohannis si PSD
Declarația de adeziune a secuilor la Unirea cu România! Document „uitat” de secui dar și de istoria românească
Postul lui Isarescu, pentru Florin Georgescu!
Trădare și înaltă trădare
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro