Liderii mondiali au decis: Următorul pas în Inteligența Artificială este AUGUMENTAREA OAMENILOR

Distribuie!by Crezi că augmentarea umană va dura încă decenii? Mai gândeste-te. loading... În această săptămână, liderii guvernamentali s-au întâlnit cu experți și inovatori înaintea summitului guvernului mondial de.  la Dubai. Scopul lor? Pentru a determina viitorul Inteligenței Artificiale (IA). A fost un eveniment care a atras unele dintre cele mai mari nume din IA. Reprezentanți ai […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Christine Lagarde, Managing Director of the International Monetary Found (IMF) speaks during the World Government Summit in Dubai, United Arab Emirates February 11, 2018.

Crezi că augmentarea umană va dura încă decenii? Mai gândeste-te.

loading...

În această săptămână, liderii guvernamentali s-au întâlnit cu experți și inovatori înaintea summitului guvernului mondial de.  la Dubai. Scopul lor? Pentru a determina viitorul Inteligenței Artificiale (IA).

A fost un eveniment care a atras unele dintre cele mai mari nume din IA. Reprezentanți ai IEEE, OCDE, ONU și AAAI. Managerii de la IBM Watson, Microsoft, Facebook, OpenAI, Nest, Drive.ai și Amazon AI. Guvernatori din Italia, Franța, Estonia, Canada, Rusia, Singapore, Australia, Emiratele Arabe Unite și lista continuă.

Futurismul a obținut acces exclusiv la masa rotundă a ușilor închise, organizată de Inițiativa AI din cadrul Societății Viitoare de la Școala de Guvernare Harvard Kennedy și de HE Omar bin Sultan Al Olama, ministrul de stat pentru inteligența artificială din Emiratele Arabe Unite .

Conferința a acoperit totul, de la cât timp va dura pentru a dezvolta o IA cu simțuri până la modul în care algoritmii invadează intimitatea noastră. În timpul uneia dintre cele mai interesante părți ale mesei rotunde, participanții au discutat modul imediat în care ar trebui să se utilizeze inteligența artificială în beneficiul omenirii.

Răspunsul grupului? Augmentarea oamenilor.

Augmentarea s-a întâmplat deja

La început, s-ar putea să fie o afirmație îndrăzneață; cu toate acestea, folosim IA de mult timp pentru a eficientiza munca noastră. Nu mă credeți? Scoateți telefonul. Accesați Facebook sau orice altă platformă social media. Acolo veți vedea IA, sortați imagini, știri și anunțuri și vă aduce toate lucrurile pe care doriți să le vedeți. Când introduceți cuvinte în motoarele de căutare, lucrurile funcționează în aceeași manieră – un IA se uită la cuvintele dvs. și vă aduce ceea ce căutați.

Și, desigur, acoperirea IA se extinde mult dincolo de lumea digitală.

Luați, de exemplu, compania legală de tehnologie LawGeex , care utilizează algoritmi AI pentru a revizui automat contractele. Automatizarea birocrației a salvat cu siguranță banii clienților, dar beneficiul real pentru mulți avocați este economisirea timpului. Într-adevăr, așa cum a menționat un participant la sesiune, „nimeni nu a mers la școala de drept să taie și să lipsească părți ale unui document de reglementare”.

În mod similar, IA devine rapid o resursă neprețuită în medicină , indiferent dacă aceasta ajută la sarcini administrative și la distrugerea documentației sau la asistarea la  tratamente  sau chiar la proceduri chirurgicale . FDA a aprobat recent un algoritm pentru prezicerea morții .

Acestea sunt toate exemple ale modului în care IA sunt deja utilizate pentru a spori cunoștințele noastre și abilitatea noastră de a căuta și de a găsi răspunsuri – cum transformă modul în care lucrăm și trăim o viață mai bună.

Este timpul să accelerați

Când ne gândim la AI augmentând oamenii, ne gândim măreț, mințile noastre trecând direct la acele scenarii clasice de SF. Ne gândim la  implanturile cerebrale care duc oamenii la următoarea fază a evoluției sau la căștile care pot purta limbaj în timp real . Dar, în emoția și dorința noastră de a explora potențialul noilor tehnologii, adesea nu ne oprim să luăm în considerare calea oarecum sinuasă, care ne va duce deja acolo si o urmăm în acest moment.

Deși este distractiv să luăm în considerare toate lucrurile fanteziste pe care sistemele AI avansate le-ar putea permite să le facem, nu putem ignora valoarea foarte reală în sistemele aparent banale ale prezentului. Aceste sisteme, dacă s-ar realiza pe deplin, ne-ar putea elibera de orele piedute și ne-ar permite să ne petrecem cu adevărat timpul pe sarcini pe care le considerăm valoroase.

Imaginați-vă că nu există cozi la casele de marcat. Imaginați-vă că vă depuneți impozitele în câteva secunde. Această viziune este posibilă,  iar în lunile și anii care vin, liderii lumii intenționează să ne îndrepte mai repede spre acest drum. De-a lungul discuțiilor din Dubai, participanții au explorat următorii pași pe care guvernele trebuie să le întreprindă pentru a accelera progresul nostru pe această cale.

Grupul a remarcat că, înainte ca guvernele să poată începe să augumenteze viața umană – fie că este vorba de lentile de contact inteligente pentru a monitoriza nivelurile de glucoză, fie pentru a transforma funcționarii guvernamentali în IA – liderii lumii vor trebui să înțeleagă starea de fapt: „Principalul lucru pe care guvernele trebuie să îl facă în primul rând este să înțeleagă unde se află în această călătorie”, a menționat un observator.

În săptămânile și lunile care vor urma, națiunile din întreaga lume vor fi îndemnate să facă exact acest lucru. Odată ce națiunile vor înțelege de unde se află, în mod ideal, vor împărtăși constatările lor pentru a ajuta pe cei care sunt în spatele lor și pentru a învăța de la cei care sunt în față. Cu o foaie de parcurs mai bună, națiunile vor fi gata să sa adopte IA in mod rapid.

 


Sursa: http://ortodoxinfo.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro