Legea vaccinării nu a intrat în vigoare și deja lansează amenințari, Vin vremuri grele pentru părinţii care refuză SĂ-ŞI VACCINEZE COPIII

Distribuie!by loading... Şcoala va începe peste două săptămâni, iar autorităţile au anunţat că vor primi în şcoli copiii, chiar dacă nu sunt vaccinaţi, în contextul în care rujeola a mai luat o viaţă, după ce s-a înregistrat al 33-lea deces. Părinţii au însă obligaţia să recupereze schema de vaccinare într-un […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Şcoala va începe peste două săptămâni, iar autorităţile au anunţat că vor primi în şcoli copiii, chiar dacă nu sunt vaccinaţi, în contextul în care rujeola a mai luat o viaţă, după ce s-a înregistrat al 33-lea deces. Părinţii au însă obligaţia să recupereze schema de vaccinare într-un interval de 18 luni, altminteri vor fi amendaţi.

Dacă în 18 luni, părinţii nu vor recupera schema de imunizare a copiilor, vor fi amendaţi, ba chiar e posibil să ajungă în faţa instanţei. Va exista şi o excepţie, doar pentru copiii care au recomandare medicală să nu primească vaccin.


Între timp, rujeolă a mai luat o viaţă. Este vorba despre un bebeluş de 10 luni din judeţul Timiş. Numărul deceselor a ajuns astfel la 33. Fetiţa de 10 luni care a murit în judeţul Timiş era copilul unor imigranţi ajunşi în România, luna trecută. Este cel de-al 33 deces din cauza acestei boli, iar numărul celor care s-au îmbolnăvit a ajuns la 8.937. Cele mai multe cazuri sunt înregistrate în judeţele Timiş, Caraş Severin şi Arad. Autorităţile continuă campania de vaccinare, iar până acum au fost imunizaţi aproape 70.000 de copii.

Medicii încearcă să le explice părinţilor importanţa vaccinării, mizând mult pe rezultatele campaniei de informare. Mamele vor primi broşuri cu toate informaţiile legate de vaccinare, inclusiv calendarul vaccinărilor, relatează stirileprotv.ro.


Dacă părinţii refuză vaccinarea, ei vor fi chemaţi din 3 în 3 luni la Comisia de Vaccinare, pentru consiliere. Prima absenţă de la aceste şedinţe va fi sancţionată doar cu avertisment, dar pentru următoarele, amenda este între 1.000 şi 2.500 de lei.

Între timp, copiii vor fi primiţi la şcoală şi profesorii îi vor trimite acasă doar în cazul unei epidemii, ca o formă de protecţie.

Doctor Gindrovel Dumitra, coordonator al Grupului de Vaccinologie, Societatea Naţională de Medicina Familiei, a declarat: “Intrarea în colectivitate este posibilă după ce părintele a primit de la comisia judeţeană un calendar de recuperare pe care este obligat să-l încheie în termen de 1 an. Dacă nu se prezintă să-şi vaccineze copilul şi pentru a fi informat, va fi amendat.”

Amenda poate ajunge chiar şi la 10.000 lei. Dacă la 18 luni după ce a intrat în colectivitate copilul nu a recuperat schema de vaccinare, cazul va fi prezentat Direcţiei de Protecţie a Copilului, iar părintele poate fi acuzat de neglijenţă medicală. În acest caz, va răspunde în faţa instanţei. Pentru asemenea cazuri, amenzile sunt şi de 10.000 lei, dar pot avea şi alte repercusiuni, cum ar fi decăderea din drepturile părinteşti.

Singură excepţie o reprezenta părinţii ai căror copii au recomandare medicală de a nu fi vaccinaţi. Dacă va fi acceptată de parlamentari în ultima ei varianta, legea vaccinării va intră în vigoare la 1 ianuarie 2018.

 

http://evz.ro/vin-vremuri-grele-pentru-parintii-care-refuza-vaccinarea.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Bulgaria va ancheta toate privatizările de după căderea comunismului! Alo Iohannis, Orban?
JEAN VALVIS, patronul AQUA CARPATICA, este membru ASPEN, institut finantat de ROCKEFELLER. Asta ca sa intelegem care-i treaba cu scandalul Olivia Steer – Gala Femeilor – Vaccinuri
Compania LafargeHolcim recunoaste ca fabrica sa din Siria a finantat Statul Islamic.
Emil Boc a vandut TOT CENTRUL CLUJULUI catre unguri si evrei !! CLUJ-NAPOCA, UN ORAȘ RETROCEDAT. CE LE MAI RĂMÂNE ROMÂNILOR?
ALERTA MONDIALA! Rusia a trimis armata sa intercepteze navele SUA
Statul a încasat peste 430 milioane de euro din rovinietă in ultimele 18 luni, unde se regăsesc banii?
Dinescu dă din casa lui Iohannis și a liberalilor: Mircea Ionescu-Quintus nu a fost doar turnător la Securitate, ci și criminal de război!
Idiotii universului ies din nou in strada! Vor Europa , vor colonie , esti acuzat daca doresti "liberi si independeti" sau fara "toate partidele aceeasi mizerie": fara PSD , fara USR , Fara PNL etc,. Protestul prostilor de amploare la usa Guvernului Dancila: 'Vrem Europa, nu dictatura'
Mircea Dinescu: În sfîrşit, Iohannis a înfiat un copil: copilul din flori al Ciumei Roşii, Augustin Lazăr
15 iunie 1889 | 129 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu. A fost asasinat de catre Carol, monarhie si gasca de masoni!
ZDF: „România sărbătorește anexarea fostei provincii maghiare a Transilvaniei”- nemții îi discreditează pe români la scară mare
Adrian Sârbu: Deşteptarea! Până să murim de virus, o să îngropăm România
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro