Lecție de demnitate: în loc de cutii de carton lipite cu scoci, soldații polonezi morți în al doilea război sunt reînhumați în sicrie din lemn masiv, cu cruce și steag deasupra

Distribuie!by În satul Dolginovo din Belarus a avut loc o ceremonie de reînhumare a șase soldați polonezi, care împreună cu ofițerul lor comandant au murit în timpul atacului sovietic din 16-17 septembrie 1939. În timpul bătăliei de la graniță, comandantul Ștefan Komar și șase din oamenii săi au fost uciși […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
În satul Dolginovo din Belarus a avut loc o ceremonie de reînhumare a șase soldați polonezi, care împreună cu ofițerul lor comandant au murit în timpul atacului sovietic din 16-17 septembrie 1939.
În timpul bătăliei de la graniță, comandantul Ștefan Komar și șase din oamenii săi au fost uciși de către trupele NKVD-iste care pregăteau terenul pentru invazia Poloniei.
Pe 28 septembrie, o ceremonie a fost organizată pentru a marca reînhumarea celor șapte eroi polonezi. Începută cu o slujbă religioasă, manifestarea a beneficiat de prezența oficialităților poloneze, a autorităților locale din Belarus, precum și a cetățenilor din zonă.
Adjunctul șefului Institutului Național pentru Memorie din Polonia, Krystof Schwagick, a spus că rămășițele soldaților polonezi au fost găsite cu ajutorul autorităților din Belarus.
„Vedem că mormintele polonezilor, rușilor, germanilor și bolșevicilor sunt la fel. Cu toții suntem la fel în fața morții. Conform tradiției poloneze, cimitirele militare, indiferent de partea cui au luptat soldații din ele, sunt sacre. De aceea vreau să mulțumesc partenerilor din Belarus și locuitorilor din Dolginovo care au ajutat ca acest eveniment să se întâmple”, a spus ambasadorul Poloniei în Belarus, Konrad Pavlik, citat de tut.by.
Soldații polonezi au fost reînhumați în sicrie de lemn, cu crucifixe și steagul poloniei pe capac. Soldații români căzuți la Stalingrad, au fost reînhumați – în cea mai mare parte, în cutii de carton lipite cu scoci, după cum a relatat ActiveNews, aici.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Radu Moraru despre cazul lui Iulius Filip: „Ce fel de “democrație” avem dacă suntem obligați, în liniște, sa avem un torționar în fruntea Justiției”
Sinteza ultimilor ani de... "România lucrului bine făcut.." pentru multinationale.. !Romania fara resurse , Romania lucrului bine facut pentru imperiul Austriac. Companiile austriece „măcelăresc” pădurile româneşti, poliţia arestează doar ţărani cu o căruţă de lemne. Klaus Iohannis a refuzat sa promulge modificarile la Codul Silvic. Ce va rămâne după ei, Dumnezeu cu mila.
Avioanele F-16 românesti, o mare teapa ?
(Video) Breban despre Liiceanu și Patapievici: În 1990, umblau la Soros și Microsoft după bani. Știau că Soros dă bani la oameni care-și pun problema dacă Transilvania e română
Ultimul răcnet în materie de ideologie neo-marxistă. Anti-Natalismul: „Omenirea trebuie să dispară ca să salvăm planeta”
O feministă radicală, care protesta în biserici pe jumătate dezbrăcată susținând avortul, s-a răsucit la 180 de grade după ce… a născut un copil. Cum a transformat-o noul născut…
Ziariștii de la Inclusiv publică emailuri și probe ale mitei oferite de compania de medicamente Roche către autorități. Un fost șef al CNAS, pe lista de plăți Citeşte întreaga ştire: Ziariștii de la Inclusiv publică emailuri și probe ale mitei oferite de compania de medicamente Roche către autorități. Un fost șef al CNAS, pe lista de plăți
Șeful de campanie al PNL a suferit un preinfarct
Mega-proiectul turc care schimbă jocurile de securitate în Marea Neagră|Daca am fi avut flota lui Ceausescu aveam posibilitati enorme de inbogatire acum!
Istoricul Ioan Scurtu: Brucan l-a pus pe Șora ministru al Învățământului in 90. Brucan, fost secretar general de redacție la ziarul Scînteia, de la tribuna căruia a cerut condamnarea la moarte, printre alții, a lui Iuliu Maniu, Gheorghe I. Brătianu, Corneliu Coposu, Radu Gyr și Pamfil Șeicaru
Directorul Ateneului din Focșani a dat de pământ cu Ambasada SUA și activiștii LGBT, care veniseră să promoveze ideologia gender unor elevi: „Eu nu admit în Ateneu să se discute despre homosexualitate, despre lesbianism, despre transgender”
Ce ascundea Sergiu Nicolaescu sub presul “revolutiei”. Un ofiter de informatii rupe tacerea. RAPORTUL SENATULUI PRIVIND ACŢIUNILE DESFĂŞURATE ÎN REVOLUŢIA DIN DECEMBRIE 1989 (I)
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro