Laureat al premiului Nobel pentru Economie: Cererile Eurogrupului sunt nebunie curată! Creditorii pot distruge orice membru al Zonei Euro

Distribuie!by Paul Krugman, laureat al premiului Nobel pentru Economie, critică  în termeni extremi de duri Germania, după negocierile dintre Grecia și creditorii săi. Într-un editorial pentru New York Post, intitulat ”Ucigând proiectul european”, Krugman scrie că lista cu măsurile pe care ar trebui să le ia Grecia, propusă de Eurogrup, […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Paul Krugman, laureat al premiului Nobel pentru Economie, critică  în termeni extremi de duri Germania, după negocierile dintre Grecia și creditorii săi.
Într-un editorial pentru New York Post, intitulat ”Ucigând proiectul european”, Krugman scrie că lista cu măsurile pe care ar trebui să le ia Grecia, propusă de Eurogrup, este o “nebunie curată” și acuză Germania că “omoară” proiectul European.
Totodată, câștigătorul premiului Nobel pentru Economie în 2008 susține că “orice membru al Zonei Euro care îndrăznește să iasă din linie, poate fi distrus de creditori”.
“Să presupunem că Tsipras este un incompetent. Că Syriza trebuie să plece de la putere. Că Grecia ar trebui să plece din Zona Euro. Chiar și așa, cererile Eurogrup sunt o nebunie curată. S-a trecut de dincolo de duritate la răzbunare pură, la distrugerea completă a suveranității naționale (…) Este o trădare grotească a ceea ce proiectul European trebuia să însemne (…) Cine va mai putea avea încredere în intențiile bune ale Germaniei?”, scrie Paul Krugman.
“Ceea ce am învățat în ultimele două săptămâni este că a fi membru al Zonei Euro înseamnă că creditorii îți pot distruge economia, dacă ieși din linie. Impunerea austerității fără scutirea datoriilor este o soluție sortită eșecului, indiferent de cât de dispusă este țara respectivă să accepte suferința”, mai scrie Paul Krugman, în editorialul pe care l-a publicat înainte ca lideruii Eurogrup să anunțe că s-a ajuns la un acord cu Grecia.
Krugman, voce de stânga, a folosit  pe Twitter celebrul #ThisIsACoup(Aceasta este o lovitură de stat) unul dintre cele mai utilizate hashtag-uri luni dimineața în numeroase țări europene – Grecia, Franța și chiar Germania.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

PICCJ, CSM SI IOHANNIS AU SUBMINAT PARLAMENTUL - Actiune fara precedent. Senatorii si deputatii condamna derapajele lui Klaus Iohannis, CSM si ale sefilor Ministerului Public: „Neconstitutionale si inacceptabile judecatile pe care fie Presedintele, fie CSM, fie reprezentanti ai Ministerului Public le formuleaza la adresa unor decizii si activitati ale Guvernului. Asemenea actiuni uzurpa ilegal si abuziv dreptul exclusiv al Parlamentului de a trage Guvernul la raspundere” (Declaratia)
Bogdan Diaconu: „Vine sfarsitul pentru tradatorii de tara, oare acest lucru il sperie pe Basescu?”
Sorin Roșca Stănescu: votul meu se duce pentru prima dată în viața mea spre PSD după ce am văzut intervenția doamnei Dăncilă legată de păduri și de alte subiecte și bălmăjala cu care a răspuns Klaus Iohannis
Vom arunca Romania in aer si o vom rade de pe fata pamantului”: Sirienii care au pus pe jar Paza de Coasta – Video
EXPLOZIV: Gabriel Oprea e in spatele dezastrului "Colectiv"
Liviu Dragnea, atac dur la adresa multinaţionalelor: 'Nu am discurs de SLUGĂ'
Am fost legătura superioară a ofiţerului special Traian Băsescu
Viktor Orban: „Suntem invadati. Avem DATORIA istorica si morala de a APARA Europa” (VIDEO)
Arafat a amuțit! Alianța Medicilor susține protestul de la Floreasca
Gruparea Kovesi, paralizata de dezvaluirile Black Cube. Ce urmeaza
Ion Coja - Ticălos mai ești, Bogdan Rareș !
CYD.ro: "În România, analfabetismul nu deranjează pe nimeni! Olimpicii emigreaza, iar analfabetii guverneaza "
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro