Laura Kovesi a iesit pentru prima data intr-o conferinta ca sefa DNA trantind o miciuna de s-au spart geamurile: “Nu am iesit sa-i raspund inculpatului, ci sa va spun ca nu falsificam probe… Nu se falsifica probe in DNA”. Iata hotararea definitiva a ICCJ data de fostul ei consilier Horia Valentin Selaru ca procurorii de la DNA Brasov au comis falsuri: “Mijlocul de proba, respectiv procesul verbal de transcriere este falsificat” (Documente)

Distribuie!by loading... Catastrofala a fost prestatia sefei DNA Laura Kovesi (foto), miercuri seara 14 februarie 2018, in cadrul conferintei de presa pe care a sustinut-o la parchetul anticoruptie, dupa difuzarea inregistrarilor devastatoare care arata cum se falsifica dosare. Evident, Laura Kovesi a iesit sa acuze complotul inculpatilor, “festivalul inculpatilor” si […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Catastrofala a fost prestatia sefei DNA Laura Kovesi (foto), miercuri seara 14 februarie 2018, in cadrul conferintei de presa pe care a sustinut-o la parchetul anticoruptie, dupa difuzarea inregistrarilor devastatoare care arata cum se falsifica dosare. Evident, Laura Kovesi a iesit sa acuze complotul inculpatilor, “festivalul inculpatilor” si ca inregistrarile sunt trunchiate, desi tot ea a spuns ca inca nu se stie daca sunt sau nu reale. Desigur, atunci cand a primit intrebari incomode, precum cea in care i s-a cerut sa explice de ce a dat informatii dintr-un dosar aflat in lucru, Laura Kovesi s-a pierdut oferind explicatii neconvingatoare. Unul dintre aspectele pe care sefa DNA l-a repetat obsesiv, incercand sa se faca crezuta de lumea care se uita la ea, a fost acela ca procurorii din DNA nu falsifica probe. Problema este ca lucrurile nu stau deloc asa. Dimpotriva, la DNA se falsifica probe. Iar cei care spun acest lucru sunt chiar judecatorii de la Inalta Curte, printre care, culmea, fostul ei consilier Horia Valentin Selaru.

Astfel, Laura Kovesi a pretins de mai multe ori ca:

“-Aici eu nu am iesit sa-i raspund inculpatului Vlad Cosma, ci sa va spun ca nu falsificam probe;


-Eu asta le spune cetatenilor: nu falsificam probe si respectam legea;

Nu se falsifica probe in DNA;


Procurorii din DNA nu falsifica probe, respecta legea;

-Procurorii nu au cedat pentru ca stiu ca nu au falsificat probe“;

Inalta Curte o demasca pe Kovesi

Asa sa fie? Procurorii DNA chiar nu falsifica probe? Iata dovada ca procurorii DNA falsifica probe si Laura Kovesi a trantit o minciuna de s-au spart geamurile cand a sustinut contrariul. Faptul ca procurorii lui Kovesi masluiesc probe a fost confirmat de judecatorii Horia Valentin Selaru (fost consilier al sefei DNA si transformat peste noapte in judecator la ICCJ), Daniel Gradinaru si Sandel Lucian Macavei. Cei trei judecatori au scris negru pe alb intr-o hotarare definitiva a ICCJ ca DNA Brasov a falsificat probe in celebrul dosar al printului Paltin Sturdza:

In acest punct de analiza, instanta de control judiciar noteaza si faptul ca prin incheierea nr. 18 din 11.01.2017 a Inaltei Curti pronuntata in dosarul nr. 3441/1/2016 invocata de revizuent in sustinerea admiterii caii de atac, s-a retinut ca mijlocul de proba falsificat, alterat, contrafacut nu exclude caracterul real al probei.Astfel inregistrarea exista, poate fi valorificata in cadrul cercetarii judecatoresti, proba este reala, insa mijlocul de proba, respectiv procesul verbal de transcriere este falsificat (vezi facsimil 1)”.

Procurorul Nica de la DNA, dosare pentru fals

Dar nu e doar atat. Mai exista un act oficial ce arata ca Laura Kovesi a mintit in conferinta de presa si ca la DNA se comit falsuri, chiar de catre procurori. Mai exact, in urma falsurilor comise in dosarul lui Paltin Strurdza la PICCJ a fost deschise doua dosare penale. Iar dosarele il vizeaza pe procurorul Iulian Nica de la DNA Brasov, plecat intre timp la Parchetul Tribunalului Brasov.

Asa cum Lumeajustitiei.ro a dezvaluit, in 11 ianuarie 2018, judecatoarea Rodica Aida Popa a confirmat redeschiderea si reluarea urmaririi penale dispusa de PICCJ in 21 decembrie 2017, privind pe “faptuitorii” Iulian Nica si Nicolae Feticu, acesta din urma ofiter de politie judiciara in DNA. Faptele sunt de:

-represiune nedreapta;

-complicitate la represiune nedreapta;

-inducerea in eroare a organelor judiciare;

-fals intelectual;

-abuz in serviciu;

-cercetare abuziva;

De asememenea, la PICCJ se mai afla o cauza care il priveste pe Nica. Aceasta a fost deschisa ca urmare a plangerii pe care Printul Paltin Sturdza a formulat-o, in iunie 2015, impotriva procurorului DNA Iulian Nicasi ofiterilor de politie judiciara Sandu Mihai Bucurenciu, Ovidiu Iordache si Nicolae Ciprian Feticu de la DNA Brasov, acuzand falsificarea grosolana a stenogramelor unor inregistrari care fusesera ridicate de la locuinta sa cu ocazia unei perchezitii domiciliare. In acest din urma caz, faptele sunt de inducere in eroare a organelor judiciare, abuz in serviciu, fals intelectual si constituire de grup infractional organizat.

Dosarul deschis dupa plangerea lui Paltin Sturdza a ajuns in cele din urma la PICCJ – Sectia Parchetelor Militare, unde a fost solutionat, in 22 noiembrie 2017, prin Ordonanta colonelului magistrat Gheorghe Stanciu. Acesta a dispus clasarea cauzei in ceea ce priveste ofiterii SRI care au participat la redarea stenogramelor falsificate, dar a dat o solutie diferita in ceea ce-l priveste pe procurorul Iulian Nica. Mai exact, colonelul magistrat Gheorghe Stanciu a decis declinarea competentei si a trimis dosarul la PICCJ sub aspectul comiterii infractiunilor de abuz in serviciu, fals intelectual si constituire de grup infractional organizat fata procuroul Iulian Nica si ofiterii de politie judiciara de la DNA Ovidiu Iordache, Sandu Mihai Bucurenciu si Nicolae Ciprian Feticu (vezi facsimil 2). Cel mai probabil dosarul plecat de la plangerea lui Nica va fi conexat cu cel in care judecatoarea Rodica Aida Popa de la ICCJ a confirmat redeschiderea si reluarea urmaririi penale privind pe “faptuitorul” Iulian Nica.

Dezastru total in prima iesire publica a Laurei Kovesi dupa dezvaluirile lui Vlad Cosma. Sefa DNA a inceput cu acuzatii nefondate, livrand probe din dosare nedestinate publicitatii despre presupusul santaj asupra procurorilor DNA Ploiesti. Intrebata daca a procedat corect, Kovesi a pretins ca se respecta legea, iar dupa zece minute, sefa DNA s-a contrazis: “Nu pot sa confirm sau sa infirm daca exista ordonanta. S-a respectat legea… Orice comunicat e responsabilitatea mea”

A fost macel la Directia Nationala Anticoruptie!Procurorul sef al DNA Laura Codruta Kovesi (foto) a asteptat trei zile ca-n povesti ca sa iasa public pentru a da explicatii cu privire la dezvaluirile extrem de grave pe care le-a facut fostul deputat Vlad Cosma prin inregistrari, incepand de duminica, 11 februarie 2018. Miercuri, 14 februarie 2018, orele 19.30, Laura Kovesi si-a facut aparitia in holul de la intrarea principala a sediului DNA central si s-a pozitionat la pupitrul amenajat pentru sustinerea primei conferinte de presa de cand a fost numita procuror-sef la DNA (2013). Primele 20 de minute au decurs liniar pentru sefa DNA, care a vorbit, ba cu umerii ridicati, ba gesticuland, ba fixand privirea intr-un punct, despre cat de legal lucreaza procurorii anticoruptie in anchetele penale, despre cum respecta ei legea si nu falsifica probele, despre cum DNA va continua sa isi faca treaba. A amintit din nou despre “performantele” DNA si zecile de ministri si demnitari trimisi in judecata de institutia pe care o conduce si a repetat de cateva ori cat de legal lucreaza procurorii din subordine. Nimic despre achitari si oamenii nevinovati bagati la inchisoare. Totul in stilul caracteristic de la vestitele bilanturi DNA.

Cel putin pana cand au inceput intrebarile presei. Laura Kovesi a tinut sa afirme in discursul sau, si mai ales in raspunsurile adresate jurnalistilor prezenti la conferinta ca, in aceste zile, Justitia este supusa unui asalt al “inculpatilor disperati”, precizand ca nu a organizat conferinta la DNA pentru a raspunde inculpatilor si nici “sa ii raspunda lui Vlad Cosma” la inregistrarile trunchiate, ori la “festivalul disperat al inculpatilor”:

Aici eu nu am iesit sa-i raspund inculpatului Vlad Cosma, ci sa va spun ca nu falsificam probe, sa raspunde cetatenilor cinstiti din Romania care se intreaba daca in Romania se adminsitreaza corect probe. Eu raspund oamenilor cinstiti din Romania, care cred sau nu in DNA. Cand vedem un festival disperat al inculpatilor care ne ataca, inregistrari trunchiate, e normal sa iesim sa dam explicatii, ce am facut sau ce nu am facut. Nu suntem o institutie perfecta, ne dorim sa fim. Dar la astfel de acuzatii nu putem sa avem pasivitate. Eu asta le spune cetatenilor: nu falsificam probe si respectam legea. Avem un dublu control, judecatoresc si din partea Inspectiei Judiciare, suntem controlati tot timpul. Daca cineva a inteles ca am iesit sa raspund inculpatilor se insala, eu nu raspund inculpatilor“.

Aproape doua ore a stat Laura Kovesi pentru a raspunde intrebarilor jurnalistilor pe toate subiecte posibile, timp in care, probabil din cauza emotiilor, sefa DNA a inceput sa se contrazica in afirmatii. Atat de tare incat mai ca nu spunem ca a mintit.

Cel mai relevant exemplu este cel al dosarului de pretins santaj din DNA Ploiesti. La inceputul conferintei Kovesi a sustinut ca nu are voie sa dea date din dosare, pentru ca apoi, cand a fost intrebata de jurnalistul Catalin Tolontan despre dialogurile redate in comunicatul de presa al DNA de luni, 12 februarie 2018, si statutul acelor declaratii, care se regasesc in lucru la unitatea de elita, Kovesi s-a incurcat de nu a mai stiut cum sa iasa:

Iata dialogul dintre Tolontan si Laura Kovesi:

“De unde erau acele dialoguri din care ati citat in comunicatul de presa de luni?

Din raportul scris primit vineri in care procurorii au relatat discutia. Discutia e inregistrata. Toate activitatile s-au derulat conforma legii. Nu pot sa confirm sau sa infirm daca exista ordonanta. S-a respectat legea.

Daca DNA face din probe o declaratie publica, nu se incalca legea?

Nu va confirm daca e autorizare din partea judecatorului, CPP prevede mai multe posibilitati de a face o inregistrare. In comunicarea publica respectam ghidul de comunicare publica al CSM. Cei care considera ca am incalcat legea prin modul in care am comunicat public pot adresa o sesizare Inspectiei Judiciare, care va verifica.

Veti merge in instanta cu aceste probe?

E un dosar in lucru, procurorul decide ce probe pot fi utile cauzei. Din pacate, nu pot sa raspund la intrebare, e strict raspunderea procurorului de caz ce probe foloseste.

Cine a decis ca in comunicat sa apara aceste citate?

Orice comunicat de presa e responsabilitatea mea.

Prezentam in continuare raspunsurile esentiale ale Laurei Kovesi la intrebarile jurnalistilor:

In foarte multe dosare sunt folosite denunturi ale unor persoane condamnate, care sunt luate de bune…? Atunci nu mai sunt inculpati lipsiti de credibilitate?

Sunt situatii in care inculpatii fac denunturi, e dreptul lor. Nu putem interzice unor persoane sa faca denunturi, accesul la justitie e liber.

Nu luam de bun orice denunt, in spatele denuntului de foarte multe ori sunt alte interese. Orice denunt e verificat, poate fi confirmat prin probe sau poate fi infirmat. Nu inseamna ca un inculpat care face un denunt automat procurorii trimit in judecata. (..)

Ce veti face daca veti fi revocata?

Preluati metodele procurorilor, intrebati de mai multe ori… Spre linistea multora, nu o sa intru in politica.

Sebastian Ghita spunea ca ati fost la el in Prahova. Ati fost sau nu?

Nu mai reiau a treia oara acest raspuns, ati auzit ce am spus.

In sufrageria generalului Oprea ati fost?

Am raspuns si la aceasta intrebare.

De ce refuzati sa mergeti in Parlament?

Am transmis raspuns scris ca nu detin date si informatii despre obiectul acelei comisii parlamentare.

De ce inregistrarile cu Negulescu au fost luate in calcul si acestea nu?

Pentru ca din primele verificari a rezultat ca acest procuror nu si-a respectat conduita profesionala. Nu am spus ca inregistrarile au fost reale sau nu. In acest moment eu nu pot sa spun ca un procuror din Ploiesti a incalcat sau nu legea, sau codul deontologic.

Ce inseamna sa decapam, sa ajungem la premier?

Sunt doua expertize in dosar care constata ca nu am facut acea afirmatie, chiar IJ a constatat ca nu am facut acea afirmatie, si nu am facut acea afirmatie. Inca din prima seara am precizat ca anumite afirmatii nu le-am facut. Nu as vrea sa fiu acuzata ca imi fac apararea in public, dar daca ascultati atent veti vedea ca nu am rostit acele cuvinte, redarea este gresita.

Dar scrisoarea trimisa procurorilor?

Nu am trimis nicio scrisoare procurorilor din subordine. Zeci de mailuri trimit zilnic.

I-ati facut lasi si fricosi?

Nu am trimis public un mail cu privire la ce spuneti dvs. Nu am trimis scrisori, nu i-am denigrat prin mailuri sau scrisori. Sunt de aproape 23 de ani in procuratura, am tinut mii de sedinte si imi respect statutul si stiu cum sa vorbesc cu colegii mei. Niciodata in 23 de ani nu am fost cercetata disciplinar. De cand a inceput asaltul asupra justitiei, am avut 15 cercetari disciplinare”.

Sursa:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Cine zicea ca nu merg afacerile in timp de criza ? 4793 avize de transport lemn astazi (doar legale)
Ion Cristoiu - "Prin decuparea lui Florian Coldea şi a Codruţei Kovesi se încearcă o operaţiune tipică. Sistemul se salvează, aruncând responsabilitatea abuzurilor pe seama a doi oameni."
ANAF: iti confisca banii, chiar daca castigi procesul impotriva Fiscului
Judecatoarea Dana Gîrbovan: „Tăcerea procurorilor în scandalul implicării Procurorului General Augustin Lazar în aparatul de represiune anti-comunistă este asurzitoare”
Viktor Orban – Declarații IREDENTISTE la Cluj: „Să creăm cămin aici… viitorul o să fie în limba maghiară”
Conferință Donald Trump - Klaus Iohannis. Să sperăm că Iohannis care e un PROGRESIST INTERNAȚIONALIST nu va face GAFE URIAȘE, nu va DA PE NIMIC RESURSELE NOASTRE din Marea Neagră și nu-i va cânta ODE lui Merkel și lui SOROS la Casa Albă
ROMANIA SUB ASEDIU – Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu, discurs exploziv impotriva Statului Paralel: “Am vazut in ultimii ani o actiune sistematica si concertata de eliminare a elitelor... Dupa cucerirea Poloniei nemtii au procedat la o metodica distrugere a elitelor. Dar atunci era razboi... Ma astept ca presedintele Iohannis sa continue sa fie avocatul Statului Paralel, intrucat spera ca in acest fel va obtine al doilea mandat, probabil asa cum l-a obtinut si pe primul”
Dinescu, Laura Ștefan și Radu Filipescu ies din GDS după ce aceștia l-au premiat pe torționarul comunist Augustin Lazăr, sfidând practic întreg poporul român
Washingtonul dă Facebook în judecată
LOVITURĂ pentru șoroșistul Șora chiar de Ziua Națională: au apărut documentele în care îl proslăvea pe Lenin
Consultantii Fiscului vor intra in casele romanilor pentru a le verifica banii. Ce patesc cei care nu isi declara veniturile
General Br. (r) Aurel I. Rogojan: ”Suntem un popor cu elitele în agonie și securitatea națională subminată!”
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro