Laura Codruța Kovesi va fi primul procuror-șef al Parchetului European. Comisia LIBE: Este alegerea perfectă. Va deveni una dintre femeile-lider ale UE

Distribuie!by În calitate de procuror șef european, Laura Codruţa Kövesi va avea un mandat de şapte ani, va fi responsabilă cu gestionarea EPPO și organizarea activității. loading... Acum puțin timp, la Strasbourg, președintele Parlamentului European, David Sassoli, și ministrul pentru afaceri europene al Finlandei, Tytti Tuppurainen, țara care asigură președinția […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

În calitate de procuror șef european, Laura Codruţa Kövesi va avea un mandat de şapte ani, va fi responsabilă cu gestionarea EPPO și organizarea activității.

loading...

Acum puțin timp, la Strasbourg, președintele Parlamentului European, David Sassoli, și ministrul pentru afaceri europene al Finlandei, Tytti Tuppurainen, țara care asigură președinția rotativă a Consiliului UE, au semnat decizia privind numirea Laurei Codruța Kövesi în calitate procuror-șef european al Biroului Procurorului Public European.


Este finalul procedurii pentru numirea în procurorului șef european. Mai jos, puteți urmări secvențe de la semnarea actului european. De azi, Laura Kovesi își poate ocupa funcția europeană.

”Laura Codruţa Kövesi, primul procuror-șef din istoria Uniunii Europene, își poate începe mandatul în fruntea Biroului Procurorului Public European, o instituție așteptată să devină operațională la finalul anului 2020”, a anunțat Parlamentul European într-un comunicat în care a publicat decizia de validare a numirii lui Kövesi în funcție, transmite Calea Europeană.


Conforma sursei UE, Parchetul European va fi operațional în 2020 și este creat pe baza cooperării consolidate între 22 de state membre. 6 membri ai UE nu participă la instituția Parchetului European – Suedia, Ungaria, Polonia, Marea Britanie, Irlanda și Danemarca.

Desigur, acest fapt face din instituție un nonsens, pentru că, în lipsa consensului, se introduce o inegalitate în tratamentul membrilor (state) și cetățenilor UE, fapt care contravine principiului de bază al Uniunii, egalitatea între membri.

Parchetul European (EPPO) este însărcinat cu ”investigarea, urmărirea şi aducerea în faţa justiţiei a infracţiunilor împotriva bugetului UE, cum ar fi frauda, corupţia sau frauda transfrontalieră de TVA de peste 10 milioane de euro”.

”Instituția EPPO va avea competența de a investiga și a urmări penal infracțiuni care aduc atingere intereselor financiare ale UE și va lucra în strânsă colaborare cu autoritățile naționale de aplicare a legii. De asemenea, va colabora îndeaproape cu alte organisme precum Eurojust și Europol”, arată sursa citată.

De precizat și că lista infracțiunilor va putea fi extinsă în viitor ”pentru a include, de exemplu, activități teroriste”.

În calitate de procuror șef european, Laura Codruţa Kövesi va avea un mandat de şapte ani, va fi responsabilă cu construirea structurii operaţionale şi administrative a EPPO, în stabilirea de bune relaţii de lucru cu autorităţile judiciare naţionale, dar și cu gestionarea EPPO și organizarea activității.

Biroul central al EPPO va fi în Luxemburg, acolo va lucra Laura Codruța Kovesi. Reamintim că Laura Kovesi a fost aleasă de structurile UE în pofida opoziției statului român și a mai multor fapte pentru care e acuzată de abuz, ilegalități și încălcări ale Constituției. Pe rolul Secției de Investigare a Infracțiunilor în Justiție se află un dosar care o vizează pe Laura Kovesi. Nimic însă nu a contat pentru oficialii Uniunii Europene.

Read more: https://ro.sputnik.md

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Guvernul a extins nepotismul peste graniţele ţării. Ce garnitură de tineri diplomaţi au pregătit politicienii pe care i-ați votat, in timp ce copiii vostri se chinuie pe salarii de mizerie
In 1995 un vapor dat disparut si abandonat de marinarii români, a fost găsit după trei săptămâni, cu motorul pornit
Unitatea militară SRI NU va înceta să intervină ilegal în viața României! 
Doi borfasi cat se poate de diferiti, cetateanul francez Ciolos si taranoiul Dragnea !
Dupa Siria (Damascul) urmeaza Turcia, profetiile Bibliei se indeplinesc |„Sunt ultimele 3 luni de pace la Marea Neagra. Turcia urmeaza sa fie DIVIZATA” – Experti in securitate
Raport DRAMATIC: Peste 55.000 de cazuri noi de cancer înregistrate în România în ultimele luni- depopulare din toate părțile- asta se întâmplă cu un popor care încalcă legile divine
Ghiţă anunţă o lege: Epurări pe modelul Erdogan-Gulen
Jurnalistul "fake News"Michael Wolff, acuza minciuni despre presedintele Statelor Unite: Donald Trump nu are credibilitate, toți subordonații „spun că se comportă precum un copil”
Cânepa, abandonată de români, aduce bani buni olandezilor. La Sebeş se produce fibră pentru Mercedes, BMW şi Bugatti
Klaus Iohannis blochează de 20 de ani un post de profesor titular de fizică, la Colegiul Brukenthal din Sibiu ca să aibe pensie cât mai mare
Sfârșitul libertății oamenilor și nașterea statului polițienesc global
Liviu Mihăileanu, ARFO: Cazul Sorina – se preferă familiile de plasament care nu vor să adopte, iar când vor, li se fac greutăți
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro