Laura Codruţa Kovesi, ‘în corzi’: I se cere demisia dinspre Bruxelles

Distribuie!by Laura Codruţa Kovesi are parte numai de probleme. După ultimele scandaluri legate de Direcţia Naţională Anticorupţie, şefa DNA e tot mai contestată. Acum, i se cere demisia lui Kovesi chiar de la Bruxelles. Decizia Curţii Constituţionale privind existenţa unui conflict juridic între DNA şi Guvern privind OUG 13 dovedeşte […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

laura codruta kovesi Inquam Photos
Laura Codruţa Kovesi are parte numai de probleme. După ultimele scandaluri legate de Direcţia Naţională Anticorupţie, şefa DNA e tot mai contestată. Acum, i se cere demisia lui Kovesi chiar de la Bruxelles. Decizia Curţii Constituţionale privind existenţa unui conflict juridic între DNA şi Guvern privind OUG 13 dovedeşte că suntem “în faţa unui fenomen periculos, a unui fenomen de derapaj”, a apreciat, la RFI, europarlamentarul ALDE Norica Nicolai, care a cerut o demisie de onoare din partea șefei DNA, anunţă rfi.ro.

loading...

Despre decizia CCR, europarlamentarul a afirmat că ”este prima din aceşti ani care consacră foarte clar separarea puterilor în stat ca principiu, constatând că o parte, o componentă de fapt a puterii judecătoreşti, pentru că procurorul nu este putere judecătorească, este un auxiliar, încalcă acest principiu, imixtionându-se în activitatea puterii executive şi implicit a celei legislative”


Norica Nicolai a subliniat că se impune o demisie de onoare din partea șefei DNA. “Eu zic că de ieri, anumite autorităţi trebuie să înceapă să-şi facă puţin curat în curte. Faptul că procurorii şi de fapt nu Parchetul General au trecut peste atribuţiile pe care le au conform Constituţiei dovedeşte că suntem în faţa unui fenomen periculos, a unui fenomen de derapaj. Asta reclamă dincolo de o demisie de onoare, pentru că asta ar fi soluţia în momentul în care-ţi depăşeşti atribuţiile din diverse raţiuni, interesant ar fi să ştim care sunt raţiunile, este DNA-ul un actor politic sau nu, e nevoie de un răspuns la această chestiune, trebuie să începem să lucrăm puţin la consolidarea instituţiilor democratice”.


Sursa stiripesurse.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro