Lapte de la vaci clonate, în magazinele din Marea Britanie

Distribuie!by Lapte de la vaci clonate, în magazinele din Marea Britanie Laptele provenit de la urmaşele vacilor clonate ajunge în mod secret, şi ilegal totodată, în magazinele de renume din Marea Britanie, relatează luni publicaţia Daily Mail citată de ziare.com. loading... În ciuda îngrijorării existente în rândul consumatorilor, laptele nu […]
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Lapte de la vaci clonate, în magazinele din Marea Britanie

Laptele provenit de la urmaşele vacilor clonate ajunge în mod secret, şi ilegal totodată, în magazinele de renume din Marea Britanie, relatează luni publicaţia Daily Mail citată de ziare.com.

loading...

În ciuda îngrijorării existente în rândul consumatorilor, laptele nu este etichetat sau identificat în vreun fel, lăsând consumatorii “în întuneric” cu privire la ceea ce beau.


Reprezentanţii fermei de creştere a vacilor implicate în acest caz au declarat că vor să-şi ascundă identitatea, deoarece publicul britanic priveşte cu atâta dezgust procesul de clonare, încât ar fi în stare să renunţe să bea acest lapte.

Duminică seară, Agenţia britanică de standarde alimentare a anunţat că va declanşa o anchetă, considerând că vânzarea laptelui provenit de la aceste vaci este ilegală, potrivit reglementărilor din domeniul alimentar.


Cercetătorii au identificat motive serioase de îngrijorare cu privire la sănătatea şi starea de confort a animalelor clonate. Există date referitoare la fătări premature, malformaţii şi mortalitate timpurie.

Vacile folosite pentru producerea controversatului lapte îşi încep existenţa în SUA, sub formă de embrioni creaţi din ovulele provenite de la vacile premiate Holstein şi din sperma taurilor obişnuiţi. Embrionii sunt congelaţi şi transportaţi apoi în Marea Britanie, unde sunt implantaţi în uterele vacilor-purtătoare. Animalele supradimensionate care rezultă pot fi folosite pentru obţinerea unor cantităţi uriaşe de  carne şi lapte, dar şi în scopuri de reproducere.

 

Sursa:m.romanialibera.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro