KOVESI INTRA LA NEGOCIERI – Comisia LIBE a votat cu 26 la 22 ca Laura Kovesi sa fie desemnata procuror sef european, rezultat insuficient pentru stabilirea persoanei care va ocupa aceasta functie. Verdictul se va da peste cateva saptamani, in urma unei negocieri intre Consiliul UE si Comisia LIBE. Francezul Jean-Francois Bohnert ramane cu prima sansa

Distribuie!by Comisia pentru libertati civile, justitie si afaceri interne (LIBE) din Parlamentul European si-a votat preferatul pentru postul de procuror sef european. Asa cum era de asteptat, Comisia LIBE i-a acordat fostei sefe DNA Laura Codruta Kovesi (foto stanga) votul majoritar de incredere pentru ocuparea functiei de conducere la nivelul Parchetului European. Concret, miercuri, […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Comisia pentru libertati civile, justitie si afaceri interne (LIBE) din Parlamentul European si-a votat preferatul pentru postul de procuror sef european. Asa cum era de asteptat, Comisia LIBE i-a acordat fostei sefe DNA Laura Codruta Kovesi (foto stanga) votul majoritar de incredere pentru ocuparea functiei de conducere la nivelul Parchetului European. Concret, miercuri, 27 februarie 2019, Laura Kovesi a fost desemnata candidatul ideal pentru functia de procuror sef european, din punctul de vedere al Comisiei LIBE, obtinand un numar de 26 de voturi, dintr-un total de 49 de voturi valide. La randul sau, principalul contracandidat al Laurei Kovesi, Jean-Francois Bohnert (foto dreapta) reprezentantul Frantei, a obtinut un numar de 22 de voturi, in timp ce reprezentatul Germaniei, Andres Ritter, a obtinut un singur vot din partea europarlamentarilor.

loading...

Astfel, clasamentul din Comisia LIBE arata astfel:


50 de votanti – 49 de voturi valabile – 1 vot alb – conform voturilor numarate de europarlamentarii Judith Sargentini, Maria Grapini si Monica Macovei:

26 voturi – Laura Codruta Kovesi


22 voturi – Jean-Francois Bohnert

1 vot – Andres Ritter

Kovesi, favorita politicienilor

Selectarea lui Kovesi drept candidatul favorit al Comisiei LIBE nu este insa vreo tragedie, dat fiind ca solutia era previzibila inca de ieri. Si mai mult, votul nu este surprinzator cu atat mai mult cu cat votul din Comisia LIBE reprezinta vointa unor partide in Parlamentul European, lucru care face ca votul de sustinere acordat Laurei Kovesi sa fie pur politic!

De altfel s-a vazut acest lucru si din strategia politica adoptata in Comisie, care a creat situatia ca Germania sa renunte la sustinerea propriului candidat in favoarea Laurei Kovesi.

Situatia a fost de domeniul evidentei inca de ieri, de la audierile din Comisia LIBE, cand intrebat fiind despre Laura Kovesi, candidatul Germaniei Anders Ritter a replicat in comisie ca este o onoare pentru el sa o aiba pe fosta sefa DNA drept contracandidat, facandu-i practic reclama, inainte de rezultatul final.

Avem totodata informatii ca europarlamentarul maltez (PPE) Roberta Metsola le-ar fi dat indicatii membrilor Comisiei LIBE inca de ieri pentru a vota in favoarea Laurei Codruta Kovesi, lucru care s-a si intamplat.

Trebuie precizat totodata ca decizia in ce priveste viitorul procuror sef european nu este definitiva.

Conform procedurii, in urmatoarele saptamani, Comisia LIBE, se va intalni cu reprezentatii Consiliului COREPER pentru a negocia candidatul final care urmeaza sa fie numit in aceasta demnitate.

Sustinem aceasta intrucat, asa cum ne amintim, Consiliul COREPER – organism in cadrul Consiliului Uniunii Europene care reprezinta vointa statelor membre ale Uniunii Europene, si nu vointa unor partide politice – a supus votului candidaturile lui Kovesi, Bohnert si Ritter, reprezentatul Frantei, Jean-Francois Bohnert fiind ales cu o majoritate de 50 de voturi, spre deosebire de Kovesi si Ritter care au obtinut 29 de voturi fiecare.

Or, dar fiind ca membrii Consiliului COREPER l-au ales pe francezul Jean-Francois Bohnert, iar Comisia LIBE pe Laura Kovesi, negocierile se vor purta intre aceste doua nume, avand indicii ca, dat fiind rezultatul strans din Comisia LIBE dintre Kovesi si Bohnert, de doar 4 voturi, reprezentatii Parlamentului European vor renunta in cele din urma la fosta sefa DNA in favoarea reprezentatului Frantei.

Sursa: https://www.luju.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Traian Basescu sare in apararea ONG-urilor lui George Soros: "Aceste ONG-uri au fost si sunt implicate in consolidarea societatii civile si a democratiei romanesti, inca suficient consolidate"
Turcia vs. Rusia. Capacitățile militare ale celor două țări
DNA VA DECAPITA ÎN URMĂTOARELE 3 LUNI TOATĂ CLASA POLITICĂ
DEPĂRTAȚI-VĂ DE MASONI, CARE SUNT DUȘMANII LUI HRISTOS, CHIAR DACĂ SUNT PREOȚI ORTODOCȘI! PENTRU CĂ EI SUBMINEAZĂ DIN INTERIOR BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ!
Pocăiţi-vă! Şi va fi revoluţie...
Colonizarea României a început în forță. Iată cum vor fi înlocuiți cei 4 milioane de români plecați peste hotare…
Austria o susține pe Kovesi ca procuror-șef al Europei. „Nu există niciun dubiu că merită această poziție”, avand in vedere cate paduri au defrisat, nu au fost deranjati de catre DNA, in timpul mandatului pe care l-a avut Kovesi si, dupa cum se vede, nici acum.
Putin şi-a încercat forţele în Siria! Atacul chimic a avut loc cu știința Moscovei, care avea trupe speciale la baza Shayrat | Kremlinul își asumă riscul unei confruntări cu SUA
Dorințele lui Putin, DEZVĂLUITE. Rusia vrea o altă ORDINE MONDIALĂ. NATO, o relicvă a Războiului Rece
Baza militară SUA din Dobrogea - cea mai probabilă replică pentru inceperea unui război în Marea Neagra
Romania VA PRELUA în scurt timp refugiați direct din TURCIA. Comisia Europeană CERE României să intensifice ritmul PRIMIRII acestora. Ce SANCŢIUNI primesc ţările care refuză imigranţii
MAGISTRATII NU AU VOIE SA SE RIDICE IMPOTRIVA LEGII – Iata de ce protestul la care instiga Danilet, fostul consilier al lui Macovei, ii poate aduce pe magistrati in postura de a nu mai solutiona niciun dosar. Desi au obligatia de a se supune legii, magistratii manati in protest de Danilet si Lancranjan ameninta cu blocarea instantelor si a parchetelor, ca nu ar fi bune Legile Justitiei, OUG-urile Guvernului, Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie si componenta CSM
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro