Klaus Iohannis vrea școală de istoria Holocaustului pentru politicienii români

Distribuie!by   Primul punct pe agenda cuplului prezidențial în SUA a fost vizita la Muzeul Holocaustului FOTO: AGERPRES Președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, au vizitat, ieri, Muzeul Holocaustului de la Washington. În SUA, șeful statului va participa la Summitul securității nucleare loading... Vizita la Muzeul Holocaustului din Washington […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

 

Primul punct pe agenda cuplului prezidențial în SUA a fost vizita la Muzeul Holocaustului FOTO: AGERPRES

Președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, au vizitat, ieri, Muzeul Holocaustului de la Washington. În SUA, șeful statului va participa la Summitul securității nucleare

loading...

Vizita la Muzeul Holocaustului din Washington D.C. a fost prima activitate publică a preşedintelui Klaus Iohannis din deplasarea sa în SUA. Șeful statului a fost însoțit și de ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, dar și de ambasadorul României la Washington, George Maior.


FOTO: Președintele Iohannis și soția au vizitat Washington Monument FOTO: AGERPRES

Președintele a sosit, punctual, însoţit de soţia sa, Carmen, cei doi ţinându-se de mână. A dat mâna cu unul dintre ultimii supravieţuitori ai Holocaustului, care i-a spus lui Iohannis, glumind, spre amuzamentul audienţei: „Şi eu eram la fel de înalt ca tine când eram mai tânăr”. A complimentat-o apoi pe soția președintelui, spunând că este „o fată frumoasă”. Bătrânul s-a născut în Transilvania, mai exact la Satu Mare. „Şi eu la fel (n.r. tot în Transilvania)”, a replicat Iohannis, zâmbitor.


Ulterior, președintelui i s-a făcut o scurtă prezentare a bibliotecii Muzeului, a publicaţiilor expuse şi a discutat cu conducerea Muzeului. Iohannis a ținut un moment de reculegere, a aprins o lumânare și a semnat în Cartea de Onoare.

După vizită, în scurta declaraţie de presă de la final, preşedintele s-a arătat „profund impresionat”. „Am fost bucuros să constat că administraţia muzeului este foarte mulţumită de aportul nostru”, a spus Klaus Iohannis. El a adăugat că vrea să sprijine înfiinţarea unui Muzeu al evreilor şi Holocaustului în România: „O instituţie adevărată, nu o casă memorială, sau alte iniţiative, lăudabile, dar mai mici. Am lansat şi ideea înfiinţării unei structuri educaţionale instituţionale pentru funcţionari, oameni politici, având ca temă istoria Holocaustului şi combaterea xenofobiei”.

Amintiri despre Băsescu

Jurnaliştii cu experienţă din delegaţia prezidenţială şi-au amintit cum, în 2005, fostul președinte Băsescu a lăcrimat la vizita sa de la Muzeul Holocaustului.

Atunci, la încheierea vizitei, preşedintele Băsescu şi-a terminat discursul, spunând: „E greu să vorbeşti după ce ai văzut vagoane româneşti transportând evrei (în muzeu se află fotografii în acest sens) şi Armata Română conducându-i pe evrei la moarte în Transnistria”.

Înainte de a intra în muzeul Holocaustului, un Labrador negru, Bob, a mirosit genţile tuturor jurnaliştilor ca să se asigure că avem intenţii paşnice.

Aseară, șeful statului urma să participe la dineul oferit de președintele SUA, Barack Obama, la Casa Albă, in cinstea delegatiilor oficiale participante la Summitul securității nucleare.

Consultări pe securitatea cibernetică

După declarația de presă de la Muzeul Holocaustului, președintele a precizat că va iniția consultări cu partidele politice în domeniul securității cibernetice.

Sunt foarte bucuros că, după alocuțiunea mea pe care am ținut-o cu ocazia bilanțului SRI, politicienii au început să se mobilizeze privind cartelele prepay, securitatea cibernetică și am subliniat că este important să avem o legislație nodernizată. Am spus că acest lucru trebuie să se facă prin consens politic. Mă bucură ecoul din țară. Sper să reușim să începem un proces de actualizare și modernizare a întregului proces. Nu este foarte simplu să găsești o legislație în domeniul securității cibernetice, a cartelor pre-pay. La fel de important este o consultare publică”, a spus Iohannis.

 

 

Sursa: 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

CUTREMUR în Guvern: Ministrul Educaţiei, INFORMATOR. Urmează demiterea (surse)
EXPLOZIV Iohannis promovează în Diaspora o grupare a Securității și a noilor servicii secrete
Procurorii interzic Fundatia „George Soros” in Rusia: „este o amenintare la adresa securitatii nationale ruse”
De ce tace Mass-media ? Tandemul Iohannis – Cioloș livrează armament rebelilor sirieni!
SPUNE "NU" Regionalizării. Guvernul Cioloș - Soroș vrea să Regionalizeze România ca prim pas pentru o Europă Federală. Atenție procesul de regionalizare are loc peste tot în UE. Noile Regiuni sunt viitoare gubernii ale unei Europe Federale. Planul dezmembrării României pana in 2020:
Inevitabilul s-a produs: Primul stat american intră în faliment
Soțul consilierei lui Iohannis, acuzat de infectarea medicilor cu hepatită C- 16 colegi îl acuză că "şi-a înţepat deliberat” doi colegi cu seringa
Este o dictatură de tip „nazist”, pe cale să se instaureze in România ?
A EXPLODAT BOMBA: Gregorian Bivolaru recunoaște că Dacian Cioloș i-a fost elev. Fostul avocat al MISA a anunțat că GURU a dat un interviu din pușcărie la o televiziune germană
Mândria de a fi slugă
Banca elvetiana UBS a primit o amenda record de 3,7 miliarde de euro. Romania este un pardis fiscal pentru ilegalitati bancare, seful BNR-ului perimte bancilor straine orice infractiune si fraude fiscale
Barbara Deppert Lippitz, cel mai mare expert în aur din Europa: România e singura țară din Europa care își are scrisă istoria în propriul ei aur!!!” . Declarații fabuloase făcute de un arheolog german.
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro