Klaus Iohannis vrea școală de istoria Holocaustului pentru politicienii români

Distribuie!by   Primul punct pe agenda cuplului prezidențial în SUA a fost vizita la Muzeul Holocaustului FOTO: AGERPRES Președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, au vizitat, ieri, Muzeul Holocaustului de la Washington. În SUA, șeful statului va participa la Summitul securității nucleare loading... Vizita la Muzeul Holocaustului din Washington […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

 

Primul punct pe agenda cuplului prezidențial în SUA a fost vizita la Muzeul Holocaustului FOTO: AGERPRES

Președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, au vizitat, ieri, Muzeul Holocaustului de la Washington. În SUA, șeful statului va participa la Summitul securității nucleare

loading...

Vizita la Muzeul Holocaustului din Washington D.C. a fost prima activitate publică a preşedintelui Klaus Iohannis din deplasarea sa în SUA. Șeful statului a fost însoțit și de ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, dar și de ambasadorul României la Washington, George Maior.


FOTO: Președintele Iohannis și soția au vizitat Washington Monument FOTO: AGERPRES

Președintele a sosit, punctual, însoţit de soţia sa, Carmen, cei doi ţinându-se de mână. A dat mâna cu unul dintre ultimii supravieţuitori ai Holocaustului, care i-a spus lui Iohannis, glumind, spre amuzamentul audienţei: „Şi eu eram la fel de înalt ca tine când eram mai tânăr”. A complimentat-o apoi pe soția președintelui, spunând că este „o fată frumoasă”. Bătrânul s-a născut în Transilvania, mai exact la Satu Mare. „Şi eu la fel (n.r. tot în Transilvania)”, a replicat Iohannis, zâmbitor.


Ulterior, președintelui i s-a făcut o scurtă prezentare a bibliotecii Muzeului, a publicaţiilor expuse şi a discutat cu conducerea Muzeului. Iohannis a ținut un moment de reculegere, a aprins o lumânare și a semnat în Cartea de Onoare.

După vizită, în scurta declaraţie de presă de la final, preşedintele s-a arătat „profund impresionat”. „Am fost bucuros să constat că administraţia muzeului este foarte mulţumită de aportul nostru”, a spus Klaus Iohannis. El a adăugat că vrea să sprijine înfiinţarea unui Muzeu al evreilor şi Holocaustului în România: „O instituţie adevărată, nu o casă memorială, sau alte iniţiative, lăudabile, dar mai mici. Am lansat şi ideea înfiinţării unei structuri educaţionale instituţionale pentru funcţionari, oameni politici, având ca temă istoria Holocaustului şi combaterea xenofobiei”.

Amintiri despre Băsescu

Jurnaliştii cu experienţă din delegaţia prezidenţială şi-au amintit cum, în 2005, fostul președinte Băsescu a lăcrimat la vizita sa de la Muzeul Holocaustului.

Atunci, la încheierea vizitei, preşedintele Băsescu şi-a terminat discursul, spunând: „E greu să vorbeşti după ce ai văzut vagoane româneşti transportând evrei (în muzeu se află fotografii în acest sens) şi Armata Română conducându-i pe evrei la moarte în Transnistria”.

Înainte de a intra în muzeul Holocaustului, un Labrador negru, Bob, a mirosit genţile tuturor jurnaliştilor ca să se asigure că avem intenţii paşnice.

Aseară, șeful statului urma să participe la dineul oferit de președintele SUA, Barack Obama, la Casa Albă, in cinstea delegatiilor oficiale participante la Summitul securității nucleare.

Consultări pe securitatea cibernetică

După declarația de presă de la Muzeul Holocaustului, președintele a precizat că va iniția consultări cu partidele politice în domeniul securității cibernetice.

Sunt foarte bucuros că, după alocuțiunea mea pe care am ținut-o cu ocazia bilanțului SRI, politicienii au început să se mobilizeze privind cartelele prepay, securitatea cibernetică și am subliniat că este important să avem o legislație nodernizată. Am spus că acest lucru trebuie să se facă prin consens politic. Mă bucură ecoul din țară. Sper să reușim să începem un proces de actualizare și modernizare a întregului proces. Nu este foarte simplu să găsești o legislație în domeniul securității cibernetice, a cartelor pre-pay. La fel de important este o consultare publică”, a spus Iohannis.

 

 

Sursa: 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Cel mai mare protest din istoria Islandei după declanșarea scandalului #PanamaPapers | 22.000 de islandezi au înconjurat Parlamentul și cer demisia Primului Ministru
Reacţia lui Dragoş Pătraru după ce a fost dat afară de la TVR: Doamna Gradea acţionează după zicala «statul sunt eu». Îi asigur pe telespectatori că revenim pe TV
Un deputat USR, declarație șocantă: „Noi, membrii Comisiei SRI, habar nu avem de nimic!”
Cel mai mare jaf de pe Terra! 6.300 de miliarde de euro valoarea reală a zăcămintelor de la Roșia Montană!
Dragoș Pătraru: O tot dădeau cu Augustin Lazăr nu e Lazăr, că e vorba de altul, oamenii ăștia par a fi într-o transă, nu poți discuta cu ei. Au doar certitudini. Și verdicte, pe care le împart violent. Zace câte un mic dictator în fiecare om care, foarte mic în realitate, devine puternic și mare și curajos pe net. Puternic, mare, curajos, dar neinformat. Iar când nu ești informat, riști, de multe ori, să pici de prost.
Adevarul despre distrugerea Romaniei. Ultima carte - Hristos v-a dat sfatul cel bun, sariti in barca salvatoare.
Coordonatorul campaniei online a președintelui Klaus Iohannis din 2014, a murit într-un accident rutier dubios. El era omul care văzuse sumele uriașe care s-au bagat în Facebook pentru cumpărarea like-urilor și de unde proveneau banii, el știa aceste detalii
Scandal în Marea Britanie: Poliția a protejat politicienii pedofili din Regatul Unit (Video !!!!!)
Se naște Ungaria în inima României! Românii strămutați prin lege…
Digi24 si presa maghiara: Daca Orbán = Orban atunci practic am recucerit Ardealul sau măcar suntem conduşi de aceeaşi persoană
Armele high-tech americane au început să fie blocate prin TEHNOLOGIA KESHE
Sute de mii de romani sunt interceptati – vezi pe judete cati si de catre cine!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro