Klaus Iohannis, în 2009: „Referendumul mi se pare inutil. Nu am votat” ( pentru scăderea numărului de parlamentari la 300)

Distribuie!by Președintele Klaus Iohannis și-a schimbat radical opiniile politice în ultimii 10 ani. În 2009, Iohannis era primar al Sibiului și era susținut de PSD, PNL și UDMR să devină premier, după căderea Guvernului Boc. În 2009, președintele de atunci, Traian Băsescu, convocase un referendum național pentru scăderea numărului de […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Președintele Klaus Iohannis și-a schimbat radical opiniile politice în ultimii 10 ani. În 2009, Iohannis era primar al Sibiului și era susținut de PSD, PNL și UDMR să devină premier, după căderea Guvernului Boc.
În 2009, președintele de atunci, Traian Băsescu, convocase un referendum național pentru scăderea numărului de parlamentari la 300.
Susținut de PSD și PNL, Klaus Iohannis declara, la ieșirea de la urne, după ce a votat la alegerile prezidențiale, că a votat doar pentru președinte, însă „referendumul mi s-a părut inutil”.
Declarația lui Klaus Iohannis din 2009 este în totală contradicție cu ceea ce susține astăzi, acuzând PSD că promovează ideea că referendumul pe teme de justiție este inutil.
„Pe 26 mai se votează la referendum și PSD îi este frică, PSD îi este frică de acest vot la referendum și face PSD ce știe să facă PSD, încearcă să boicoteze acest vot la referendum. Vedem cu toții cum activiști, oameni din conducerea PSD umblă peste tot în țară, pe la județe, pe la primării, pe la conferințe de presă, să explice oamenilor cum că acest referendum nu ar fi important, că nu ar trebui participat, ba chiar se vede că umblă pe la județe și pe la primării ca PSD-iștii de acolo să îi convingă pe oameni nici să nu voteze la referendum. Este jalnică această încercare.”, – Klaus Iohannis, 22 mai, 2019.
De amintit că și mai recent, anul trecut, în martie, în urma anunțului privind posibilitatea organizării Referendumului pentru Familie în luna mai, președintele Iohannis afirma, sarcastic, că luna mai este una frumoasă, dar nu știe dacă e bună pentru referendum. „Luna mai e o lună frumoasă, nu știu dacă și pentru referendum. Nu cred că e niciun motiv de grabă”, spunea Klaus Iohannis la acea dată.
SURSA: activenews

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Cutremur în UE. Operațiunea "bail-in" deja face ravagii, salvarea băncilor se va face cu banii depondenților
„Executia sotilor Ceaușescu la peretele unui veceu rămâne pe conștiința lor”, a lui Iliescu și Gorbaciov
Europa se sesizează cu privire la grava încălcare a democrației în România prin ignorarea celor trei milioane de români. Roxana Stanciu: Nicio altă inițiativă a cetățenilor europeni de până acum NU a primit vreodată un sprijin atât de copleșitor
Bogdan Diaconu: „Vine sfarsitul pentru tradatorii de tara, oare acest lucru il sperie pe Basescu?”
Cum a fugit din Romania unul dintre spionii sefei DNA
Lista neagră de la Bruxelles
Selfie de campanie ratat! | Ponta, mândru că e românul “666″, Daciana mândră că e “Ralph Lauren”!
La nici o televiziune din Romania nu o sa vedeti imaginile acestea: vestele galbene au reusit sa opreasca guvernul francez sa creasca pretul la carburanti
1907. Regele Carol I mulțumește Armatei Române că ATRAS ÎN PROPRIUL POPOR şi că A UCIS MII DE ȚĂRANI ROMÂNI. Țăranii români erau indicați ca fiind "primejdia care a amenințat ființa scumpei Noastre țări"
Tainele năucitoare ale metroului: de ce n-a vrut Ceaușescu stații în Drumul Taberei și cum a fost construită pe ascuns stația de la Romană
"ISIS și Al Qaeda cer afilierea la Hexi-Pharma....A ucis mai mulți creștini decât noi!”
“Austriecii au luat România ca servitor. N-au rezistat tentaţiei de a lua România la secătuit pe toate părţile deodată. Au contribuit din plin la transformarea României într-o colonie jalnică!”
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro