KLAUS CAPTIVUS O IA IN BRATE PE KOVESI – Presedintele Iohannis ignora argumentele imbatabile pe baza carora ministrul Justitiei a cerut revocarea sefei DNA si face scut in fata procurorilor abuzivi: “Presedintele s-a declarat multumit de activitatea DNA si a conducerii sale, punct de vedere pe care si-l mentine in continuare”. Prin acest mesaj, Iohannis da un semnal catre procurorii din CSM care trebuie sa dea aviz consultativ pe propunerea de revocare. Taica Lazar se baga in seama

Distribuie!by loading... Nici bine nu a terminat ministrul Justitiei Tudorel Toader sa prezinte sinteza raportului pe baza caruia a cerut revocarea din functie a sefei DNA Laura Kovesi, ca presedintele Romaniei Klaus Iohannis (foto) a iesit sa isi exprime sustinerea pentru “mama catuselor”. Iohannis a ignorat toate argumentele imbatabile pe […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather


Nici bine nu a terminat ministrul Justitiei Tudorel Toader sa prezinte sinteza raportului pe baza caruia a cerut revocarea din functie a sefei DNA Laura Kovesi, ca presedintele Romaniei Klaus Iohannis (foto) a iesit sa isi exprime sustinerea pentru “mama catuselor”. Iohannis a ignorat toate argumentele imbatabile pe baza carora Tudorel Toader si-a justificat propunerea de revocare si a anuntat ca este multumit de activitatea DNA si a conducerii acestui parchet. Incredibil este ca presedintele Klaus Iohananis, care putea sa anunte sec doar ca va analiza raportul lui Toader, a dat prin mesajul sau un semnal catre procurorii din CSM care trebuie sa dea avizul consultativ pe propunerea de revocare. Practic, presedintele Romaniei le-a transmis procurorilor din CSM ca nu se impune o revocare a Laurei Kovesi.

Mai mult, credem noi, prin mesajul dat presedintele Klaus Iohannis continua sa se erijeze in protectorul procurorilor abuzivi si sa ii sfideze pe oameni ale caror vieti si cariere au fost nenorocite de parchetul condus de Laura Kovesi. De asemenea, prin acelasi mesaj, Klaus Iohannis arata ca nu da doi bani pe incalcarile grave ale Constitutiei pe care Laura Kovesi le-a comis, asa cum ministrul Justitiei a explicat. Mai important este ca prin pozitia sa Klaus Iohannis a dovedit inca o data, in opinia noastra, ca este protectorul si captivul Statului Paralel si al sistemului odios care a condus Romania cu arma catuselor.


Pe de alta parte, ne-a atras atentia o fraza din comunicatul Presedintiei. Si anume ca la Palatul Cotroceni exista mari probleme in a intelege raportul lui Tudorel Toader, care a fost in realitate cat se poate de clar, iar ministrul Justitiei a vorbit rar. Ca sa nu mai spunem ca Iohannis s-a antepronuntat si si-a manifestat sustinerea fata de sefa DNA, fara sa fi inteles sinteza raportului lui Tudorel Toader care e devastatoare pentru Kovesi si fara sa fi primit intregul raport. Totusi, in acelasi comunicat Iohannis a pretins ca raportul va fi analizat la nivelul Administratiei Prezidentiale, ceea ce nu este altceva decat praf in ochi, in conditiile in care Iohannis si-a manifestat sustinerea fata de Kovesi.

Iata reactia Administratiei Prezidentiale:


Referitor la Raportul privind activitatea manageriala a Directiei Nationale Anticoruptie, prezentat joi, 22 februarie a.c., de catre ministrul Justitiei, Administratia Prezidentiala face urmatoarele precizari:

Din cauza lipsei de claritate in prezentarea Raportului privind activitatea manageriala a DNA si avand in vedere ca evaluarea activitatii DNA si a conducerii acestei institutii de catre Presedintele Romaniei difera de cea a Ministrului Justitiei, se impune o analiza aprofundata a acestui document, care urmeaza sa fie realizata la nivelul Administratiei Prezidentiale de catre departamentele de specialitate.

in repetate randuri, Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, s-a declarat multumit de activitatea DNA si a conducerii sale, punct de vedere pe care si-l mentine in continuare.

Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, va uza de toate prerogativele constitutionale pentru asigurarea functionarii unei justitii independente si pentru consolidarea statului de drept”.

Anexa lui Kovesi isi face treaba

Pe langa Administratia Prezidentiala, o reactie a venit si din partea Procurorului General al Romaniei. Cum era de asteptat, acesta a sarit in apararea “sefei” sale, considerand ca nu ar fi motive care sa duca la revocarea lui Kovesi. De cand pana cand Procurorul General al Romaniei comenteaza o hotarare luata de ministrul Justitiei? Mai ales ca Procurorul General al Romaniei, la fel ca orice alt procuro, isi desfasoara activitatea sub autoritatea ministrului Justitiei.

Iata reactia Procurorului General Augustin Lazar:

Avand in vedere decizia ministrului Justitiei de a propune revocarea din functie a procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie, domnul Augustin Lazar, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie reafirma pozitia exprimata constant, in sensul ca nu exista nici un motiv legal de revocare a doamnei Codruța Kovesi”.

Sursa: Luju.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro