JOS LABELE de pe ultimele companii valoroase rămase în proprietatea statului. Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea. a primit asigurări de la Grindeanu că până la sfârșitul anului încă halcă uriașă din Hidroelectrica va fi vândută pe BURSĂ

Distribuie!by loading... . JOS LABELE de pe ultimele companii valoroase rămase în proprietatea statului. Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea. a primit asigurări de la Grindeanu că până la sfârșitul anului, încă o halcă uriață din Hidroelectrica va fi vândută pe BURSĂ (precedenta halcă uriașă a fost dată GRATIS Fondului Proprietatea […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

. JOS LABELE de pe ultimele companii valoroase rămase în proprietatea statului.


Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea. a primit asigurări de la Grindeanu că până la sfârșitul anului, încă o halcă uriață din Hidroelectrica va fi vândută pe BURSĂ (precedenta halcă uriașă a fost dată GRATIS Fondului Proprietatea ca “despăgubiri pentru naționalizări” ).

Konieczny a transmis că a participat în această dimineață la o întâlnire cu premierul Sorin Grindeanu, “care ne-a asigurat de dorința Guvernului de a pune în mișcare acest proces cât mai repede cu putință”.


2. Fondul Privat “Proprietatea” se și vede acționar la Fondul Suveran al României.

Măi Dragnea, Fondul Suveran e CHIAR SUVERAN? Sau ne-ai tras o cacealma și Fondul Suveran e Fond al Vulturilor Speculativi de peste Ocean care controlează Fondul Propietatea, prin acțiunile pe care le-a dat Tăriceanu, în 2007, GRATIS “ca despăgubiri” și acum prin acțiunile rămase la companiile de stat pe care vreți să le vindeți pe Bursă?


Managerul Fondului Proprietatea a precizat că Fondul Suveran de Investiții, pe care Guvernul vrea să îl creeze, reprezintă “un plan interesant și ambițios, iar dacă va fi implementat în mod adecvat, ar putea realmente să aducă un plus de valoare României, economiei românești, dar și companiilor controlate de statul român, precum și Fondului Proprietatea în calitate de acționar”.

Ce treabă are Dragnea, Fondul SUVERAN al REomâniei cu Fondul Speculativ “Proprietatea” fond speculativ controlat de Paul Singer?

1. JOS LABELE de pe ultimele companii valoroase rămase în proprietatea statului. Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea. a primit asigurări de la Grindeanu că până la sfârșitul anului, încă o halcă uriață din Hidroelectrica va fi vândută pe BURSĂ (precedenta halcă uriașă a fost dată GRATIS Fondului Proprietatea ca “despăgubiri pentru naționalizări” ).

Știrea

Procesul de listare al producătorului de energie Hidroelectrica, una din cele mai profitabile societăți de stat, stagnează și devine din ce în ce mai puțin probabil ca ea sa aibă loc înainte de finalul anului, a declarat Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea.

Konieczny a transmis că a participat în această dimineață la o întâlnire cu premierul Sorin Grindeanu, “care ne-a asigurat de dorința Guvernului de a pune în mișcare acest proces cât mai repede cu putință”.

“Cu Hidroelectrica, cea mai mare dintre deținerile noastre, cu o cotă de 40% din valoarea activului net al Fondului Proprietatea, suntem încă în situația de a avea un consiliul interimar și un management interimar. Aceasta este, într-adevar, o situație riscantă pentru o companie de o asemenea dimensiune și de o asemenea importanță strategică pentru piața electricității din România”, a spus managerul FP.

El a precizat că Guvernul anterior a concluzionat procesul de selecție a noului Consiliu de Administrație al Hidroelectrica, în acord cu principiile guvernanței corporative din companiile de stat.

“Există o listă lungă și o listă scurtă de candidați, iar unii dintre ei sunt candidați foarte buni, de aceea sperăm să avem într-o lună o decizie din partea Guvernului, care într-un final să numească noul Consiliu pentru următorii patru ani. Acest Consiliu ar trebui apoi să selecteze conducerea executivă a Hidroelectrica și împreună să conducă compania pe viitor și sa termine procesul de listare”, a precizat Konieczny.

El a menționat însă că “s-au făcut foarte puține progrese în ultimele luni legat de această listare și multe dintre decizii stagnează pe la diferite comisii și la diverse niveluri ale Guvernului”. “Am menționat selectarea Consiliului, dar mai este și problema investițiilor secundare în activele companiei, care ar trebui să fie transferate în afara companiei înainte de listare. Așa că, dacă nu va fi luată o decizie foarte clară si un angajament ferm la cel mai înalt nivel în Guvern pentru listarea Hidroelectrica, devine din ce în ce mai puțin probabil ca această listare sa aibă loc înainte de finalul anului”, a declarat el.

N.Red. 2. Fondul Privat “Proprietatea” se și vede acționar la Fondul Suveran al României. Măi Dragnea, Fondul Suveran e CHIAR SUVERAN? Sau ne-ai tras o cacealma și Fondul Suveran e Fond al Vulturilor Speculativi de peste Ocean care controlează Fondul Propietatea, prin acțiunile pe care le-a dat Tăriceanu, în 2007, GRATIS “ca despăgubiri” și acum prin acțiunile rămase la companiile de stat pe care vreți să le vindeți pe Bursă?

Știrea

Managerul FP a precizat că Fondul Suveran de Investiții, pe care Guvernul vrea să îl creeze, reprezintă “un plan interesant și ambițios, iar dacă va fi implementat în mod adecvat, ar putea realmente să aducă un plus de valoare României, economiei românești, dar și companiilor controlate de statul român, precum și Fondului Proprietatea în calitate de acționar”.

“Cred, totodată, că există două aspecte foarte importante legate de acest fond. În primul rând, Fondul Suveran ar trebui să aducă o separare clară între funcția de administrare a companiilor de stat și cea de creare de politici guvernamentale. Această schimbare ar elibera mult din timpul pe care miniștrii, în momentul de față, îl petrec, în mod voit sau nu, cu gestionarea acestor companii cu capital majoritar de stat. Mai apoi, acest fond ar trebui să aducă mai multă transparență asupra a ceea ce se întâmplă cu companiile de stat. Ne așteptăm ca acest fond să se supună acelorași reglementări de raportare precum Fondul Proprietatea și alte fonduri închise din România și să respecte aceleași reglementări privind piața de capital impuse de ASF. Acest lucru va aduce multă responsabilitate la nivelul funcției publice, dar și oportunitatea de monitorizare din partea publicului a ceea ce se întâmplă în companiile de stat, ceea ce nu este cazul în momentul de față. În plus, o structură de fond ce respectă regulile de guvernanță corporativă ar fi și mai benefică pentru noi toți, întrucât un consiliu de supraveghere independent și un administrator profesionist al fondului ar trebui să contribuie la monitorizarea evoluției companiilor din portofoliu”, a menționat Konieczny.

El a precizat că a oferit Guvernului disponibilitatea de a împărtăși din expertiza și experiența de administrare a Fondului Proprietatea, dar și a altor fonduri similare din alte țări, și sprijinul pentru a face din acest fond un succes.

Sursa: Adevărul.ro

 

(Fluierul)

 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro