Jerusalem Post: Strategi israelieni câştigă alegerile din România

Distribuie!by O campanie agresivă și creativă condusă de specialiștii israelieni în strategie electorală Moshe Klughaft și Sefi Shaked au ajutat partidul social-democrat din România, PSD, să obțină o victorie categorică în alegerile de săptămâna trecută, scrie The Jerusalem Post. loading... Moshe Klughaft și Sefi Shaked | The Jerusalem Post Românii […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather


O campanie agresivă și creativă condusă de specialiștii israelieni în strategie electorală Moshe Klughaft și Sefi Shaked au ajutat partidul social-democrat din România, PSD, să obțină o victorie categorică în alegerile de săptămâna trecută, scrie The Jerusalem Post.

loading...
moshe klughaft si sefi shaked - jerusalem post
Moshe Klughaft și Sefi Shaked | The Jerusalem Post

Românii s-au orientat către consilieri israelieni de strategie electorală datorită succeselor pe care aceștia le-au mai avut în trecut și experienței lor cu noile mijloace de comunicare în masă, precizează publicația israeliană de limbă engleză într-un articol publicat duminică. Articolul este ilustrat cu două fotografii. Într-una, unul dintre specialiștii israelieni în strategie electorală apare alături de Gabriela Firea, primarul Capitalei.

firea cu moshe klughaft - jpost
Gabriela Firea și Moshe Klughaft | Foto: The Jerusalem Post

PSD a câștigat 45,67 la sută din voturi comparativ cu 20,4 la sută cât a obținut următorul partid clasat, într-un moment în care partidele de dreapta câștigă rând pe rând alegerile din Europa.


Moshe Klughaft, precizează The Jerusalem Post, este cunoscut pentru succesul său ca strateg-șef al partidului Bayit Yehudi (Căminul Evreiesc, partid al evreilor ultraortodocși), dar a lucrat și la un protest al rezerviștilor, după al doilea război cu Libanul, din 2006, care a ajutat la revenirea dreptei la putere în Israel. S-a implicat, totodată, și într-o campanie pentru studierea matematicii în care apărea fostul președinte Shimon Peres. În ceea ce-l privește pe Sefi Shaked, el a lucrat la campaniile premierului Benjamin Netanyahu și a președintelui partidului Shas (partid religios ultraortodox), Arye Deri.

Campania pentru PSD, scrie The Jerusalem Post, a schimbat imaginea partidului în cea a unei formaţiuni reprezentând o alternativă mai proaspătă, patriotică.


Pentru a îmbunătăți imaginea partidului de centru-stânga, Klughaft și Shaked au folosit mesaje care în mod tradițional vin de la partidele de dreapta. Sloganul lor fost „Îndrăznește să crezi în România”, scrie Jerusalem Post. Au convins tineri să se filmeze și să trimită înregistrări în care spun că ei cred în România. Unul dintre clipuri i-a avut ca protagoniști pe tineri care spuneau că ei cred în România în timp ce se supuneau unui test cu detectorul de miniciuni, arată Jerusalem Post.

Au fost și videoclipuri negative, în care se spunea că susținătorii altor partide nu cred în viitorul țării. În alte clipuri creative apar cetățeni mai în vârstă care le cer tinerilor să voteze pentru viitorul țării, o cameră ascunsă care surprinde un cetățean care are de-a face cu birocrația în timp ce încearcă să-și ia permisul auto, europeni care spun în șapte limbi că ei vor ca social-democrații să câștige și reacții ale oamenilor care primesc un carnet cu realizările guvernului în exercițiu și care se dovedește că este gol. Asemenea clipuri au fost foarte diferite de cele folosite până atunci în campaniile din România, în care apăreau cu precădere oameni în prim-plan, cu cravată, care vorbeau, menționează publicația israeliană.

The Jerusalem Post precizează că Klughaft și Shaked nu au dorit să fie intervievați.

moshe la psd - cont de fb nevasta

Soția lui Moshe Klughaft are însă pe contul de Facebook o postare din seara alegerilor din România în care exclamă, prezentând un ecran cu un exit-poll: „Ce victorie minunată!”. Ea a postat în ziua alegerilor din România și o fotografie în care Moshe Klughaft apare alături de sigla dintr-un sediu PSD.  Ea spune că e ziua alegerilor în România, o zi importantă, după care soțul său, care a lipsit patru luni, nu mai are nicio scuză să nu vină acasă:

Sursa: digi24.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Dronele de la protestele din Piața Victoriei, în vizorul Poliției. Ce riscă cei care lansează drone neînmatriculate
Cât platesc români la hipermarketurile imperialiste |Cat costă mâncarea în Germania și in România?
SEFA MAFIEI DIN DNA – Informatii bomba de la SIIJ: Kovesi a condus grupul de crima organizata de la DNA Ploiesti si a aprobat executii pe rechizitorii fara probe. SIIJ a pus mana pe circulara prin care Kovesi a dat liber ca acelasi martor sa fie folosit atat cu identitate reala, cat si cu identitate protejata. Marius Iacob si Calin Nistor i-au pus cruce Lulutei. Kovesi avea un fix mistuitor: sa puna gheara pe Ghita
Serviciile secrete de 6 ORI MAI NUMEROASE decât Securitatea lui Ceaușescu
BOMBĂ în dosarele lui Iohannis: Zeci de milioane de euro în afacerile Mafiei imobiliare din Sibiu/ Cine sunt procurorii care l-au acoperit
Nu toți rockerii sînt sataniști și nu toți preoții sînt corupți
Datoria externă a României a depășit 90 de miliarde de euro din 1989 până în prezent
LEGISLAŢIA SECRETĂ după care este condusă România | Nimeni nu poate spune ce conţin aproape 500 de HOTĂRÂRI de GUVERN cu PUTERE de LEGE care au fost SECRETIZATE
Vina de a fi unicat în România. Cum este sabotat de statul român singurul producător autohton din irigaţii
Premieră în SUA: Un homosexual declarat devine șeful Pentagonului. Senatul a aprobat numirea lui Eric Fanning
Topul celor mai toxice iaurturi din supermarket-uri. Iată mizeria ce se ascunde în ele și pe care o dai copilului tău
MUTARE TACTICĂ ISTORICĂ făcută de SRI. DOCUMENT INFORMATIV distribuit greilor din politică. Breaking news
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro