Iulian Iancu: Investitorii din Marea Neagră nu au vrut să plătească statului român decât redevenţele, nici un dolar în plus (video)

Distribuie!by Investitorii din Marea Neagră nu au vrut să plătească statului român decât redevenţele, care sunt îngheţate pentru 30 de ani, iar orice propunere a noastră de a lua un dolar în plus faţă de redevenţă a  fost refuzată de către operatori, a declarat, în plen, Iancu Iulian, preşedintele Comsiei […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Investitorii din Marea Neagră nu au vrut să plătească statului român decât redevenţele, care sunt îngheţate pentru 30 de ani, iar orice propunere a noastră de a lua un dolar în plus faţă de redevenţă a  fost refuzată de către operatori, a declarat, în plen, Iancu Iulian, preşedintele Comsiei de Industrii din Camera Deputaţilor.  Domnia sa a propus ca dezbaterile Legii offshore să fie televizate şi susţine că miza acestor discuţii conflictuale  din Parlament este de 13,5 miliarde de euro.

loading...

 

Într-un discurs acid şi acuzator la adresa colegilor din Parlament, Iulian Iancu a spus: “Oricât ai face de bine un lucru, tot se va găsi cineva să te critice. Aici nu este vorba despre aşa ceva. Aici este ceva mult mai profund.
Ne aflăm în fața celui mai important proiect din ultimii 30 de ani pentru România, iar solidaritatea pare că lipsește cu desăvârșire
După părerea mea, solidaritatea a schimbat istoria omenirii. Noi, însă, nu ne-am dovedit solidaritatea decât în faţa catastrofelor şi a crizelor. Acum suntem chemaţi cu toţii – acest Parlament – să fim solidari în faţa celui mai important proiect din ultimii 30 de ani pentru România. Ce s-a întâmplat cu acest proiect? De ce este această stare de panică generalizată şi de la aversiune trecem la diversiune? Simplu. (…)
Am stat de vorbă cu investitorii din februarie până în iulie, săptămână de săptămână. La orice variantă de a aduce un dolar în plus faţă de redevenţă, nu au fost de acord, voiau doar redevenţa. Atât să luăm din acest zăcământ? Doar redevenţa? Care este îngheţată pentru 30 de ani într-un acord petrolier asupra căruia nu ne-am putut pronunţa. Rămânem captivi acelui acord, la nivelul acelei redevenţe, sau trebuie să aducem un plus statului român?
Este pentru prima dată în istoria fiscală în petrol şi gaze când, pe lângă redevenţă, s-a introdus un sistem de impozitare legat de preţ. Am vrut să facem asta ca să descurajăm creşterea preţului. Vă reamintesc că dvs aveaţi acelaşi limbaj în aprilie 2017, când vorbeam de liberalizare şi când v-am spus că vom arunca în aer competitivitatea economică şi v-am spus că preţurile vor creşte cu 46%, în primul an. Au crescut cu 65%, iar acum este 120, în loc de 60, 100%. Am pus pe butuci economia românească. Luaţi stenogramele de atunci. Aduceţi-vă aminte ce spuneaţi, că va fi o creştere de 2,6%, că nu este adevărat ce spuneam eu. Ba, din păcate, s-a întâmplat această tragedie.
(…) Acest sistem de impozitare este absolut obligatoriu. Dacă la un milion de lei venit suplimentar, până la preţ de 85 de lei, 30% ia statul român, iar 70% ia investitorul, dacă preţul creşte la 190 de lei, 70% ia statul, 30% ia investitorul. Deci, la 1 milion de lei, 70% înseamnă 420, 30% – 210. Adică de la simplu, la dublu. Cine vrea interesul statului român? Noi, care am spus 420, sau dvs care aţi spus 210?
Au spus că (n..r investitorii) vor pleca. De ce să pleci când ai confirmat zăcământul, când ai confirmat că sunt 84 de miliarde de metri cubi, când ştii că valorează 70 de miliarde, când ai dreptul să vinzi 50%, când ai dreptul pe directivă europeană să exporţi. De ce să pleci? Nu pleci.
Dacă prinzi un astfel de mediu, mai poţi să scoţi 13 miliarde de dolari. Asta e miza: 13,5 miliarde de dolari. Asta vrem?
Vă propun ca dezbaterea să fie făcută în faţa camerelor de luat vederi, în faţa ţării, să vadă toată lumea cine ţine cu ţara şi cine vrea echilibru”.


Iulian Iancu: Investitorii din Marea Neagră nu au vrut să plătească statului român decât redevenţele, nici un dolar în plus (video)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Investitorii români vor plăti impozite mai mari cu 68% decât cei străini
Mii de fermieri s-au adunat în afara parlamentului grec, proteste împotriva planurilor fiscale și reforma pensiilor a guvernului grec. (VIDEO)
După Austrieci, SUA abia așteaptă să ne ia și ei pe NIMIC gazul din marea Neagră : Comunicat Departamentul de Stat "Gazul românesc din Marea Neagră ar consolida securitatea energetică în această regiune" (dacă ar fi exploatat pe nimic de americani)
Imigranții aduși în România sunt un secret? Autoritățile tac ca să nu irite alegătorii?
Politolog rus: Din punct de vedere geopolitic, România nu mai există. Este subjugată de Statele Unite
Politica lumii este influenţată de structuri energetice malefice
EXCLUSIV/ Fost SRI, președintele Partidului #Rezist, ACUZĂ înscenări din partea serviciilor secrete: ÎMI FAC DOSARE PENALE
Klaus Iohannis dovedind din nou ca este o trompeta a Sistemului care a condus Romania cu arma catuselor, Sistem creat de Traian Basescu, dar pe care actualul presedinte al Romaniei l-a preluat de la predecesorul sau. Iohannis a avut un discurs nesigur si labartat, caracteristic iesirilor sale din ultimii ani.
PNL a depus un amendament care redefinește familia ca să cuprindă și cuplurile de același sex
Rolul desemnat Romaniei : furnizorul de gaze de sist al Europei
Persecuțiile împotriva creștinilor au crescut puternic în 2018
Sub pretextul că apără Siguranța națională, SRI a concurat fosta Securitate la spionarea ilegală a populației!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro