Iulian Iancu: Investitorii din Marea Neagră nu au vrut să plătească statului român decât redevenţele, nici un dolar în plus (video)

Distribuie!by Investitorii din Marea Neagră nu au vrut să plătească statului român decât redevenţele, care sunt îngheţate pentru 30 de ani, iar orice propunere a noastră de a lua un dolar în plus faţă de redevenţă a  fost refuzată de către operatori, a declarat, în plen, Iancu Iulian, preşedintele Comsiei […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Investitorii din Marea Neagră nu au vrut să plătească statului român decât redevenţele, care sunt îngheţate pentru 30 de ani, iar orice propunere a noastră de a lua un dolar în plus faţă de redevenţă a  fost refuzată de către operatori, a declarat, în plen, Iancu Iulian, preşedintele Comsiei de Industrii din Camera Deputaţilor.  Domnia sa a propus ca dezbaterile Legii offshore să fie televizate şi susţine că miza acestor discuţii conflictuale  din Parlament este de 13,5 miliarde de euro.

loading...

 

Într-un discurs acid şi acuzator la adresa colegilor din Parlament, Iulian Iancu a spus: “Oricât ai face de bine un lucru, tot se va găsi cineva să te critice. Aici nu este vorba despre aşa ceva. Aici este ceva mult mai profund.
Ne aflăm în fața celui mai important proiect din ultimii 30 de ani pentru România, iar solidaritatea pare că lipsește cu desăvârșire
După părerea mea, solidaritatea a schimbat istoria omenirii. Noi, însă, nu ne-am dovedit solidaritatea decât în faţa catastrofelor şi a crizelor. Acum suntem chemaţi cu toţii – acest Parlament – să fim solidari în faţa celui mai important proiect din ultimii 30 de ani pentru România. Ce s-a întâmplat cu acest proiect? De ce este această stare de panică generalizată şi de la aversiune trecem la diversiune? Simplu. (…)
Am stat de vorbă cu investitorii din februarie până în iulie, săptămână de săptămână. La orice variantă de a aduce un dolar în plus faţă de redevenţă, nu au fost de acord, voiau doar redevenţa. Atât să luăm din acest zăcământ? Doar redevenţa? Care este îngheţată pentru 30 de ani într-un acord petrolier asupra căruia nu ne-am putut pronunţa. Rămânem captivi acelui acord, la nivelul acelei redevenţe, sau trebuie să aducem un plus statului român?
Este pentru prima dată în istoria fiscală în petrol şi gaze când, pe lângă redevenţă, s-a introdus un sistem de impozitare legat de preţ. Am vrut să facem asta ca să descurajăm creşterea preţului. Vă reamintesc că dvs aveaţi acelaşi limbaj în aprilie 2017, când vorbeam de liberalizare şi când v-am spus că vom arunca în aer competitivitatea economică şi v-am spus că preţurile vor creşte cu 46%, în primul an. Au crescut cu 65%, iar acum este 120, în loc de 60, 100%. Am pus pe butuci economia românească. Luaţi stenogramele de atunci. Aduceţi-vă aminte ce spuneaţi, că va fi o creştere de 2,6%, că nu este adevărat ce spuneam eu. Ba, din păcate, s-a întâmplat această tragedie.
(…) Acest sistem de impozitare este absolut obligatoriu. Dacă la un milion de lei venit suplimentar, până la preţ de 85 de lei, 30% ia statul român, iar 70% ia investitorul, dacă preţul creşte la 190 de lei, 70% ia statul, 30% ia investitorul. Deci, la 1 milion de lei, 70% înseamnă 420, 30% – 210. Adică de la simplu, la dublu. Cine vrea interesul statului român? Noi, care am spus 420, sau dvs care aţi spus 210?
Au spus că (n..r investitorii) vor pleca. De ce să pleci când ai confirmat zăcământul, când ai confirmat că sunt 84 de miliarde de metri cubi, când ştii că valorează 70 de miliarde, când ai dreptul să vinzi 50%, când ai dreptul pe directivă europeană să exporţi. De ce să pleci? Nu pleci.
Dacă prinzi un astfel de mediu, mai poţi să scoţi 13 miliarde de dolari. Asta e miza: 13,5 miliarde de dolari. Asta vrem?
Vă propun ca dezbaterea să fie făcută în faţa camerelor de luat vederi, în faţa ţării, să vadă toată lumea cine ţine cu ţara şi cine vrea echilibru”.


Iulian Iancu: Investitorii din Marea Neagră nu au vrut să plătească statului român decât redevenţele, nici un dolar în plus (video)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

EXCLUSIV | Planul lui Ciolos pentru romanii care au DOAR SOLUTIA MORTII
Un italian aflat de 40 de ani în România: PETROM a fost vândut pentru nimic. Toate privatizările s-au făcut degeaba.Toţi străinii care au venit aici, au JEFUIT. Europa e condusă de comunista Merkel
Fizicienii ruși vor să pună în practică o invenție de-a lui Nikola Tesla
Jurnaliștii italieni văd „Umbra lui Soros peste România”. Rolul jucat de Klaus Iohannis și Sandra Pralong în ceea ce ar putea fi o nouă „primăvară”. Nu arabă, ci românească!
O tragedie aviatica asemanatoare cu cea din Ucraina s-a petrecut in urma cu 25 de ani si in tara noastra! Romanii au doborat la Revolutie in 1989 un avion de pasageri cu o racheta!
Cum poate citi SRI mesajele de pe Facebook și telefon
PLANUL UCIGAS DE LA COLECTIV – Candidatul la presedintie Alexandru Cumpanasu acuza: „Cu o saptamana-doua inainte de a izbucni focul care a omorat 67 de copii, auzisem din Sistem ca va avea loc o tragedie si ca guvernul Ponta va fi dat jos prin forta strazii. N-am stiut locatia... Tinerii au fost ucisi pentru un scop de care presedintele Romaniei de azi nu este strain... Nu au murit accidental... Dupa a doua zi de proteste, a inceput politizarea” (Video)
O companie germană care a primit AJUTOR de stat renunță să mai creeze locurile de muncă promise la Târgu Jiu. Motivul invocat: în zonă sunt salariile prea mari!
ADEVĂRATA BOMBĂ ÎN SCANDALUL BLACK CUBE
EXPLOZIV/Floriana Jucan, DEZVĂLUIRI despre SPIONII ISRAELIENI! Cine a COMANDAT OPERAȚIUNEA
Nu mai au unde să vândă din cauza importurilor masive: fermierii au ajuns la capătul răbdării și se duc să arunce cu brânză în Guvern!
Soros îl ATACĂ pe Trump acuzându-l că-i distruge PROIECTUL pentru ACEASTĂ LUME pe care EL a CREAT-O
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro