Ion Iliescu nu dorește redeschiderea dosarului Revoluției: „Ce rost are să dezgropăm așa ceva? Îi înțeleg pe cei care au avut pierderi. Dar asta a fost!”

Distribuie!by loading... Ion Iliescu afirmă  că regretă formularea folosită pe blogul său: „o exprimare eliptică, în contextul acestei discuții, poate suna drept indiferență față suferința rudelor celor morți în acele zile”. „Revoluția Română a fost un eveniment extrem de complex, și a spune că poți să-l cuprinzi într-un dosar înseamnă […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Ion Iliescu afirmă  că regretă formularea folosită pe blogul său: „o exprimare eliptică, în contextul acestei discuții, poate suna drept indiferență față suferința rudelor celor morți în acele zile”.

„Revoluția Română a fost un eveniment extrem de complex, și a spune că poți să-l cuprinzi într-un dosar înseamnă a ignora o întreagă realitate. Orice sentințe ar da un tribunal sau altul, ele nu înseamnă că reprezintă adevărul despre Revoluție. Sunt doar soluții particulare, date unor cazuri particulare. Iar acolo unde au fost identificați vinovați de represiune, aceștia au fost judecați și condamnați. Nu pentru o vină în general, ci pentru fapte concrete.


Regret faptul că o exprimare eliptică, în contextul acestei discuții, poate suna drept indiferență față suferința rudelor celor morți în acele zile. Nu este, iar tot ceea ce am făcut pentru cinstirea memoriei lor stă dovadă că nu este vorba de indiferență sau de lipsa empatiei.

Cinstirea memoriei celor morți în timpul Revoluției înseamnă în primul rând să acționăm pentru ca România să nu mai cunoască totalitarismul. Iar pentru asta acțiunea politică este primordială.  Democrația înseamnă politică. Trebuie să tragem concluziile politice care se impun din tot ceea ce am făcut greșit în acești 26 de ani, înseamnă să întărim instituțiile politice: parlament, partide, organe alese la nivel local; să ne facem datoria de a veghea ca țara asta să rămână o democrație, drepturile și libertățile cetățenești să fie respectate”, a notat Iliescu pe blog.


Ion Iliescu nu dorește redeschiderea dosarului Revoluției.

Sursa: infoalert.roextranews.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Laura Bretan, sabotată la concursul Eurovision de doi jurați homosexuali pe motiv că artista a susținut Referendumul pentru Familie
Alimentul dat la câini şi pisici în alte ţări, dar pe care românii îl mănâncă bucuroşi
MINCIUNILE LE-AU EXPLODAT IN FATA – Romanii patrioti din Parlamentul European au denuntat prin prestatii excelente propaganda impotriva intereselor nationale: "Ce ati facut, doamna comisar, cand sute de oameni au fost trimisi in inchisoare si achitati? Cand cetateni au fost interceptati in afara legii?... Un protocol secret incheiat intre DNA si Serviciul secret a permis sa se faca politie politica... Sa infiintam o noua initiativa 'Minciuna ucide'... Vreau independenta Justitiei, dar mai ales a Romaniei!"
Atentie, soferi! Veti fi amendati daca nu aveti asta in masina. A intrat in vigoare, iar amenda incepe cu 1000 lei ! Descarcati si printati fisa pentru fiecare model de masina !
Juncker, despre cei care părăsesc Pactul ONU pentru MIGRAŢIE: „Sunt populiști stupizi
Scarbele regale trăiesc în lux pe spinarea românilor. Tu ce parere ai?
Sebastian Ghiţă schimbă din mers pentru a-i aplica lovitura de grație lui Coldea
USR vrea să-l trimită în Parlamentul European pe homosexualul Adrian Coman, cunoscut activist LGBT
Cine a comandat spionarea șefei DNA. Este un personaj foarte bogat și influent din România
Crenvurstii din Romania, bombe cu „NOROI ROZ”. Vezi care marci au cei mai multi aditivi (Video)
Coleg de facultate al lui Nicu Ceauşescu, mărturie după 40 de ani: era un student care învăţa bine, politicos, recita poeziile lui Cosbuc pe care le știa pe de rost
Statul abandonează sănătatea oamenilor de la sate: un cabinet deservește 90.000 de oameni în Maramureș
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro