Iohannis : “Va spun foarte clar ca locul nostru, al Romaniei, e in spatiul euroatlantic. Acolo apartinem noi. Punct. România a pierdut subit o investiție de miliarde de $ și posibilitatea de a-și reveni un pic. România a renunțat, probabil, la parteneriatul cu China, ca să nu supere pe Big Brother.

Distribuie!by De ce Iohannis este o pagubă pentru România   Răspunsul simplu și direct e ăsta: pentru că Iohannis este un președinte slab, care NU poate, NU știe și probabil că nici NU vrea să apere interesele românilor.   Răspunsul mai complicat, însă, poate fi altul. Și vă rog să […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
De ce Iohannis este o pagubă pentru România
 
Răspunsul simplu și direct e ăsta: pentru că Iohannis este un președinte slab, care NU poate, NU știe și probabil că nici NU vrea să apere interesele românilor.
 
Răspunsul mai complicat, însă, poate fi altul. Și vă rog să citiți cu răbdare.
 
Știți, probabil, că USA este într-un război comercial cu China, în care administrația Trump se folosește inclusiv de partenerii din UE pentru a câștiga. Presiunea pusă de americani a depășit de mult granițele comerciale, USA atacând vârfurile de lance ale expansiunii chineze: tehnologia nucleară, telecomunicațiile și transportul de mare viteză pe calea ferată.
 
În războiul ăsta al coloșilor pentru supremație apare și România.
 
Intresul oricărei țări sănătoase este să devină cât mai independentă energetic. Nu știu exact cine e artizanul, pot fi serviciile, posibil să fie Băsescu, dar pași în sensul ăsta a încercat să facă și țara noastră.
 
Prin reactoarele nucleare 1 și 2 de la Cernavodă sunt asigurate doar 20% din necesarul de energie al României, așa că ne chinuim din răsputeri să creștem procentul. Soluția cea mai la îndemână a fost construitea altor două reactoare, așa că statul a căutat din răsputeri investitori. Înțelegerile, desigur, trebuiau să fie win-win. Așa se face că, în 2009, Nuclearoelectrica a format o companie de tip joint-venture cu: RWE, GDF Suez, ENEL, CEZ, ArcelorMittal și Iberdrola. Trei ani mai târziu, din păcate, toate aceste companii s-au retras, (re)considerând investiția prea riscantă. Vorbim aici de 8 miliarde $.
 
România a rămas, așadar cu ochii în soare, așa că trebuia să caute alt partener. Eforturile au scos pe tapet China, cu care s-a negociat intens timp de 3-4 ani. În mai 2019, între România și China s-a semnat un memorandum prin care chinezii urmau să ne ajute cu finalizarea celor două reactoare. Eram noi frațiorii lor sau investiția era lipsită de risc pentru ei? Nici una, nici alta, investiția în tehnologie nucleară la nivel mondial este strategie națională pentru China în încercarea de a câștiga relevanță. Pe lângă România, proiecte nucleare mai au și in UK sau în Argentina. Verde pentru negocieri s-a dat în CSAT în 2015, cu Iohannis președinte.
 
În cadrul dezbaterii de aseară, în minutul 45:09, Silviu Mănăstire a pus o întrebare cât un secol de istorie pentru amărâtul ăsta de popor.
 
Jurnalistul a oferit și puțin context, eu însă o să sintetizez:
 
– “Domnule Klaus Iohannis. Despre interesele Chinei în Romania. Ce opinie aveti de aceste chestiuni care vizeaza siguranta nationala pe energie și telecomunicatii?”
 
Răspunsul președintelui dovedește tot ce am spus la început.
 
“Va spun foarte clar ca locul nostru, al Romaniei, e in spatiul euroatlantic. Acolo apartinem noi. Punct. Trebuie sa observam ca exista si alte state cu care putem sa avem interese comerciale, economice. Cu China putem sa avem schimb comercial, schimburi economice, dar nu ne consideram parte din spatiul de valori promovat de ei, nu avem obligatii venite din istorie fata de China.”
 
Bun! Dar de ce o fi aprobat discuțiile cu China în CSAT, atunci!? Naiba știe!
 
Vă amintiți, probabil, de vizita făcută în America, în August. În răspunsul următor o să înțelegeți și ce a făcut acolo, exact.
 
Silviu Manastire a continuat: “Ati avut discutii cu Donald Trump pe aceste proiecte care vizeaza China si interesele ei in Romania?”
 
Klaus Iohannis: “Da, am avut! Da! Pentru ca ne intereseaza Parteneriatul Strategic cu SUA cel mai mult si ce v-am spus acum i-am spus si presedintelui Trump.”
 
Ați înțeles! În contextul războiului cu China și a presiunii pe care americanii o pun pe ei, Iohannis a fost convocat de Trump la raport. Președintele României a scris în lucrarea de control lucruri pe care nu ar fi trebuit să le discute cu nici un străin despre strategia țării lui.
 
România a renunțat, probabil, la parteneriatul cu China, ca să nu supere pe Big Brother.
 
Asta pentru că o lună mai târziu, România a semnat un alt memorandum, cu USA de data asta, privind colaborarea în domeniul energiei nucleare. La semnarea documentului a fost prezentă și Viorica Dăncilă, iar acesta prevede: “încurajarea cooperării bilaterale în promovarea de tehnologii de ultimă generație în domeniul nuclear, gestionarea deșeurilor radioactive, dezvoltarea sectorului de medicină nucleară, activități de cercetare …”
 
Nimic despre reactoarele 3 și 4! România a pierdut subit o investiție de miliarde de $ și posibilitatea de a-și reveni un pic.
 
Ce am primit în schimb, concret, știți deja. O ȘAPCĂ.
 
Negocierile cu chinezii urmau să se finalizeze în acest an, iar în cazul în care acestea eșuau, “țara noastră va investi de una singură”, așa cum declara ministrul Energiei de atunci, Anton Anton. Miliarde de la buget, așadar! Pe chinezi i-am gonit și când au vrut să ne facă autostrăzi.
 
E foarte bine că Iohannis a ales să respecte toate angajamentele asumate de România față de UE, America și NATO, dar e rău că nu îi respectă pe români.
 
Aș vrea să aflu de la președinte când anume au decis românii că nu vor să trăiască mai bine. Aș vrea să stiu de la Iohannis de ce și-a abandonat țara.
 
* România a început să cumpere echipamente militare din ce în ce mai sofisticate în mandatul lui Iohannis. Am început cu 12 avioane F16 second-hand și am anunțat că mai vrem 36.
 
* În ianuarie 2018 am semnat contractul cu firma Mowag din Elveția, deținută de americanii de la General Dynamics, pentru 227 de transportoare blindate 8×8 Piranha V, în valoare de aproximativ 900 de mil €.
 
* În noiembrie 2017, România a semnat cu SUA un contract pentru 7 sisteme de rachete sol-aer Patriot, produse de compania Raytheon. Sistemele vin la pachet cu peste 220 de rachete și ne vor costa 3,9 miliarde $, până acum fiind plătite două tranșe.
 
* În România vor ajunge și 3 sisteme HIMARS având în total 54 de lansatoare, prin compania Lockheed Martin, în cadrul unui contract pe care România va plăti 1,5 miliarde €.
 
* România își plătește în totalitate contribuția către NATO de 2% din PIB.
 
Toate astea după ce România pusese deja la dispoziția USA două baze militare, în timpul altor mandate, Kogălniceanu și Deveselu, unde se află scutul antirachetă, intrând astfel în raza de acțiune a armelor nucleare rusești, așa cum a anunțat Putin.
 
Nu-i suficient?
 
E normal să îți respecți partenerii, sigur că da, dar e absurd să îți uiți țara. Vouă nu vi se pare că România sub președintia lui Iohannis a ajuns să învesteasca ea în USA?
 
Țara asta amărâtă, mă, în care încă mor copii căzuți în WC-uri!
 
Cam asta este amploarea eșecului numit Klaus Iohannis!
 
Ne costă MILIARDE.
 
Și să nu credeți că ce am zis despre războiul dus de americani pentru a-și păstra supremația mi-a fost sugerat de vreun spion, nu, totul e public. A vorbit despre el Wess Mitchell, fostul adjunct al șefului diplomației americane, în 2018: “În acest moment există o nouă competiție pentru influență în Europa Centrală și de Est, pe care America o va câștiga”
 
Drama noastră, a românilor, însă, abia acum urmează.
 
Același oficial american a anunțat că Departamentul de Stat va dubla fondurile în acest scop, de la 29 de miliarde $ la 60 de miliarde, ceea ce va permite Americii, citez exact: “să-și înfrunte marii rivali din regiune”.
 
60 de miliarde!!! Din care România s-a ales, în ultimul timp, doar cu șapca, pentru că Trump nici măcar vizele nu ni le-a ridicat.
 
Iohannis a anunțat aseară ca americanii de la Exxon s-au retras din proiectul gazelor din Marea Neagră, în timp ce chinezii de la Huawei vor fi blocați să participe la licitația pentru 5 G. Dar asta era de așteptat. Și nu pentru că Huawei e acuzată de americani de spionaj, în contextul aceluiași razboi, ci pentru că România preferă partenerii tip Bechtel, probabil.
 
Asta e diferența dintre Trump și Iohannis! Primul își iubește țara și se luptă la baionetă pentru ea, în timp ce al doilea își bate joc de a lui. Trump face America “great again”, în timp ce Iohannis a făcut din România o colonie.
 
În mandatul său, România a pierdut poziții și parteneri pe bandă rulantă.
 
Mai zicea aseară Iohannis ceva despre “datorii istorice” către USA, deși românilor nu le-a spus niciodată asta răspicat. Să știți că din astea am cam avea și către China.
 
În noaptea de 20 spre 21 august 1968, Uniunea Sovietică, Republica Democrată Germană, Polonia, Ungaria și Bulgaria au ocupat Cehoslovacia. La scurt timp, România a criticat amestecul Uniunii Sovietice în treburile interne ale unui stat. Singura ţară din blocul comunist care a susţinut atunci poziţia României a fost China.
 
Spre deosebire de Iohannis, alți președinți ai României n-au uitat.
 
”Avem o relaţie politică tradiţională şi excelentă. Noi nu o să uităm niciodată poziţia Guvernului chinez în 1968 şi nici faptul că întotdeauna China a fost un sprijin pentru România, şi în Consiliul de Securitate al ONU, şi în orice organizaţie internaţională”
 
Traian Băsescu, în 2013, după întâlnirea cu primul ministru al Chinei.
 
În concluzie, știind toate aceste lucruri, eu nu mai spun decât atât.
 
Dacă Iohannis își respectă cuvântul dat aseară și va mai organiza asemenea dezbateri și după ce va câștiga al dolea mandat, mai în glumă, mai în serios, cred că cineva ar trebui să-l întrebe:
 
“Domnule președinte Iohannis, sunteți agent american?”
Sursa: https://www.facebook.com/daniel.sendre/posts/3155289247819995

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Adrian Sârbu mi-a zis că NU va plăti nicio taxă, pentru că el nu plătește nicăieri în România taxe". Dezvăluiri despre practicile mogulului media: Mi-a zis că sunt cel mai mare dușman al lui și va avea grijă să mă aranjeze
Rămâi prost/ alt pui de comuniști: Vlad Voiculescu cioloșist, ciuma albastră alianța USR/PLUS
Rusia pregătește CEA MAI AMPLĂ operațiune MILITARĂ din 1981 incoace, China va participa cu soldati
Secretarul de stat olandez admite că 5G va fi folosit pentru controlul mulțimilor
Ultimul răcnet în materie de ideologie neo-marxistă. Anti-Natalismul: „Omenirea trebuie să dispară ca să salvăm planeta”
Tunurile de la „Rezervele Statului” OMOARĂ românii! Amănunte INCENDIARE
Parchetele din Romania sunt subordonate Ambasadei Americane |Întrevedere a ambasadorului Hans Klemm cu șefii parchetelor din România
Dragnea și Tăriceanu retrag proiectul privind Casa Regală din Parlament; Noua institiție va fi bugetată
PROCURORII PRINSI LA CURVE AU FOST ACOPERITI – Iata dovada ca PICCJ a mintit in dosarul DIICOT despre prezenta unor magistrati la bordelul de minore de la “Shanghai”: “Nu au rezultat date sau indicii despre implicarea vreunui magistrat in comiterea de fapte de crima organizata”. In timp ce PICCJ nega, procurorul Marius Olteanu Felician era indicat pe plansa foto. Anchetatorii au facut pierdute inregistrarile video operate inainte de descinderea de la bordel (Documente)
SE PUNE LA CALE O NOUA TENTATIVA DE LOVITURA DE STAT – Comisia juridica din Senat a decis ca legea gratierii se va aplica si faptelor de coruptie. Luarea de mita, darea de mita si traficul de influenta nu vor fi exceptate de la gratiere. La scurt timp dupa votul din Senat, lideri ai USR au indemnat oamenii sa iasa in strada. Iohannis le tine isonul: „Sunt neplacut surprins”. Se asteapta reactii de la DNA, PICCJ si CSM, desi modul de legiferare nu este de competenta acestor institutii
În fine s-a făcut dreptate. Donald Trump a dat afară de la Casa Albă presa progresistă cea mai isterică care-l înjură zilnic de 2 ani: CNN, Politico, Buzzfeed, NewYork Times, etc...
Varujan Vosganian CONTESTĂ public legea vaccinării obligatorii: „E o acțiune cu un categoric interes ECONOMIC. Această lege dezvoltă un sistem de persecuție”. Liderul ALDE NEAGĂ existența epidemiei de rujeolă invocate de autorități
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro