Iohannis, USR și PNL au blocat timp de 7 luni legea care ar fi putut să o salveze pe tânăra din Caracal

Distribuie!by Legea care ar fi putut să o salveze pe Alexandra, tânăra din Caracal, de la o soartă teribilă putea fi promulgată de președintele Iohannis încă din decembrie 2018. Șeful statului a ales, în schimb, să o atace la CCR. loading... Iohannis a preferat să blocheze actul normativ care dă […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Legea care ar fi putut să o salveze pe Alexandra, tânăra din Caracal, de la o soartă teribilă putea fi promulgată de președintele Iohannis încă din decembrie 2018. Șeful statului a ales, în schimb, să o atace la CCR.

loading...

Iohannis a preferat să blocheze actul normativ care dă puteri sporite polițiștilor – PENTRU A SALVA VIEȚI – pentru că îi lipsea avizul CSAT și pentru că restrângea drepturile celor care încalcă legea. Corect, nu?

Ce aspecte ale legii a criticat Iohannis, mai exact?

Faptul că polițistul ar fi fost îndreptățit să pătrundă „în orice mod într-o locuinţă sau orice spaţiu delimitat ce aparţine ori este folosit de o persoană fizică sau juridică, fără consimţământul acesteia sau al reprezentantului legal”.

Nu a fost pe placul președintelui nostru nici prevederea prin care poliţistului îi este oferit dreptul să legitimeze şi să stabilească identitatea unei persoane în situaţia în care „aceasta încalcă dispoziţiile legale, ori există motive verosimile pentru a bănui că pregăteşte sau a comis o faptă ilegală”. Și aici, motivul a frizat absurdul: sintagma „motive verosimile” nu era explicată în actul normativ!

Nu în ultimul rând, Iohannis a atacat și prevederile care îi permit polițistului să conducă un individ la sediul poliției dacă „din cauza comportamentului, locului, momentului, circumstanţelor ori bunurilor aflate asupra sa creează motive verosimile pentru a bănui că pregăteşte sau a comis o faptă ilegală”. De această dată, președintele a fost preocupat de libertățile individuale ale celor care încalcă legea.

Legea e acum, bineînțeles, tot la Curtea Constituțională, pentru că, inspirați de șeful statului, și PNL și USR au atacat-o la CCR.

Practic, timp de 7 luni, Opoziția din România în frunte cu președintele Iohannis au blocat legea care ar fi dat dreptul polițiștilor de a salva vieți. Dacă nu ar fi făcut-o, aceasta era acum în vigoare, iar Alexandra trăia.

 


Sursa: https://politice.net

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro