Iohannis și-a decorat fotograful de Ziua Culturii Naționale

Distribuie!by Președintele Klaus Iohannis, care nu a fost prezent, miercuri, la sesiunea solemnă a Academiei Române cu prilejul Zilei Culturii Naționale și aniversării a 170 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, preferând să-și trimită un consilier, nu a stat degeaba la Cotroceni. A decorat o serie de personalități […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Președintele Klaus Iohannis, care nu a fost prezent, miercuri, la sesiunea solemnă a Academiei Române cu prilejul Zilei Culturii Naționale și aniversării a 170 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, preferând să-și trimită un consilier, nu a stat degeaba la Cotroceni. A decorat o serie de personalități ale culturii, după cum a anunțat Administrația Prezidențială. Site-ul Inpolitics scrie că printre cei decorați de Ziua Culturii Naționale se numără doi sași, unul dintre ei fiind un expert în arme medievale, iar celălalt un fotograf din Sibiu care are meritul incontestabil de a fi realizat un mare număr de fotografii ale actualului președinte pe vremea cînd era primar.
„În semn de apreciere pentru contribuția excepțională avută, de-a lungul întregii sale activități, timp de decenii, la promovarea culturii și a patrimoniului cultural românesc în țară și peste hotare, Președintele României a conferit diverse ordine unor personalități de excepție ale culturii, precum Irina Sanda Cajal-Marin, Carol W. König, Enikő Szenkovics, Bálint György Szabó, Radu Paraschivescu, Ioana Pârvulescu, Ioan Cristescu, Dorin Coltofeanu, Ion Grigorescu sau Fred Nuss. Cel din urmă este un fotograf de la un ziar sibian, vechi colaborator al lui Iohannis, amintit de el și în cartea ”Pas cu pas” pentru că era cel care importaliza pe peliculă realizările sale ca primar”, potrivit Inpolitics.
”Există un om care a fixat multe astfel de momente pe peliculă, contribuind, în acest fel, la marele album foto al unui Sibiu în sărbătoare. Mă refer la Fred Nuss, unul dintre cei mai longevivi fotografi ai orașului. Ne-am întâlnit de fiecare dată când am inaugurat câte o lucrare sau când am vrut să imortalizăm un moment din viața orașului. eu sunt foarte legat de oraș și de viața lui, la fel și Fred Nuss. De când se știe, captează din spatele obiectivului nenumărate fațete ale Sibiului. aici a fost punctul în care ne-am întâlnit. De-a lungul timpului s-au strâns câteva poze în care apar alături de oameni care au venit și mi-au întins mâna, care s-au fotografiat zâmbind cu mine. Zâmbesc și eu în toate aceste poze. sunt pur și simplu momente în care mă bucur că modul în care mi-am imaginat evoluția Sibiului și a administrației sale este apreciat de oameni. Cred că asta înseamnă, până la urmă, să fii un personaj charismatic: să ai capacitatea să-i convingi pe oameni că ceea ce faci este important și să crezi în acel lucru. nu în sensul politicianist, acela în care convingi pe oricine de orice, indiferent ce crezi, ci în sensul unor convingeri tari, pe care să le pui în fapte” mai scrie în carte carismaticul nostru președinte, conform propriei evaluări.
Pentru fotografierea inaugurărilor primarului Iohannis, fotograful Fred Nuss a fost onorat azi cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria F – „Promovarea culturii”, notează sursa citată.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Ce fel de oameni suntem? Ce fel de natie suntem? (VIDEO)
Scandal URIAȘ pe net, între unguri și antrenorul lui CSM: "Paula a primit în cap un litru de urină, monezi şi brichete! Naziștii au făcut-o animal, ţigancă şi orfană!"
Guvernul Cioloş - o înşelătorie publică de proporţii
Dragoș Pătraru, DEZVĂLUIRI despre JAFUL din TVR | „La redacția Știri există 15 reporteri și de șoferi, toți sunt rude”
ÎNFIORĂTOR: Unde DISPAR persoanele fără adăpost din SUA? Camionete albe ridică oamenii și nu mai sunt văzuți niciodată! Sunt înscriși în lagărele FEMA, exterminați în ”afumători”?
Cine-i Tatiana, Șefa lui Nicușor Dan, maimuțica păpușarilor rusoi
AU SINUCIS-O ȘI PE CLAIRE SÉVERAC, autoarea best-seller-urilor „Conspirația mondială împotriva sănătății” și „Războiul secret împotriva popoarelor”
Pista aeroportului din Tîrgu Mureș nu a fost reparată timp de o jumătate de secol de cand l-a facut Ceaușescu, bine că l-a făcut, că la Brașov nu au fost capabili 28 de ani să construiască nimic
Propunerea lui Ion Tiriac: Fiecare roman sa renunte la 50 de euro din salariu ca sa-i primim pe imigranti
CUTREMUR/''Filiera Evreiască Cazară Masonică''! ADEVĂRURI despre care NIMENI NU VORBEȘTE!
Cum şi-a marcat proprietatea un milionar suedez care a cumpărat 1.000 de hectare de pădure în România. „Am lucrat 30 de ani în domeniu şi n-am văzut aşa ceva“
Liderul PLUS Dacian Cioloș a uitat cum păstorea ONG-urile Monsanto
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro