Iohannis – președintele bogaților, firmele străine – comportament neloial

Distribuie!by Noua taxare a marilor companii, avută în vedere de Guvern, este comentată de “omul care a salvat Hidroelectrica”. loading... BUCUREȘTI, 21 dec – Sputnik, Daniel George Nistor. Deputatul independent Remus Borza, avocat, supranumit “salvatorul companiei Hidroelectrica”, la care a fost administrator judiciar în perioada insolvenței, comentează noile prevederi fiscale, […]
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Noua taxare a marilor companii, avută în vedere de Guvern, este comentată de “omul care a salvat Hidroelectrica”.

loading...

BUCUREȘTI, 21 dec – Sputnik, Daniel George Nistor. Deputatul independent Remus Borza, avocat, supranumit “salvatorul companiei Hidroelectrica”, la care a fost administrator judiciar în perioada insolvenței, comentează noile prevederi fiscale, anunțate de ministrul Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici.


Eugen Orlando Teodorovici

© PHOTO: GUVERNUL ROMÂNIEIPromisiuni megalomane ale lui Teodorovici – grădiniţe de 5000 de metri pătraţi

Guvernul are în vedere o serie de noi obligații fiscale, ce urmează să intre în vigoare de la 1 ianuarie.


Teodorovici l-a denumit pe Klaus Iohannis – președintele bogaților.

“Pe mine nu mă deranjează o atare etichetă, dacă am vorbi de 20 de milioane de bogați și nu doar de câteva sute de mii”, scrie Borza, în qmagazine.ro

Deputatul crede că asta ar trebui să facă și Guvernul și președintele țării, “să implementeze acele politici economice și fiscale care să aducă prosperitate pentru toți românii”.

Întrebarea este dacă se impun astfel de măsuri fiscale.

“Răspunsul este da, câtă vreme companiile vizate de majorări de taxe și impozite au avut, în ultimii 20 de ani, un comportament neloial în relația cu statul român”, afirmă Borza.

Avocatul amintește că firmele străine dețin 51% din cifra de afaceri a României și care, anul trecut, a depășit 1.300 miliarde lei.

“Companiile cu capital străin au poziții de cvasi-monopol în sectoarele cheie ale economiei românești: industrie bancară, asigurări, metalurgie, construcții de mașini, comerț modern, energie, telecomunicații”, arată Remus Borza.

Daniel Catalin Zamfir

© PHOTO: FACEBOOK / DANIEL CATALIN ZAMFIRFlash: Veste uriașă – PSD-ALDE au votat măsura fiscală așteptată! Opoziția se revoltă!

El adaugă însă că aceste companii raportează pierderi sau profituri foarte mici, optimizându-și fiscal câștigurile, “pe prețuri de transfer și pe alte inginerii financiare”, astfel că “externalizează, în fiecare an, profituri de peste 5 miliarde euro”.

În opinia deputatului, capitalul românesc, “atât de discriminat de statul român în ultimii ani”, rămâne în țară, finanțează bugetul și economia reală.

De la 1 ianuarie, toate societățile cu până la 1 milion euro cifră de afaceri, adică peste 450.00 de firme, plătesc un impozit de 1% din cifra de afaceri.

“IMM-urile sunt motorul dezvoltării economice a României. Și iată că nicio firmă nu s-a plâns de această schimbare de regim fiscal, de trecerea de la un impozit de 16% din profit la 1% din cifra de afaceri”, spune Remus Borza.

Acesta consideră că e normal ca marile companii, care au cifre de afaceri de ordinul sutelor de milioane de euro, să plătească un impozit mai mare, un 2-3% din cifra de afaceri, “câtă vreme au refuzat, timp de zeci de ani, să plătească impozit pe profit”.

Read more: https://ro.sputnik.md/economics/20181221/23752649/Opinie-Iohannis–preedintele-bogailor-firmele-strine–comportament-neloial.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

The Big Short: Cum s-au facut bani la ultima criza financiara si ce-i de facut cu criza care tocmai a inceput
Fundațiile lui George Soros, amenințări la adresa ordinii constituționale și a securității
Cine se afla defapt in spatele proiectului Fake News si grupului #Rezist sutinatorii LGBT-sti multiculturalism NeoMarxism (Video)
Afirmații fără precedent făcute în direct la Televiziunea Națională: România nu mai este un stat, ci o corporație condusă de străini. În ultimii 26 ani, România a pierdut peste UN TRILION de euro, mai mult decât a pierdut de la Ștefan cel Mare până-n '89
MEMORIUL medicilor din Constanța, ce solicită ELIMINAREA obligativității vaccinărilor
Statuia satanică făcută pentru gazonul guvernamental din Oklahoma e aproape gata
Alertă în sistemul medical. Aproape 70.000 de morți în spitale, în 2016. Suntem pe primul loc în UE
Cum se pierde Transilvania- ANRP: din cauza sasilor,ungurilor si a evreilor, romanii asteapta cate 10 ani pentru prelucrarea unui dosar. Minoritatile au prioritate la restituire, a avut grija Iohannis
Mugur Isărescu verișorul regelui Mihai a încasat anul trecut salarii de 171.000 de euro de la BNR plus pensie de 2.000 de euro pe lună . Vă convine?
Băsescu: În caz de război, cei plecați la muncă afară trebuie aduși sub arme
AMENZILE pentru rovinietă trimise acasă nu trebuie plătite | Instanța le-a declarat NULE
Cât de comunistă este China ? Priviți ce mega-autostrazi au construit chinezii in 4 ani. La noi nu se poate?
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro