Iohannis – președintele bogaților, firmele străine – comportament neloial

Distribuie!by Noua taxare a marilor companii, avută în vedere de Guvern, este comentată de “omul care a salvat Hidroelectrica”. loading... BUCUREȘTI, 21 dec – Sputnik, Daniel George Nistor. Deputatul independent Remus Borza, avocat, supranumit “salvatorul companiei Hidroelectrica”, la care a fost administrator judiciar în perioada insolvenței, comentează noile prevederi fiscale, […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Noua taxare a marilor companii, avută în vedere de Guvern, este comentată de “omul care a salvat Hidroelectrica”.

loading...

BUCUREȘTI, 21 dec – Sputnik, Daniel George Nistor. Deputatul independent Remus Borza, avocat, supranumit “salvatorul companiei Hidroelectrica”, la care a fost administrator judiciar în perioada insolvenței, comentează noile prevederi fiscale, anunțate de ministrul Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici.


Eugen Orlando Teodorovici

© PHOTO: GUVERNUL ROMÂNIEIPromisiuni megalomane ale lui Teodorovici – grădiniţe de 5000 de metri pătraţi

Guvernul are în vedere o serie de noi obligații fiscale, ce urmează să intre în vigoare de la 1 ianuarie.


Teodorovici l-a denumit pe Klaus Iohannis – președintele bogaților.

“Pe mine nu mă deranjează o atare etichetă, dacă am vorbi de 20 de milioane de bogați și nu doar de câteva sute de mii”, scrie Borza, în qmagazine.ro

Deputatul crede că asta ar trebui să facă și Guvernul și președintele țării, “să implementeze acele politici economice și fiscale care să aducă prosperitate pentru toți românii”.

Întrebarea este dacă se impun astfel de măsuri fiscale.

“Răspunsul este da, câtă vreme companiile vizate de majorări de taxe și impozite au avut, în ultimii 20 de ani, un comportament neloial în relația cu statul român”, afirmă Borza.

Avocatul amintește că firmele străine dețin 51% din cifra de afaceri a României și care, anul trecut, a depășit 1.300 miliarde lei.

“Companiile cu capital străin au poziții de cvasi-monopol în sectoarele cheie ale economiei românești: industrie bancară, asigurări, metalurgie, construcții de mașini, comerț modern, energie, telecomunicații”, arată Remus Borza.

Daniel Catalin Zamfir

© PHOTO: FACEBOOK / DANIEL CATALIN ZAMFIRFlash: Veste uriașă – PSD-ALDE au votat măsura fiscală așteptată! Opoziția se revoltă!

El adaugă însă că aceste companii raportează pierderi sau profituri foarte mici, optimizându-și fiscal câștigurile, “pe prețuri de transfer și pe alte inginerii financiare”, astfel că “externalizează, în fiecare an, profituri de peste 5 miliarde euro”.

În opinia deputatului, capitalul românesc, “atât de discriminat de statul român în ultimii ani”, rămâne în țară, finanțează bugetul și economia reală.

De la 1 ianuarie, toate societățile cu până la 1 milion euro cifră de afaceri, adică peste 450.00 de firme, plătesc un impozit de 1% din cifra de afaceri.

“IMM-urile sunt motorul dezvoltării economice a României. Și iată că nicio firmă nu s-a plâns de această schimbare de regim fiscal, de trecerea de la un impozit de 16% din profit la 1% din cifra de afaceri”, spune Remus Borza.

Acesta consideră că e normal ca marile companii, care au cifre de afaceri de ordinul sutelor de milioane de euro, să plătească un impozit mai mare, un 2-3% din cifra de afaceri, “câtă vreme au refuzat, timp de zeci de ani, să plătească impozit pe profit”.

Read more: https://ro.sputnik.md/economics/20181221/23752649/Opinie-Iohannis–preedintele-bogailor-firmele-strine–comportament-neloial.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

ISIS, ADEVARATUL lor scop nu este islamizarea: „Misiunea noastra finala este APOCALIPSA”
Lituanianul devenit EROU INTERNAȚIONAL. Drasius Kedys, tatăl care și-a răzbunat fetița sodomizată de pedofili din ”cercurile înalte”
Parchetul General începe urmărirea penală pentru spălare de bani, în dosarul privind finanțarea USR. Nicușor Dan: ”Le este frică”
Europa se sesizează cu privire la grava încălcare a democrației în România prin ignorarea celor trei milioane de români. Roxana Stanciu: Nicio altă inițiativă a cetățenilor europeni de până acum NU a primit vreodată un sprijin atât de copleșitor
Hamburg! Proteste masive impotriva summitului G20!
Seismic Center anunță un cutremur de peste 7 grade în România. Reacția directorului INFP
Dosarul Microsoft a făcut implozie. De ce?
Se razbună natura pe români că permit tăierea pădurilor, inundații, poduri rupte și case luate de apă
FIERBE PSD-UL: S-au luat la BATAIE PARLAMENTARII. Informatii de ultima ora
Politica lumii este influenţată de structuri energetice malefice
Pericol maxim! Grindeanu face o gafă uluitoare
REZOLUTIE IMPOTRIVA SISTEMULUI SECURIST – Magistratii europeni il someaza pe presedintele Iohannis sa ia masuri pentru a stopa imixtiunea serviciilor in Justitie: “Lupta impotriva coruptiei nu poate fi realizata prin utilizarea de metode nedemocratice, similare celor sovietice... Incheierea de protocoale secrete submineaza statul de drept, democratia, independenta sistemului judiciar si dreptul la un proces echitabil... Incetarea atacurilor impotriva Curtii Constitutionale”
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro