Iohannis cumpară 5 avioane cu peste 100 milioane Euro iar Orban a pregătit 2 miliarde pentru achiziția unor rachete Patriot. Vă convine?

Distribuie!by Președintele Klaus Iohannis a declarat că la ședința CSAT de miercuri a fost avizată cumpărarea a încă cinci avioane F-16, fiind vorba despre o achiziție de peste 100 milioane de euro. loading... „Am discutat astăzi (miercuri – n.r.) în ceea ce privește achizițiile pentru Armată. E vorba de a achiziționa încă […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Președintele Klaus Iohannis a declarat că la ședința CSAT de miercuri a fost avizată cumpărarea a încă cinci avioane F-16, fiind vorba despre o achiziție de peste 100 milioane de euro.

loading...

„Am discutat astăzi (miercuri – n.r.) în ceea ce privește achizițiile pentru Armată. E vorba de a achiziționa încă 5 avioane F-16. Guvernul a venit cu un proiect de lege care a fost avizat faborabil pentru achiziții mai mari de 100 milioane de euro. E nevoie de aprobarea Parlamentului”, a afirmat Klaus Iohannis, miercuri, la Palatul Cotroceni.


Premierul Ludovic Orban a anunţat într-o conferinţă de presă susţinută la Ministerul Apărării Naţionale, că a deblocat suma de două miliarde de lei pentru contractul referitor la rachetele Patriot.

“În primul rând trebuie să vă informez despre deblocarea sumei de două miliarde pentru efectuarea plăţilor aferente contractului pe rachetele Patriot, decisă împreună cu ministrul Finanţelor”, a spus Orban.


Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a declarat că aceşti bani se duc pentru plata în avans a sistemului Patriot.

“Având în vedere că în momentul de faţă suntem rămaşi în urmă cu programul de corvete şi cu programul de rachete de coastă, toate aceste elemente de analiză a viitoarelor achiziţii depind de nevoia operaţională pe care Statul Major al Apărării o va solicita. I-am raportat domnului prim-ministru că banii aceştia pe care i-a deblocat ministerul Finanţelor, cele două miliarde, se duc în plata în avans a rachetelor Patriot pentru a nu pierde banii pe care i-am avut destinaţi pentru corvete şi rachetele de coastă, în felul acesta slăbind, reducând presiunea pe bugetul de anul viitor”, a afirmat ministrul Apărării, în cadrul conferinţei de presă.

Ciucă a precizat că integrarea tututor componentelor în sistemul Patriot va avea loc în prima parte din 2020.

https://www.stiripesurse.ro/cu-un-deficit-urias-klaus-iohannis-a-ordonat-guvernului-sa-cumpere-inca-5-avioane-f-16-a-fost-avi_1407474.html

https://www.bursa.ro/ludovic-orban-doua-miliarde-de-lei-pentru-platile-aferente-contractului-pentru-rachetele-patriot-03704835

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro