Iohannis comemorează în mai Revoluția din decembrie | Fiul Doinei Cornea: Nu vin la un miting electoral!

Distribuie!by Palatul Cotroceni se transformă în filiala din România a Radio Erevan. Klaus Iohannis a decis că organizeze un eveniment de comemorare al Revoluției din Decembrie 1989 pe 20 MAI! Adică mai devreme cu șapte luni. Nu cred că punctualitatea E ca vechea anecdotă care spune că  revoluția lui Lenin […]
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Palatul Cotroceni se transformă în filiala din România a Radio Erevan. Klaus Iohannis a decis că organizeze un eveniment de comemorare al Revoluției din Decembrie 1989 pe 20 MAI! Adică mai devreme cu șapte luni. Nu cred că punctualitatea E ca vechea anecdotă care spune că  revoluția lui Lenin din octombrie a fost, de fapt în noiembrie.

loading...

Nu s-a dat un motiv, dar nu este greu de intuit. Pe 20 mai tot va mai fi campanie electorală pentru referendumul inițiat de președinte. Cel mai probabil, ocupantul fotoliului de la Cotroceni va folosi momentul în scop electoral. În plus, s-ar putea să fie ultima lui șansă. Data firească, din decembrie, cade în mandatul viitorului președinte, care s-ar putea să nu fie Iohannis.


Leontin Horațiu Iuhas alături de mama lui, Doina Cornea, sora lui Ariadna Combes și Regele Badouin al Belgiei

„Președintele” României a început să trimită deja invitații pentru acest eveniment iar una dintre ele a ajuns la fiul Doinei Cornea. Leontin Horaţiu Iuhas a făcut public răspunsul lui, unul extrem de usturător pentru Klaus Iohannis. Fiul marii disidente anticomuniste, păzită la un moment dat de Dacian Cioloș (CITEȘTE AICI), i-a spus clar lui Iohannis: nu vine la un miting electoral, mai ales unul la care s-ar putea să vină și torționari comuniști.

Reproducem mai jos scrisoarea completă:

Excelenței Sale,
Domnul Klaus Werner Iohanis, Preşedintele României


Vă mulţumesc pentru invitaţia pe care mi-aţi făcut-o să particip la

Ceremonia publică
„30 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989.
2019 – Anul omagierii victimelor comunismului‟

care va avea loc în data de 20 mai 2019

Poate că m-aş simţi onorat şi aş participa la evenimentul pe care îl veţi patrona dacă nu ar exista câteva motive ce mă împiedică să o fac.
În primul rând e vorba de calitatea mea care m-ar îndreptăţi să partcip la un astfel de eveniment.

În 21 Decembrie 1989 mă aflam printre cei ce au plecat de la CUG spre centrul Clujului şi, la Astoria, unde am fost opriţi cu gloanţe, Dumnezeu m-a ajutat şi nu am fost ucis sau rănit. Atunci, în Decembrie 1989 am fost, în toată ţara, mii de oameni printre gloanţe! E prea mică sala Unirii din Palatul Cotroceni ca să încăpem cu toţii…

Dacă am fost invitat în calitate de victimă a comunismului, pot să vă spun că nu, nu mă simt a o victimă a comunismului. Victime ale comunismului au fost cei care şi-au pierdut viaţa sau sănătatea în închisorile comuniste, elitele politice, culturale, religioase, partizanii care au luptat în munţi care au dispărut la Sighet, Aiud, Piteşti, Canal şi multe alte centre de exterminare.

Ca să enumăr doar câţiva – victime ale comunismului în ultimii ani înainte de 1989 au fost Vasile Paraschiv, muncitorii care s-au revoltat în Valea Jiului, muncitorii din Braşov care au participat la revolta din 15 noiembrie 1987, inginerul Gheorghe Ursu, Liviu Babeş, Iulius Filip, Radu Filipescu, grupul lui Petre Mihai Băcanu de la România Liberă… Şi mulţi, mulţi alţii!

Cele câteva săptămâni de puşcărie comunistă pe care le-am făcut doar pentru că mi-am exprimat, alături de mama mea, solidaritatea cu muncitorii braşoveni nu-mi dau dreptul să intru în categoria victimelor comunismului. Singurul drept moral pe care l-am câştigat atunci a fost acela de a mă putea uita acum, fără ruşine, în ochii copiilor mei.

Pe de altă parte nu înţeleg care este motivul pentru care o ceremonie dedicată Revoluţiei din Decembrie 1989 are loc în luna mai??? Să fie oare din motive electorale? Atunci, nu! Nu doresc să particip la un miting electoral.
Şi nu doresc de asemenea să particip la o ceremonie în care există riscul ca victimele regimului comunist să fie sărbătorite tocmai de torţionarii lor.
Şi oare de ce aţi fixat data ceremoniei chiar în 20 mai? De ce nu 13 – 15 iunie?

Cu speranţa că-l veţi lăsa pe succesorul dumneavoastră să organizeze aniversarea Revoluţiei, atunci când e firesc, în luna decembrie,

Leontin Horaţiu Iuhas

Cluj, la 9 mai 2019

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

“Ne-am săturat să fim sfidați de țigani!”, mesajul marșului Noua Dreaptă la Timișoara. Ce solicitări au mai avut manifestanții FOTO și VIDEO
Ucraina îndreaptă armele împotriva României
Polonia: Schimbari la posturile publice de radio si televiziune. Neoliberatii si ONG-urile protesteaza. Witold Waszczykowski, ministrul de externe polonez le raspunde: "Vom vindeca Polonia după 25 de ani de îndoctrinare neoliberală si neomarxista" Romania se bucura de neomarxism si sorosisti !
MÂNDRIA DE A FI BRUCAN (Brueckner Saul) . Sau Liichelele, de la KGB la GDS. Un eseu fabulos de Magda Ursache
Imagini teribile: O tanara din Olanda este tarata si VIOLATA de zeci de arabi. „Taharrush”, fenomenul care acum se manifesta in Europa
ACADEMIA ROMÂNĂ dă de pământ cu Guvernul Soroș și cu ONG-urile care-l manevrează. Academia Română acuză ÎN MOD DIRECT Guvernul Soroș de acțiuni dirijate prin care se-ncearcă distrugerea IDENTITĂȚII NAȚIONALE
S-a decis. Cum va arata marea MOSCHEE de la Bucuresti
Cristian Sima, comentariu EXPLOZIV! | Nu m-aţi crezut! Sîngele a apărut, morţii la fel, în curînd vom avea şi pistoale. Înţelegeţi acum de ce nu vin la Bucureşti?
Noul „om nou”
George Soros ar putea fi declarat TERORIST! Toate fondurile și organizațiile sale ar urma să fie SECHESTRATE
Iranul avertizează că va mări raza de acţiune a rachetelor balistice,în cazul ameninţărilor dinspre statele Europei
MINCIUNILE LE-AU EXPLODAT IN FATA – Romanii patrioti din Parlamentul European au denuntat prin prestatii excelente propaganda impotriva intereselor nationale: "Ce ati facut, doamna comisar, cand sute de oameni au fost trimisi in inchisoare si achitati? Cand cetateni au fost interceptati in afara legii?... Un protocol secret incheiat intre DNA si Serviciul secret a permis sa se faca politie politica... Sa infiintam o noua initiativa 'Minciuna ucide'... Vreau independenta Justitiei, dar mai ales a Romaniei!"
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro