INDICII MASIVE DE FURT INTELECTUAL – GIP a anuntat ultimele rezultate ale testului iThenticate: „Pentru a-si ascunde plagiatul, Kovesi a procedat hoteste… A incercat sa-si ascunda furtul prin mici modificari aduse textului original… Subcapitolul II.3.2.1 al tezei lui Kovesi plagiaza in intregime subcapitolul 4 al Capitolului 1 al lucrarii lui Mateut… Dupa ce GIP va publica toate rapoartele iThenticate care demonstreaza plagiatul lui Kovesi, vom sesiza din nou CNATDCU”

Distribuie!by “Apar noi informatii in imensul scandal de plagiat in care este implicata Laura Codruta Kovesi (foto). La trei zile dupa ce a anuntat concluzia verificarilor efectuate cu aplicatia iThenticate asupra tezei de doctorat a sefei DNA – stabilind ca lucrarea este „45% PLAGIAT” si confirmand astfel verdictul de furt […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Apar noi informatii in imensul scandal de plagiat in care este implicata Laura Codruta Kovesi (foto). La trei zile dupa ce a anuntat concluzia verificarilor efectuate cu aplicatia iThenticate asupra tezei de doctorat a sefei DNA – stabilind ca lucrarea este „45% PLAGIAT” si confirmand astfel verdictul de furt intelectual al specialistilor de la GRAUR care administreaza platforma www.plagiate.ro -, Grupul de Investigatii Politice condus de Mugur Ciuvica dezvaluie opiniei publice modul de operare la care ar fi recurs sefa DNA in lucrarea de doctorat „Combaterea crimei organizate prin dispozitii de drept penal”, redactata la Universitatea de Vest din Timisoara sub coordonarea prof.univ.dr. Viorel Pasca.

loading...

kovesi-plagiat

Astfel, intr-o noua postare pe pagina de Facebook (site-ul grupul.ro care gazduieste teza de doctorat, blocat inca de la izbucnirea scandalului de plagiat, fiind in continuare inaccesibil), joi 6 octombrie 2016, jurnalistii de la GIP au publicat ultimele rezultate ale utilizarii renumitei aplicatii anti-plagiat asupra tezei de doctorat sustinute de Laura Codruta Kovesi, in 2011, pe vremea cand aceasta detinea functia de Procuror General al Romaniei. Iar concluziile Grupului de Investigatii Politice, intemeiate pe datele furnizate de iThenticate, sunt zdrobitoare, GIP acuzand-o pe actuala sefa a DNA ca ar fi plagiat masiv din lucrarea „Traficul de fiinte umane. Infractor. Victima. Infractiune”, realizata in 2005 de o echipa de autori condusa de profesorul Gheorghita Mateut, si ca ar fi procedat „hoteste”, schimband unele cuvinte din textul original cu scopul de a masca furtul intelectual.


*Cititi aici articolul “45% PLAGIAT” in care sunt redate primele rezultate ale testului iThenticate publicate de GIP (3 octombrie 2016)

Practic, GIP ii ofera presedintelui Klaus Iohannis motive temeinice sa isi reconsidere declaratia facuta in urma cu o zi, cand, in ciuda datelor evidente existente deja in spatiul public, a afirmat ca „nu exista niciun indiciu” ca sefa DNA ar fi plagiat: „Nu cred ca trebuie sa vorbim despre o demisie, atata vreme cat, deocamdata cel putin, nu exista niciun indiciu ca ar fi un plagiat. Acolo, sigur, in masura in care lucrurile iau alta turnura, se poate relua discutia, dar deocamdata nu am motive de ingrijorare”.


Totodata, GIP a anuntat in finalul textului postat pe Facebook ca va continua analizarea lucrarii de doctorat a sefei DNA si ca, saptamana viitoare, dupa ce va publica toate rapoartele iThenticate, va sesiza din nou Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU).

Prezentam in continuare acuzatiile GIP si fotografiile cu rapoartele iThenticate publicate pe Facebook:

Pentru a-si ascunde plagiatul, Kovesi a procedat hoteste: a schimbat unele cuvinte din textul original.

iThenticate a identificat un procent de 34% plagiat in capitolele 2, 3 si 4 ale tezei de doctorat a lui Kovesi.

In capitolele 2, 3 si 4 ale tezei sale de doctorat, Laura Codruta Kovesi a plagiat masiv cartea ‘Traficul de fiinte umane. Infractor. Victima. Infractiune’ scrisa de o echipa condusa de profesorul Gheorghita Mateut si publicata in anul 2005 (cu 6 ani inaintea tezei lui Kovesi) la Editura Alternative Sociale din Iasi.

De exemplu, subcapitolul II.3.2.1 al tezei lui Kovesi plagiaza in intregime subcapitolul 4 al Capitolului 1 al lucrarii lui Mateut. Kovesi nu a pus ghilimele, nu a citat, nu a pus vreo nota de subsol. A incercat insa sa-si ascunda furtul prin mici modificari aduse textului original.

In loc de ‘noua configuratie a Europei’ cum apare in textul original, Kovesi a scris ‘noua dimensiune a Europei’; in loc de ‘scoate in evidenta pericolul’ cum apare in textul original, Kovesi a scris ‘evidentiaza pericolul’; in loc de ‘se impune astfel’ cum apare in textul original, Kovesi a scris ‘s-a impus astfel’; in loc de liniutele care apar in textul original, Kovesi a pus sageti. (foto 1)


O alta modalitate prin care Kovesi a incercat sa-si ascunda plagiatul a fost urmatoarea: Fara a folosi vreodata ghilimelele si pentru a crea impresia ca s-a inspirat doar in cateva pasaje din lucrarea lui Mateut, Kovesi a introdus cateva note de subsol cu trimiteri la aceasta lucrare. De exemplu, paginile 259 si 260 din lucrarea lui Kovesi sunt copiate in intregime din Mateut. Pentru a disimula faptul ca au fost preluate bucati masive de text, la pagina 260 apare o nota la sfarsitul unui scurt paragraf care trimite la lucrarea ‘Traficul de fiinte umane. Infractor. Victima. Infractiune’. Paginile urmatoare din teza lui Kovesi preiau din nou, fara sa citeze si fara vreo nota de subsol, pasaje intregi din lucrarea lui Mateut.

Saptamana viitoare, dupa ce GIP va publica toate rapoartele iThenticate care demonstreaza plagiatul lui Kovesi, vom sesiza, din nou, Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU).

Publicam fragmente identificate de iThenticate drept plagiat impreuna cu sursele plagiatului. De asemenea, pe site-ul kovesiplagiat.wordpress.com:

1.Raportul complet generat de iThenticate in format textonly https://kovesiplagiat.files.wordpress.com/…/raport_ithentic

2.Capitolele 2,3 si 4 din lucrarea lui Kovesi in format .pdf https://kovesiplagiat.files.wordpress.com/…/capitolele_2_3_”.

SURSE

  1. http://www.luju.ro/dezvaluiri/evenimente/indicii-masive-de-furt-intelectual-gip-a-anuntat-ultimele-rezultate-ale-testului-ithenticate-pentru-a-si-ascunde-plagiatul-kovesi-a-procedat-hoteste-a-incercat-sa-si-ascunda-furtul-prin-mici-modificari-aduse-textului-original-subcapitolul-ii-3-2-1-al-teze
  2. Foto: Internet
  3. Foto: grupul.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Mama care a crescut fetița susține că nu a refuzat adopția copilei și a fost obligată să semneze o declarație gata scrisă.
COLDEA PLEACA UMILIT. URMEAZA KOVESI? – Seful SRI Eduard Hellvig a scapat elegant de generalul Florian Coldea. Seful operativ al SRI a fost spalat de comisia interna, repus in functie, eliberat la cerere din functie, dupa care Hellvig i-a cerut presedintelui Iohannis trecerea in rezerva a generalului Florian Coldea. Zilele sefei DNA Laura Kovesi sunt numarate
BNR a sărit ca ARSĂ după declarațiile lui Tudose! Agitație în ”șerpărie”. Se ascunde ceva?
Conexiunea care dinamitează protestele anti-grațiere! Apare numele lui Soros
O nota de plata de la un club-terasa din Mamaia a insumat 32000 de Euro. Tinerii liberi si frumosi s-au intrecut in note mari de plata, in timp ce in Romania copiii se culca flamanzi
Aceste declarații tranşante vin pe fondul situației globale destul de tensionate, dar și în cazul în care Coreea de Nord va amenința teritoriul american sau pe cel al aliaților săi. După ce Coreea de Nord a testat cu succes o bombă cu hidrogen, Consiliul de Securitate al ONU s-a reunit de urgență astăzi pentru a analiza noul test nuclear nord-coreean.
SRI CONTROLEAZA ROMANIA PRIN PROTOCOALE DIN 1998 – Cititi groaznicul protocol pe combaterea crimei organizate si coruptiei semnat in decembrie 1998 intre SRI, SIE, Ministerul Justitiei, Ministerul Public, Ministerul de Interne si Ministerul Finantelor. Prin protocol a fost infiintat un Grup Operativ Central al carui plan de masuri prevedea vanarea guvernantilor, judecatorilor, politistilor sau pompierilor. Artizanul principal a fost ministrul de atunci al Justitiei Valeriu Stoica (Protocolul)
Inainte ca Ceausescu sa scoata romanii din noroaie , GALERIE FOTO Imagini tulburătoare din Bucureştiul interbelic
Guvernul ungar joacă dur cu proiectul „STOP SOROS”. ONG-urile miliardarului ar putea fi verificate de Serviciile de Securitate înainte de funcționare
Înfrângere URIAŞĂ pentru contestatarii Legilor Justiţiei: CCR a RESPINS sesizările
Laura Kovesi a iesit pentru prima data intr-o conferinta ca sefa DNA trantind o miciuna de s-au spart geamurile: “Nu am iesit sa-i raspund inculpatului, ci sa va spun ca nu falsificam probe... Nu se falsifica probe in DNA”. Iata hotararea definitiva a ICCJ data de fostul ei consilier Horia Valentin Selaru ca procurorii de la DNA Brasov au comis falsuri: “Mijlocul de proba, respectiv procesul verbal de transcriere este falsificat” (Documente)
NE UMPLEM PUSCARIILE PE VECI – Pedeapsa record de 30 ani inchisoare pentru escrocarea unor banci in vederea contractarii de credite cu acte false. Sporul aplicat a fost de 19 ani, mai mult decat la un omor. Daca nu se vor remedia anomaliile si aberatiile din noile Coduri penale, in cativa ani Romania se va confrunta cu o suprapopulare si mai acuta a inchisorilor (Hotararea)
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro