Incalificabil: Președintele Iohannis a cerut Academiei Române să RETRAGĂ apelul la unitate și integritate teritorială a României, lansat în februarie. Update: Apelul a reapărut pe site-ul Academiei Române

Distribuie!by În luna februarie a.c., peste 80 de academicieni semnau un apel către poporul român și către instituțiile fundamentale ale statului, pentru apărarea integrității și a unității statului român, a fost scos de pe siteul Academiei Române, la cererea expresă a Președinției, informează Cotidianul. ACTUALIZARE: Apelul a reapărut pe site-ul Academiei Române Informația a fost […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
În luna februarie a.c., peste 80 de academicieni semnau un apel către poporul român și către instituțiile fundamentale ale statului, pentru apărarea integrității și a unității statului român, a fost scos de pe siteul Academiei Române, la cererea expresă a Președinției, informează Cotidianul.
ACTUALIZARE: Apelul a reapărut pe site-ul Academiei Române
Informația a fost făcută publică vineri, cu prilejul Adunării Generale a Academiei Române, prilej cu care, deși subiectul nu figura pe ordinea de zi, unii dintre cei din sală au cerut explicații prezidiului referitoare la scoaterea de pe site a acestui emblematic document, la puțină vreme după ce a devenit public, acesta fiind semnat la început de 84 de ilustre personalități.
Daniel Dăianu, deconspirat ca ofițer al fostei Securități, a justificat retragerea documentului, afirmând că s-ar fi opus „vocii străzii”, care atunci manifesta împotriva Guvernului. De altfel, președintele Iohannis a susținut activ protestele stradale, chiar ieșind în Piața Universității alături de manifestanți.
Încolțit de vociferările colegilor săi, președintele Academiei, acad. Ionel Valentin Vlad, le-a spus colegilor din sală că a scos Apelul de pe site-ul instituției în urma cererii exprese a președintelui României, formulată printr-un consilier, amănunt care, cum era și firesc, a provocat consternare în sală, întrucât ne aflăm la începutul anului 2017, iar așa ceva nu se mai petrecuse niciodată în istoria de după 1990 a Academiei!
Este de remarcat că apelul, redactat cu mult înainte de momentul februarie 2017, vorbea de fenomene profunde și periculoase pentru țară, inclusiv de „încercare de erodare a identității, suveranității și unității naționale a României, cu multe acțiuni plasate sub semnul globalismului nivelator sau al unei exagerate «corectitudini politice», dar și cu multe acțiuni îndreptate direct împotriva statului și poporului român (rescrierea tendențioasă, lacunară sau chiar mistificatoare a istoriei, denigrarea simbolurilor naționale, subminarea valorilor și instituțiilor fundamentale, sabotarea viitorului, dezmoștenirea generațiilor care vin după noi prin vânzarea pământului, a resurselor solului și subsolului, prin defrișări masive, prin înstrăinarea sau falimentarea unităților economice, prin degradarea învățământului și a sistemului sanitar, prin politizarea excesivă a tuturor subsistemelor statului și societății, ceea ce are ca efect deprofesionalizarea, confuzia valorilor, corupția, lipsa de eficiență, apariția unor tensiuni sociale”.
Mai mult, Apelul se dovedește a fi extrem de actual, dovadă fiind recenta încercare de anihilare a românilor din Ucraina, despre care președintele Iohannis nu scoate niciun cuvânt.
„Azi, Cotroceniul este egal cu: nesocotirea statutului celui mai reprezentativ for al științei și culturii românești – Academia Română; ignorarea jertfei sutelor de mii de ostași români în ultimul război mondial; abandonarea iresponsabilă a comunității românilor din Ucraina”, încheie Cotidianul.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Rectorul celei mai mari Universități din țară vorbește despre „forțe mai puternice decât ne putem închipui”, care promovează ignoranța și violența, pentru crearea de „marionete ușor de manipulat”
Bilanț ÎNGROZITOR la 3 ani după COLECTIV. ROMÂNIA nu este nici acum PREGĂTITĂ
Isărescu devine şef peste tot: Legea a fost promulgată de Iohannis
SUA. Şeful FBI: "Nu există intimitate absolută în țara noastră. Niciodată nu a fost. Nici măcar discuțiile noastre cu nevasta nu sunt absolut private în America. Nici chiar amintirile noastre nu sunt private". La noi în România, oare ce intimitate o fi?
O mostenire de la Ceausescu, zacamantul de petrol din Libia are o valoare fabuloasa astazi, ea a fost vanduta pe nimic in 1993 de guvernul Vacaroiu
Laburistul Sadiq Khan devine primul primar musulman al Londrei. Victorie istorică
Partidul pedofililor din Olanda, despre pedofilie: „Așa cum societatea s-a obișnuit cu mariajul între doi bărbați, se va obișnui și cu mariajul între un bărbat și un copil”
5 medici au fost dati disparuti sau ucisi dupa ce au facut publice descoperirile lor despre vaccinuri! Disparitiile medicilor sus-mentionati au avut loc chiar inainte de anuntarea rezultatelor cu privire la vaccinuri.
500 de tancuri AMERICANE au ajuns în România – jumătate din cât are Armata Română. Ne pregătim de război?
Băi, Cioloș! Ne iei de proști sau chiar ești?! Cioloș, ticălosule mic! Nu le-a păsat de Țară! Mai putem noi lăsa Țara pe mâna lor?
Un mare internațional român îndeamnă: „Mergeți la vot, trebuie să fim peste 6 milioane ca să ne putem păstra familia tradițională. Votează DA"
Vă mai amintiți când Iohannis vizita un spital privat in Brașov, nu unul de stat unde se afla Călin, tânărul de 29 de ani care și-a strans singur 200.000 de euro pentru un transplant?
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro