Incalificabil: Președintele Iohannis a cerut Academiei Române să RETRAGĂ apelul la unitate și integritate teritorială a României, lansat în februarie. Update: Apelul a reapărut pe site-ul Academiei Române

Distribuie!by În luna februarie a.c., peste 80 de academicieni semnau un apel către poporul român și către instituțiile fundamentale ale statului, pentru apărarea integrității și a unității statului român, a fost scos de pe siteul Academiei Române, la cererea expresă a Președinției, informează Cotidianul. ACTUALIZARE: Apelul a reapărut pe site-ul Academiei Române Informația a fost […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
În luna februarie a.c., peste 80 de academicieni semnau un apel către poporul român și către instituțiile fundamentale ale statului, pentru apărarea integrității și a unității statului român, a fost scos de pe siteul Academiei Române, la cererea expresă a Președinției, informează Cotidianul.
ACTUALIZARE: Apelul a reapărut pe site-ul Academiei Române
Informația a fost făcută publică vineri, cu prilejul Adunării Generale a Academiei Române, prilej cu care, deși subiectul nu figura pe ordinea de zi, unii dintre cei din sală au cerut explicații prezidiului referitoare la scoaterea de pe site a acestui emblematic document, la puțină vreme după ce a devenit public, acesta fiind semnat la început de 84 de ilustre personalități.
Daniel Dăianu, deconspirat ca ofițer al fostei Securități, a justificat retragerea documentului, afirmând că s-ar fi opus „vocii străzii”, care atunci manifesta împotriva Guvernului. De altfel, președintele Iohannis a susținut activ protestele stradale, chiar ieșind în Piața Universității alături de manifestanți.
Încolțit de vociferările colegilor săi, președintele Academiei, acad. Ionel Valentin Vlad, le-a spus colegilor din sală că a scos Apelul de pe site-ul instituției în urma cererii exprese a președintelui României, formulată printr-un consilier, amănunt care, cum era și firesc, a provocat consternare în sală, întrucât ne aflăm la începutul anului 2017, iar așa ceva nu se mai petrecuse niciodată în istoria de după 1990 a Academiei!
Este de remarcat că apelul, redactat cu mult înainte de momentul februarie 2017, vorbea de fenomene profunde și periculoase pentru țară, inclusiv de „încercare de erodare a identității, suveranității și unității naționale a României, cu multe acțiuni plasate sub semnul globalismului nivelator sau al unei exagerate «corectitudini politice», dar și cu multe acțiuni îndreptate direct împotriva statului și poporului român (rescrierea tendențioasă, lacunară sau chiar mistificatoare a istoriei, denigrarea simbolurilor naționale, subminarea valorilor și instituțiilor fundamentale, sabotarea viitorului, dezmoștenirea generațiilor care vin după noi prin vânzarea pământului, a resurselor solului și subsolului, prin defrișări masive, prin înstrăinarea sau falimentarea unităților economice, prin degradarea învățământului și a sistemului sanitar, prin politizarea excesivă a tuturor subsistemelor statului și societății, ceea ce are ca efect deprofesionalizarea, confuzia valorilor, corupția, lipsa de eficiență, apariția unor tensiuni sociale”.
Mai mult, Apelul se dovedește a fi extrem de actual, dovadă fiind recenta încercare de anihilare a românilor din Ucraina, despre care președintele Iohannis nu scoate niciun cuvânt.
„Azi, Cotroceniul este egal cu: nesocotirea statutului celui mai reprezentativ for al științei și culturii românești – Academia Română; ignorarea jertfei sutelor de mii de ostași români în ultimul război mondial; abandonarea iresponsabilă a comunității românilor din Ucraina”, încheie Cotidianul.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Cum s-a ajuns la URMĂRIREA TUTUROR. Strămoșul PROTOCOALELOR între SERVICII SECRETE. Secret Service și FBI formează PRIMUL BIG BROTHER. Desecretizarea secolului (VIII)
Radu Moraru face o dezvăluire incendiară! Cu ce „GREU” din SRI ar fi fost prieten șeful FBI demis de Trump
UNELTIRE IMPOTRIVA ROMANIEI – Presedintele Coalitiei Romanilor din SUA, preotul Chris Terhes: “SRI si Kovesi au distrus mediul de afaceri din Romania... Sute de mii de firme falimentate si inchise... Sute de mii de familii distruse... Securistii si-au protejat propriile firme care faceau evaziunea cea mai mare... S-a mers pe protejarea firmelor Noii Securitati si pe cele cu capital strain, protejate de ambasade... S-a compromis nu doar capitalul romanesc, dar insasi economia romaneasca”
Riscurile la care se expun românii care mănâncă margarină dimineața. Aleșii vor să ia măsuri
Dezvăluiri video șocante – Cum vine moartea din aer. In atmosferă se pulverizează cu viruși: gripă aviară, SARS, gripă porcină, barium și alte metale grele . Clima este afectată, natura, vedeți cât de bolnavi sunt brazii la noi in țară , un alt motiv pentru care Schewighofer taie pădurile Românesti !!
Guvernul Dăncilă-Dragnea a fost denigrat și demis din cauza că crescuse prea tare salariile în fiecare an și mai voiau să le crească, iar asta deranja străinii și corporațiile care nu au nevoie de forța de muncă scumpă in România
FLORIAN COLDEA, COMPLICE LA SPIONAJ SI SABOTAJ AL SECURITATII ENERGETICE A ROMANIEI
Șefa DNA, făcută praf de o judecătoare: Kovesi minte cu nerușinare
Tot ei au noroc: fratele unui europarlamentar si-a cumparat locuinta prin ANL!
Monstru cu chip de om. Un medic face declarații incredibile: Bebelușii nu țipă când îi avortez pentru că le tai corzile vocale!
În ultima zi de guvernare, Gavrileasca și cu Ponta au aservit 86% din pădurile țării grupurilor de interese
Documente de Arhivă: Mihai Șora și părinții lui Tismăneanu și Patapievici au avut trecut comun
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro