„În ţara noastră e foarte, foarte multă prostie”

Distribuie!by loading... Marian Munteanu (liderul fenomenului Piaţa Universităţii din 1990) spune că „în România e foarte, foarte multă prostie”. Într-un editorial fostul preşedinte al Ligii Studenţilor (asociaţie care, în aprilie-mai 1990, a protestat împotriva lui Ion Iliescu şi a FSN) susţine că pe scena politică românească nu există dreapta şi stânga. „Pe scena politică […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Marian Munteanu

loading...

Marian Munteanu (liderul fenomenului Piaţa Universităţii din 1990) spune că „în România e foarte, foarte multă prostie”.

Într-un editorial fostul preşedinte al Ligii Studenţilor (asociaţie care, în aprilie-mai 1990, a protestat împotriva lui Ion Iliescu şi a FSN) susţine că pe scena politică românească nu există dreapta şi stânga.

„Pe scena politică românească nu există dreapta şi stânga. (…) Cred că o dreaptă autentică trebuie să se construiască pe valorile care definesc identitatea noastră ca popor, dar şi în jurul unor instituţii în care românii au încredere. Pe scurt, consider că dreapta autohtonă trebuie să fie creştină şi anticomunistă. Aceste două elemente reprezintă o necesitate de netăgăduit. (…) Oricum, obstacolele se dovedesc multiple. De ce? Pentru că, din nefericire, în ţara noastră e foarte, foarte multă prostie” – Marian Munteanu.

„Pe scena politică românească nu există dreapta şi stânga. Nici pe departe. La noi, vorbim despre spectrul de dreapta doar pentru a ne afla în treabă, ceea ce nu-i deloc normal. Cu alte cuvinte, ne amăgim degeaba.

Identitatea naţională

Însă, dacă ar fi să discutăm despre nişte curente politice pe model european, şi de faptul că România are nevoie de aşa ceva, cred că o dreaptă autentică trebuie să se construiască pe valorile care definesc identitatea noastră ca popor, dar şi în jurul unor instituţii în care românii au încredere. Pe scurt, consider că dreapta autohtonă trebuie să fie creştină şi anticomunistă. Aceste două elemente reprezintă o necesitate de netăgăduit.

În România e foarte, foarte multă prostie

Desigur, în realitate, această problematică se dovedeşte a fi deosebit de complexă şi nu poate fi expediată printr-o simplă declaraţie. E nevoie de o analiză de substanţă. Oricum, obstacolele se dovedesc multiple. De ce? Pentru că, din nefericire, în ţara noastră e foarte, foarte multă prostie.

Neghiobia politică

Da! Neghiobia şi nepriceperea au fost şi sunt dominante, mai cu seamă din punct de vedere politic, dar şi în celelalte domenii de activitate. Aşa că, iată, n-ar trebui să ne mire deloc că nu avem o dreaptă veritabilă, chiar şi la 26 de ani de la Revoluţie, deşi se resimte din ce în ce mai acut o astfel de nevoie. Însă, momentan, ne aflăm pe un teren viran şi ne lovim zilnic de diverse forme de inconştienţă. Aceasta este România de astăzi”.

 


Sursa:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

EXCLUSIV Culisele unui nou partid de dreapta. Ce pregătește Daniel Fenechiu / INTERVIU
Ecumenism - Alianta Evanghelica Mondiala & Papa
E GROASĂ, în Germania! Mii de nemți anunță formarea unei MILIȚII CIVILE la Düsseldorf! Începe? Planul pentru instaurarea anticristiului in desăfșurare
MINERIADA DNA – Parchetul anticoruptie ii cerceteaza penal pe judecatorii din CSM care au exclus-o pe Camelia Bogdan din magistratura, dupa ce aceasta a dat miercuri pana la 12 noaptea, denunturi in fata procurorului Remus Budai. Pregateste DNA punerea in miscare a actiunii penale impotriva judecatorilor din CSM si suspendarea lor din functie?
DEZVĂLUIRI ŞOCANTE! 13 DOSARE ALE MORȚILOR DE LA COLECTIV | De ce au fost ŢINUTE LA SECRET dosarele despre DECESELE ULTERIOARE INCENDIULUI! Video
Lista lui Soros: colaboraționiștii care au trădat România
Dmitri Medvedev: Există riscul unui nou război mondial în cazul unei ofensive terestre străine în Siria
SCANDAL. După reacțiile indignate ale populației, TEHNOCRAȚII SOROȘIȘTI VOR ACUM SĂ ASCUNDĂ până după alegeri ORDONANȚA care mută taxele de CAS și PENSII de la Multinaționale și Patroni pe Spinarea ANGAJAȚILOR
Scandal în Marea Britanie: Poliția a protejat politicienii pedofili din Regatul Unit (Video !!!!!)
Polonia începe războiul cu supermarketurile care fac profituri uriase pe spinarea polonezilor. Polonia vrea o taxă pe supermarketuri fara ca acestea sa poata creste preturile. Banii vor fi folositi pentru a ajuta saracii.
Mugur Isărescu: Pot să spun că un deficit suplimentar de peste 1% în doar câteva luni n-am prea văzut de când sunt în această funcție
Adrian Sârbu a admis că A FĂCUT TESTE pe poporul român, precum şi că a inventat ŞTIRILE de la ora 5 ca DIVERSIUNE
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro