„În ţara noastră e foarte, foarte multă prostie”

Distribuie!by loading... Marian Munteanu (liderul fenomenului Piaţa Universităţii din 1990) spune că „în România e foarte, foarte multă prostie”. Într-un editorial fostul preşedinte al Ligii Studenţilor (asociaţie care, în aprilie-mai 1990, a protestat împotriva lui Ion Iliescu şi a FSN) susţine că pe scena politică românească nu există dreapta şi stânga. „Pe scena politică […]
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Marian Munteanu

loading...

Marian Munteanu (liderul fenomenului Piaţa Universităţii din 1990) spune că „în România e foarte, foarte multă prostie”.

Într-un editorial fostul preşedinte al Ligii Studenţilor (asociaţie care, în aprilie-mai 1990, a protestat împotriva lui Ion Iliescu şi a FSN) susţine că pe scena politică românească nu există dreapta şi stânga.

„Pe scena politică românească nu există dreapta şi stânga. (…) Cred că o dreaptă autentică trebuie să se construiască pe valorile care definesc identitatea noastră ca popor, dar şi în jurul unor instituţii în care românii au încredere. Pe scurt, consider că dreapta autohtonă trebuie să fie creştină şi anticomunistă. Aceste două elemente reprezintă o necesitate de netăgăduit. (…) Oricum, obstacolele se dovedesc multiple. De ce? Pentru că, din nefericire, în ţara noastră e foarte, foarte multă prostie” – Marian Munteanu.

„Pe scena politică românească nu există dreapta şi stânga. Nici pe departe. La noi, vorbim despre spectrul de dreapta doar pentru a ne afla în treabă, ceea ce nu-i deloc normal. Cu alte cuvinte, ne amăgim degeaba.

Identitatea naţională

Însă, dacă ar fi să discutăm despre nişte curente politice pe model european, şi de faptul că România are nevoie de aşa ceva, cred că o dreaptă autentică trebuie să se construiască pe valorile care definesc identitatea noastră ca popor, dar şi în jurul unor instituţii în care românii au încredere. Pe scurt, consider că dreapta autohtonă trebuie să fie creştină şi anticomunistă. Aceste două elemente reprezintă o necesitate de netăgăduit.

În România e foarte, foarte multă prostie

Desigur, în realitate, această problematică se dovedeşte a fi deosebit de complexă şi nu poate fi expediată printr-o simplă declaraţie. E nevoie de o analiză de substanţă. Oricum, obstacolele se dovedesc multiple. De ce? Pentru că, din nefericire, în ţara noastră e foarte, foarte multă prostie.

Neghiobia politică

Da! Neghiobia şi nepriceperea au fost şi sunt dominante, mai cu seamă din punct de vedere politic, dar şi în celelalte domenii de activitate. Aşa că, iată, n-ar trebui să ne mire deloc că nu avem o dreaptă veritabilă, chiar şi la 26 de ani de la Revoluţie, deşi se resimte din ce în ce mai acut o astfel de nevoie. Însă, momentan, ne aflăm pe un teren viran şi ne lovim zilnic de diverse forme de inconştienţă. Aceasta este România de astăzi”.

 


Sursa:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Candidatul independent la Primaria Generală a Capitalei despre care presa nu vorbeşte
ONG-urile lui Soros sar în apărarea lui Barnevernet. Omul lui Soros, Pippidi se pretează la manipulări de doi bani și sare în apărarea răpitorilor de copii Barnevernet. "SIE, trezește-te, cine apără copiii e plătit de ruşi!" urlă Pippidi
Breban: Patapievici a injurat ca o haimana ordinara istoria acestui popor, Mungiu - vinovat de mizerabilism
Rusia și Iranul amenință SUA: „De acum, vom reacționa ferm la orice agresiune împotriva Siriei”
Rușii au mizat prea mult pe sistemul de bruiaj L-175V montat pe Su-24M. Greșeala s-a dovedit letală
Klaus Iohannis secondat de rețeaua Soroș și-a îndeplinit misiunea ascunsă pentru care a fost ales. A distrus PNL-ul în favoarea Partidului Soroșist - "Uniți Salvăm Bucureștiul". București - Sondaje Exit Polls: USB 25%, PNL 17%.
DEPUTAŢII INTERZIC MIŞCAREA LEGIONARĂ. Pedepse cu închisoarea pentru legionari.
Au inceput refugiatii sa faca scandal si la noi. Centrul Timisoarei e plin de refugiati. In zilele cu soare, auzi araba vorbindu-se mai mult decat romana.
George Roncea după inculparea lui Ion Iliescu pentru mineriada din 13 – 15 iunie 1990: “Mai sunt încă vreo 70 de gușteri criminali de top care urmează să se prezinte la audieri”
NAUFRAGIUL REGIMULUI BĂSESCU – SUPRAVIEŢUITORI ŞI ÎNECAŢI
Iohannis nu se va opune distrugerii pădurilor, el va susține interesele austriecilor!
REPORTAJ. Rămăşiţele industriei grele din România. Fabrica ținută în viață de piesele-gigant
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro