În prezența lui Carol al II-lea Lenuța Petrescu (devenită, mai târziu, Elena Ceaușescu) a fost desemnată „Regina Muncii”: Cerem pâine și dreptate, intrarea în legalitate

Distribuie!by În prezența lui Carol al II-lea (foto dreapta sus), la 1 mai 1939, s-a desfășurat defilarea breslelor, urmată de întruniri ale sindicaliștilor. Aflată la serbarea din Parcul Veseliei, Lenuța Petrescu (devenită, mai târziu, Elena Ceaușescu) a fost desemnată „Regina Muncii”, se arată în cartea Ceaușescu un fanatic al puterii*, scrisă […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

În prezența lui Carol al II-lea (foto dreapta sus), la 1 mai 1939, s-a desfășurat defilarea breslelor, urmată de întruniri ale sindicaliștilor. Aflată la serbarea din Parcul Veseliei, Lenuța Petrescu (devenită, mai târziu, Elena Ceaușescu) a fost desemnată „Regina Muncii”, se arată în cartea Ceaușescu un fanatic al puterii*, scrisă de Ion Petcu.

Raportul agentului de Siguranță


La 13 august 1939, cu doar optsprezece zile înaintea izbucnirii războiului mondial și cu numai zece zile înaintea semnării Pactului de neagresiune germano-sovietic. N. Ceaușescu „reapare” în fișele Siguranței. El este acum menționat împreună cu Elena, viitoarea lui soție. Un agent de Siguranță, infiltrat, la data amintită, printre cei prezenți pe stadionul din „Parcul Veseliei”, arată:

loading...

„Printre participanți s-a remarcat prezența unui mare număr de membri și simpatizanți ai mișcării comuniste ca: Nicolae Ceaușescu, Avram Zighelboim, Radnev Gheorghe, Mira Averlung, Lenuța Petrescu, Sonia Abraham, Bresman Cerna, Leon Berstein, Buga Fridsohn, Simon Duhașanschi, Eugenia Gherșcovici, Simon Bubis, Filchelman Feisha, Gică Prodan, Vasile Cristescu și alții. Serbarea a decurs în liniște, conform programului fixat, până la orele 21.30-22.00, când a avut loc împărțirea cărților poștale ilustrate pentru alegerea Reginei Muncii”.

Raportul acesta a fost reprodus, uneori, numai fiindcă avea într-însul fraza: „Regină a Muncii a fost aleasă comunista Lenuța Petrescu” (Raportul la care ne referim are o valoare în plus, el constituie primul și unicul document care atestă „eroica activitate revoluționară” a cochetei țesătoare (purta – ne-o înfățișează o fotografie – pălărie cu voaletă și avea aerul fatala al artistelor de film mut):


„Regină a Muncii a fost aleasă comunista Lenuța Petrescu, lucrătoare la fabrica Jaquard, identificată (drept) conducătoarea organizației de tineret din sectorul II Negru, care după alegerea ei s-a adresat muncitorilor cu cuvintele: Mulțumesc proletariatului conștient de eforturile făcute pentru apărarea libertății și a martirilor clasei muncitoare. Mulțumesc proletariatului conștient de eforturile făcute pentru apărarea libertății și a martirilor clasei muncitoare. Cerem pâine și dreptate, intrarea în legalitate, liberarea lui Gheorghe Velcescu” etc., liberarea lui Gheorghe Velcescu” etc.

Și Raportul agentului de Siguranță mai furnizează un amănunt revelator: „În același sens a vorbit apoi N. Ceaușescu”. Asta, în august 1939! Nu numai inimile lor par să bată la unison, ci și mințile lor.

Peste puțină vreme, evenimente grave – de talie europeană și planetară – urmau să azvârle omenirea în cel de-al Doilea Război Mondial. Tânărul cuplu va fi despărțit forțat. Ca atâtea și atâtea altele.


https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/tineretea-elenei-ceausescu-tesatoarea-care-rivaliza-cu-artistele-de-film-mut?utm_source=Adevarul&utm_medium=Facebook&utm_campaign=FBcross&fbclid=IwAR1qbvvSWu1ZaSU1LhLbZzBfa2KDeFPVoimlIngGUjgKlPSnbge6cJKazos

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Statul politienesc | Controale extrem de dure, pe motive de pierderi financiare datorate călătorilor fără bilet ! Sau vor mai mult control asupra populatiei ?
INCREDIBIL. MAI RAU CA LA 1907. Ai, N-ai, trebuie sa dai.Guvernul SOROS vrea sa ia 7-8 milioane de lei vechi (700-800 RON) pe an de la fiecare cetatean dintre milioanele de romani care nu au nici un venit ca sa-i dea viitorilor asiguratori privați din sanatate. Agenda spre implemetarea Chipurilor pentru Noua Ordine Mondiala si sclavilor de romani
Evreul Nicolae Steinhardt “contestă holocaustul” din România: “Mareşalul Antonescu a refuzat să execute programul de exterminare a populaţiei evreieşti”. Să fie interzis!
Iohannis: Până în 2020, 70% din instituțiile din România vor avea experți în egalitatea de gen ( homosexualizarea instituțiilor și a statului)
Cum a reuşit un întreprinzător să nu mai plătească facturi la Electrica. Sistemul prin care bărbatul ar putea vinde energie electrică
Cine se afla defapt in spatele proiectului Fake News si grupului #Rezist sutinatorii LGBT-sti multiculturalism NeoMarxism (Video)
Povestea de la Serviciul Secret „Doi şi’un sfert” – cum nimeni nu v-o spune!
Despre ascensiunea lui Putin!
Planul secret al Budapestei “pentru desfiinţarea neamului românesc”. Operatiunea de maghiarizare, de la Huszár Antal la Viktor Orban
IOHANNIS, IRONIZAT DE MIRCEA DINESCU PE TEMA CĂRȚII LANSATE MIERCURI
Unde sunt banii corupţilor trimişi după gratii?
Mărturiile groazei după infernul din Clubul Colectiv, ale unei studente brașovence la Medicină
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro