În prezența lui Carol al II-lea Lenuța Petrescu (devenită, mai târziu, Elena Ceaușescu) a fost desemnată „Regina Muncii”: Cerem pâine și dreptate, intrarea în legalitate

Distribuie!by În prezența lui Carol al II-lea (foto dreapta sus), la 1 mai 1939, s-a desfășurat defilarea breslelor, urmată de întruniri ale sindicaliștilor. Aflată la serbarea din Parcul Veseliei, Lenuța Petrescu (devenită, mai târziu, Elena Ceaușescu) a fost desemnată „Regina Muncii”, se arată în cartea Ceaușescu un fanatic al puterii*, scrisă […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

În prezența lui Carol al II-lea (foto dreapta sus), la 1 mai 1939, s-a desfășurat defilarea breslelor, urmată de întruniri ale sindicaliștilor. Aflată la serbarea din Parcul Veseliei, Lenuța Petrescu (devenită, mai târziu, Elena Ceaușescu) a fost desemnată „Regina Muncii”, se arată în cartea Ceaușescu un fanatic al puterii*, scrisă de Ion Petcu.

Raportul agentului de Siguranță


La 13 august 1939, cu doar optsprezece zile înaintea izbucnirii războiului mondial și cu numai zece zile înaintea semnării Pactului de neagresiune germano-sovietic. N. Ceaușescu „reapare” în fișele Siguranței. El este acum menționat împreună cu Elena, viitoarea lui soție. Un agent de Siguranță, infiltrat, la data amintită, printre cei prezenți pe stadionul din „Parcul Veseliei”, arată:

loading...

„Printre participanți s-a remarcat prezența unui mare număr de membri și simpatizanți ai mișcării comuniste ca: Nicolae Ceaușescu, Avram Zighelboim, Radnev Gheorghe, Mira Averlung, Lenuța Petrescu, Sonia Abraham, Bresman Cerna, Leon Berstein, Buga Fridsohn, Simon Duhașanschi, Eugenia Gherșcovici, Simon Bubis, Filchelman Feisha, Gică Prodan, Vasile Cristescu și alții. Serbarea a decurs în liniște, conform programului fixat, până la orele 21.30-22.00, când a avut loc împărțirea cărților poștale ilustrate pentru alegerea Reginei Muncii”.

Raportul acesta a fost reprodus, uneori, numai fiindcă avea într-însul fraza: „Regină a Muncii a fost aleasă comunista Lenuța Petrescu” (Raportul la care ne referim are o valoare în plus, el constituie primul și unicul document care atestă „eroica activitate revoluționară” a cochetei țesătoare (purta – ne-o înfățișează o fotografie – pălărie cu voaletă și avea aerul fatala al artistelor de film mut):


„Regină a Muncii a fost aleasă comunista Lenuța Petrescu, lucrătoare la fabrica Jaquard, identificată (drept) conducătoarea organizației de tineret din sectorul II Negru, care după alegerea ei s-a adresat muncitorilor cu cuvintele: Mulțumesc proletariatului conștient de eforturile făcute pentru apărarea libertății și a martirilor clasei muncitoare. Mulțumesc proletariatului conștient de eforturile făcute pentru apărarea libertății și a martirilor clasei muncitoare. Cerem pâine și dreptate, intrarea în legalitate, liberarea lui Gheorghe Velcescu” etc., liberarea lui Gheorghe Velcescu” etc.

Și Raportul agentului de Siguranță mai furnizează un amănunt revelator: „În același sens a vorbit apoi N. Ceaușescu”. Asta, în august 1939! Nu numai inimile lor par să bată la unison, ci și mințile lor.

Peste puțină vreme, evenimente grave – de talie europeană și planetară – urmau să azvârle omenirea în cel de-al Doilea Război Mondial. Tânărul cuplu va fi despărțit forțat. Ca atâtea și atâtea altele.


https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/tineretea-elenei-ceausescu-tesatoarea-care-rivaliza-cu-artistele-de-film-mut?utm_source=Adevarul&utm_medium=Facebook&utm_campaign=FBcross&fbclid=IwAR1qbvvSWu1ZaSU1LhLbZzBfa2KDeFPVoimlIngGUjgKlPSnbge6cJKazos

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Interceptare! Procuror DNA, limbaj de interlop: "Baga-mi-as...in ma-sa! Nu mai putem sa traim pe planeta Romanica din cauza lu' un jegos ca Sebi Ghita care este un vagabond, o zdreanta... - Da, ba, dar ti-au tinut spatele si aia de la Bucuresti, ba, si Kovesi... - Da. Ba... - Pai daca il bagi pe Ghita, il toarna pe Dragnea si, gata, rezolvam!"
Scandal în USR! Soţul lui Clotilde Armand se dezice de ”sorosiști” și șeful de campanie ”Nu știm unde și pentru cine a lucrat, ce avere și surse de venit are, nici măcar ce cetățenie are”
Florin Zamfirescu despre Iohannis:"El este și cu Soroș și cu tăietorii de păduri din Austria, el are toate structurile hămesite in agendă, gazele din Marea Neagră. Înghesuiți-vă ca să votați, trecutul fiindca ce e in mână nu-i minciună! Da-i in colo pe cei tineri, că ăștia tot se cară de pe aici.."
Guvernul a extins nepotismul peste graniţele ţării. Ce garnitură de tineri diplomaţi au pregătit politicienii pe care i-ați votat, in timp ce copiii vostri se chinuie pe salarii de mizerie
Prof. dr. Teofil Lungu: „Serviciile au oameni în spitale ca pe vremuri. Se știe cine, ce face”
Autonomia Transilvaniei trebuie să se facă după modelul Kosovo, pe care Iohannis vrea să o recunoască în toamna aceasta
Europarlamentar român: Comisia Europeană intervine în treburile interne ale Românie
John Perkins: Bechtel, Chevron şi Banca Mondială folosesc asasini economici şi în România
Investigația FBI care a vizat-o pe Hillary Clinton, în atenția justiției
Tudorel Toader se ia in piept cu CIA
Cum arată Armata Română în caz de război. O comparație cu Siria și Rusia
Realizatoarea TV Carla Ortiz contrazice versiunea presei Occidentale la CNN: “Nu au existat execuții în masă în Alep (din partea soldaților armatei siriene)!”
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro