In plină criză, Iohannis numește procuror respins de CSM! BOGDAN LICU: am fost mason, nu este un lucru urât

Distribuie!by Preșeintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul de numire a lui Bogdan Licu în funcția de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. De asemenea, şeful statului a semnat decretele pentru numirea în funcţia de adjunct al procurorului general al PICCJ […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Preșeintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul de numire a lui Bogdan Licu în funcția de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

De asemenea, şeful statului a semnat decretele pentru numirea în funcţia de adjunct al procurorului general al PICCJ a Mariei Magdalena Militaru – pe o perioadă de 3 ani, în funcţia de adjunct al procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a Mădălinei Scarlat – pe o perioadă de 3 ani şi în funcţia de adjunct al procurorului-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a Oanei Daniela Pâţu – pe o perioadă de 3 ani.

loading...

Pe 2 martie Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat negativ numirea lui Bogdan Licu în funcţia de prim-adjunct al procurorului general al PICCJ.


Bogdan Licu a declarat, luni, în timpul interviului în fața Secției pentru Procurori a CSM, că a făcut parte din masonerie dar susține că nu a fost un „membru activ” și a demisionat în 2012, cu un an înainte ca CSM să impună că magistrații trebuie să precizeze în declarația de interese dacă sunt membri ai masoneriei.

„Da, am făcut parte din masonerie, nu am fost un membru activ, am fost de două sau de trei ori la întrunirile dânșilor, dar începând cu luna august 2012, deci cu un an înainte de a fi emisă acea hotărâre a Consiliului Superior al Magistraturii, mi-am dat demisia de acolo și acest lucru se găsește la dosarul pe care fiecare fost mason, să spun așa, îl are la Marea Lojă”, a spus Licu, la finalul audierilor de luni. Acesta a fost audiat după ce ministrul Justiţiei l-a propus pentru funcţia de prim-adjunct al procurorului general.

Potrivit unei hotărâri adoptate de CSM în 2013, judecătorii și procurorii au obligația de a completa în cadrul declarației de interese prevăzută de art. 5 alin 2 din Legea n3. 303 / 2004 și de Legea nr 176 / 2010, modificată, calitatea de membru în asociații, fundații sau alte organizații neguvernamentale, inclusiv cele masonice.


Discuția despre acest subiect a fost adusă de Licu și nu a venit în urma unei întrebări a membrilor Secției pentru Procurori.

„Aș mai vrea eu să spune ceva, la final. Un subiect pe care vreau să-l clarific și care a fost adus în atenția publică, am constatat că nu m-ați întrebat, dar a fost speculat nefondat ca o critică la adresa mea sau ca o speculație, și anume apartenența mea la masonerie.

Și vreau să clarificăm și acest lucru pentru că deși am fost abordat de diferiți jurnaliști cu privire la acest aspect, și am recomandat să se adreseze Marii Loji Naționale pentru un punct de vedere oficial, nu au făcut-o și au preferat să speculeze”, a spus Licu, înainte de adăuga:

„Am vrut să clarific acest lucru pentru a nu mai fi alte speculații cum că sunt mason. Nu sunt mason”.

„Dar ați fost”, a replicat un membru al Secției pentru Procurori.

„Am fost pentru câțiva ani, da (…) Să știți că nu este un lucru urât”, a răspuns Bogdan Licu.

Chestionat dacă a mai comunicat public acest lucru până acum, Licu a afirmat:

„Eu am îndrumat jurnaliștii care m-au contactat să se adreseze oficial Marii Loje Naționale. Am constatat că nu au făcut-o sau poate au făcut-o și nu au fost mulțumiți de răspunsul primit pentru că ideea era ca eu să fi încălcat acea hotărâre a CSM. Nu aveam cum să încalc acea hotărâre a CSM, eu dându-mi demisia cu un an înainte de apariția acelei hotărâri a CSM”.

 

SURSA: https://evz.ro/iohannis-a-semnat-bogdan-licu-prim-adjunct-al-procurorului-general.html

https://www.hotnews.ro/stiri-esential-23695241-bogdan-licu-recunoaste-fost-mason-dar-spune-demisionat-2012-stiti-nu-este-lucru-urat.htm

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Banca Mondiala sugereaza ca Septembrie este luna in care va lovi anuntata criza economica!
ROMÂNIA lucrului BINE FĂCUT (până în 1989), versus ROMÂNIA lucrului FĂCUT PRAF (din 1990 și până în prezent)!...
Cioloș își servește stăpânii, goldsteinii ”canadieni” cu aur - ”the second largest gold deposit in Europe” s-a livrat, cretinilor de hipsteri de hăuleați cu Roșia Montană și ați cerut ”guvernul străzii”...
SCANDALOS | Sute de mii de tone de gunoi din Italia, pregătite să invadeze România
Mă proştilor: ”V-am lăsat fără datorii, v-am găsit şi mai săraci şi proşti”
Curve|Politica| Masonerie- Politicienii romani au beneficiat de serviciile sexuale ale unor moldovence
Cum ar fi aratat Romania in viziunea lui Nicu Ceausescu? Uitati-va la Dubai, Abu Dhabi, Singapore, Hong Kong!!!
Liviu Dragnea, propune-l pe Victor Ponta pentru funcția de Premier al României ca să plângă de supărare Tinerii Frumoși și Liberi ai lui George Soros!
Cum au fost inventați 300 de ani fără ca ei să existe
Avocatul lui Iohannis ,ofițer de securitate, turnător al lui Iulius Filip, soția Carmen Mușat i-a scris cărțile "anticomuniste" lui Iohannis
Efectele neintarziate ale DEFRISARILOR in ROMANIA! Cod ROSU de inundatii in 6 judete
KLAUS CAPTIVUS – Presedintele acorda cec in alb gastii Kovesi-Onea-Negulescu. Iohannis refuza sa fie mediator intre victimele procurorilor si sistemul judiciar, creditand Noua Securitate. Cu o prestatie lamentabila, Iohannis a iesit sa o spele pe sefa DNA si sa acuze “penalii”. Intrebat daca a citit stenogramele despre falsurile DNA, Iohannis a raspuns ca “nu” si ca nu il intereseaza. Presedintele a oferit un raspuns halucinant despre miciunile lui Kovesi: “Chestiuni din auzite”
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro