In plină criză, Iohannis numește procuror respins de CSM! BOGDAN LICU: am fost mason, nu este un lucru urât

Distribuie!by Preșeintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul de numire a lui Bogdan Licu în funcția de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. De asemenea, şeful statului a semnat decretele pentru numirea în funcţia de adjunct al procurorului general al PICCJ […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Preșeintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul de numire a lui Bogdan Licu în funcția de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

De asemenea, şeful statului a semnat decretele pentru numirea în funcţia de adjunct al procurorului general al PICCJ a Mariei Magdalena Militaru – pe o perioadă de 3 ani, în funcţia de adjunct al procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a Mădălinei Scarlat – pe o perioadă de 3 ani şi în funcţia de adjunct al procurorului-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a Oanei Daniela Pâţu – pe o perioadă de 3 ani.

loading...

Pe 2 martie Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat negativ numirea lui Bogdan Licu în funcţia de prim-adjunct al procurorului general al PICCJ.


Bogdan Licu a declarat, luni, în timpul interviului în fața Secției pentru Procurori a CSM, că a făcut parte din masonerie dar susține că nu a fost un „membru activ” și a demisionat în 2012, cu un an înainte ca CSM să impună că magistrații trebuie să precizeze în declarația de interese dacă sunt membri ai masoneriei.

„Da, am făcut parte din masonerie, nu am fost un membru activ, am fost de două sau de trei ori la întrunirile dânșilor, dar începând cu luna august 2012, deci cu un an înainte de a fi emisă acea hotărâre a Consiliului Superior al Magistraturii, mi-am dat demisia de acolo și acest lucru se găsește la dosarul pe care fiecare fost mason, să spun așa, îl are la Marea Lojă”, a spus Licu, la finalul audierilor de luni. Acesta a fost audiat după ce ministrul Justiţiei l-a propus pentru funcţia de prim-adjunct al procurorului general.

Potrivit unei hotărâri adoptate de CSM în 2013, judecătorii și procurorii au obligația de a completa în cadrul declarației de interese prevăzută de art. 5 alin 2 din Legea n3. 303 / 2004 și de Legea nr 176 / 2010, modificată, calitatea de membru în asociații, fundații sau alte organizații neguvernamentale, inclusiv cele masonice.


Discuția despre acest subiect a fost adusă de Licu și nu a venit în urma unei întrebări a membrilor Secției pentru Procurori.

„Aș mai vrea eu să spune ceva, la final. Un subiect pe care vreau să-l clarific și care a fost adus în atenția publică, am constatat că nu m-ați întrebat, dar a fost speculat nefondat ca o critică la adresa mea sau ca o speculație, și anume apartenența mea la masonerie.

Și vreau să clarificăm și acest lucru pentru că deși am fost abordat de diferiți jurnaliști cu privire la acest aspect, și am recomandat să se adreseze Marii Loji Naționale pentru un punct de vedere oficial, nu au făcut-o și au preferat să speculeze”, a spus Licu, înainte de adăuga:

„Am vrut să clarific acest lucru pentru a nu mai fi alte speculații cum că sunt mason. Nu sunt mason”.

„Dar ați fost”, a replicat un membru al Secției pentru Procurori.

„Am fost pentru câțiva ani, da (…) Să știți că nu este un lucru urât”, a răspuns Bogdan Licu.

Chestionat dacă a mai comunicat public acest lucru până acum, Licu a afirmat:

„Eu am îndrumat jurnaliștii care m-au contactat să se adreseze oficial Marii Loje Naționale. Am constatat că nu au făcut-o sau poate au făcut-o și nu au fost mulțumiți de răspunsul primit pentru că ideea era ca eu să fi încălcat acea hotărâre a CSM. Nu aveam cum să încalc acea hotărâre a CSM, eu dându-mi demisia cu un an înainte de apariția acelei hotărâri a CSM”.

 

SURSA: https://evz.ro/iohannis-a-semnat-bogdan-licu-prim-adjunct-al-procurorului-general.html

https://www.hotnews.ro/stiri-esential-23695241-bogdan-licu-recunoaste-fost-mason-dar-spune-demisionat-2012-stiti-nu-este-lucru-urat.htm

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Laura Kovesi a iesit pentru prima data intr-o conferinta ca sefa DNA trantind o miciuna de s-au spart geamurile: “Nu am iesit sa-i raspund inculpatului, ci sa va spun ca nu falsificam probe... Nu se falsifica probe in DNA”. Iata hotararea definitiva a ICCJ data de fostul ei consilier Horia Valentin Selaru ca procurorii de la DNA Brasov au comis falsuri: “Mijlocul de proba, respectiv procesul verbal de transcriere este falsificat” (Documente)
Document EXPLOZIV: Semnătura lui CTP pe protocolul care a 'distrus' presa scrisă din România
Români alungaţi de pe pământul lor la Valea Mare, Covasna
Petiție pentru interzicerea vânătorii de trofee
Problema patronilor în 2020: Lipsa muncitorilor | Daca guvernul ar dori mărirea salariilor la minim 1000 de Euro pe luna să vedeti ce s-ar umple de forță de muncă în România
Căncescu: În 2008, la inaugurarea investiției a participat unul, Orban, care era atunci Ministrul Transporturilor. Ne-a promis sprijin financiar. Nu am primit nimic. Și cum nenorocirile se repetă, același Orban a revenit, după 11 ani, la Brașov și a promis din nou sprijin de la Guvern, pentru aeroport. Tu îl mai crezi, Klaus? Eu, NU!”
Insula Şerpilor, locul interzis din Marea Neagră. Secretele tărâmului legendar al anticilor, pierdut de români în Al Doilea Război Mondial
Agenţia pentru Situaţii de Urgenţă din SUA cumpără “sicrie” de plastic în valoare de 1 miliard de dolari, în care ar putea fi incinerate zeci de milioane de persoane! Pentru ce!?
TEHNOCRAȚII SOROȘIȘTI MAI DAU O LOVITURĂ ȚĂRII. CEC-ul va fi condus de străini printr-o selecție făcută de străini. Ministerul Finanțelor a semnat cu firma Transearch International contractul pentru selecția noii conduceri a CEC Bank
Fizicienii ruși vor să pună în practică o invenție de-a lui Nikola Tesla
Stupefiant! Guvernul Orban vrea să dea o OUG pe justiție, dupa ce i-au somat pe PSDiști să nu o facă și după ce Iohannis cheltuise pe un referendum care să blocheze aceste ordonanțe de urgentă pe justiție
WikiLeaks: SUA și George Soros, promotorii scandalului “Panama Papers” pentru atacarea Rusiei
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro