În plin scandal cu Guvernul, bancherii fac tranzacții record. O bancă românească a dat lovitura

Distribuie!by Taxa pe lăcomie impusă de Guvern la finalul lunii decembrie a generat un schimb dur de replici între administrația statului și sistemul bancar, dar asta nu pare să fie o problemă când vine vorba de tranzații ale băncilor. loading... Valoarea tranzacţiilor pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Taxa pe lăcomie impusă de Guvern la finalul lunii decembrie a generat un schimb dur de replici între administrația statului și sistemul bancar, dar asta nu pare să fie o problemă când vine vorba de tranzații ale băncilor.

loading...

Valoarea tranzacţiilor pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat în săptămâna 28 ianuarie – 1 februarie un salt de 74% faţă de perioada precedentă, cele mai lichide titluri fiind cele ale Băncii Transilvania, BRD-GSG – Groupe Societe Generale şi OMV Petrom, potrivit statisticilor publicate de BVB.


În această săptămână, titlurile Banca Transilvania au generat schimburi de 107,06 milioane de lei, fiind urmate de BRD-GSG, cu 58,15 milioane de lei, OMV Petrom – 20,53 milioane de lei, Fondul Proprietatea – 19,95 milioane de lei şi Romgaz, cu 12,89 milioane de lei.

Acţiunile Amonil au consemnat cea mai severă depreciere în perioada menţionată, de 37,5%, secondate de cele ale Rompetrol Well Services (minus 5,06%), Biofarm (minus 5,04%), Banca Transilvania (minus 4,71% ) şi Turism Felix (minus 4,70%).


Pe de altă parte, acţiunile Socep au câştigat 12,41% din valoare în săptămâna 28 ianuarie – 1 februarie, Bermas a încheiat săptămâna cu un plus de 12,38%, Mecanica Ceahlău – plus 11,54%, Condmag – plus 10,34%, iar Zentiva a urcat cu 8,6%.

În această săptămână s-au realizat 10.098 de tranzacţii, cu un volum de 180,944 milioane de acţiuni şi o valoare de 243,197 milioane de lei. Cea mai bună zi de tranzacţionare a fost miercuri, 30 ianuarie, când s-au înregistrat 1.711 tranzacţii cu acţiuni în valoare totală de 83,54 milioane de lei.

Capitalizarea companiilor s-a majorat cu doar 0,25% în această săptămână, până la 146,211 miliarde de lei, fiind în continuare sub valoarea consemnată la începutul lunii decembrie a anului trecut, când capitalizarea companiilor listate pe piaţa reglementată a BVB depăşea 165 de miliarde de lei.

În ceea ce priveşte sistemul alternativ de tranzacţionare, în această săptămână s-a înregistrat un rulaj de 2,25 milioane de lei, la jumătate faţă de valoarea de 4,61 milioane de lei consemnată în săptămâna anterioară.

Numărul total al schimburilor a fost de 520, în cadrul cărora s-au tranzacţionat 2,91 milioane acţiuni, iar capitalizarea companiilor de pe ATS a urcat la 7,13 miliarde de lei.

https://www.capital.ro/in-plin-scandal-cu-guvernul-bancherii-fac-tranzactii-record.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Suntem numarul 1 la avorturi in lume:„România suferă din cauza multelor avorturi făcute. E un mare păcat care se repercutează asupra poporului“
Zuckerberg vrea sa puna botnita Internetului
Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, scrisoare către Klaus Iohannis: Protocoalele promovate de Kovesi şi Maior subminează statul de drept | DOCUMENT
IMAGINILE DESFRÂULUI din Anglia.
Donald Trump l-a demis pe secretarul de stat, Rex Tillerson, pe Twitter. Mike Pompeo îl va înlocui
La Mărășești au murit 30.000 de oameni, pentru țară, în Colectiv 60, la o bere!
DEZVĂLUIRI despre CRETINII care SLUGĂRESC multinaționalele din România!
Eleva care a demonstrat în laborator că excesul de telefonie mobilă dăunează creierului. Experimentul grâului iradiat 26
GRUP ORGANIZAT IMPOTRIVA SIIJ - Pucistii din CSM, unii cu dosare la SIIJ, au reusit sa amane din nou validarea numirii procuroarei Adina Florea la sefia SIIJ. Cvorumul nu a putut fi asigurat dupa ce Procurorul General Bogdan Licu a convocat o intalnire cu procurorii CSM Mihai Ban, Florin Deac si Tatiana Toader fix in timpul sedintei de Plen. Au fost prezenti doar 13 membri, cu doi mai putin decat necesarul pentru cvorum. Bataie de joc: Licu nu i-a raspuns lui Savonea
Liberalii declanșează operațiunea „Sugrumați Justiția”
Despre alogenii din SRI, Mossad, masoni, Maior, Hellvig, Schnecker… Tatăl lui Hellvig vorbește doar idiș și ungurește
Atâtea nereguli în cazul "adoptiei". Cum a premeditat procurorul Pițurcă ridicarea fetiței de 8 ani
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro