In 3 luni de zile, GUVERNUL MEU – Iohannis vor pune tara pe butuci ! Rezervele valutare BNR au scăzut cu peste 1 miliard de euro pe fondul luptei pentru apărarea leului

Distribuie!by Rezervele valutare ale Băncii Naționale a României (BNR) au scăzut cu 1.091 milioane de euro în noiembrie, pe fondul luptei împotriva deprecierii monedei naționale, arată datele publicate luni de BNR. loading... „La 30 noiembrie 2019, rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 33.817 milioane euro, […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather


Rezervele valutare ale Băncii Naționale a României (BNR) au scăzut cu 1.091 milioane de euro în noiembrie, pe fondul luptei împotriva deprecierii monedei naționale, arată datele publicate luni de BNR.

loading...

„La 30 noiembrie 2019, rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 33.817 milioane euro, față de 34.908 milioane euro la 31 octombrie 2019”, transmite BNR, luni, într-un comunicat de presă.


În cursul lunii noiembrie au avut loc intrări de 1.891 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice (inclusiv sumele rezultate din emisiunile de obligațiuni pe piata internă în valoare nominală totală de 671 milioane euro), alimentarea contului Comisiei Europene și altele.

Totodată, au fost ieşiri de 2.982 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută (inclusiv rambursarea emisiunii de obligaţiuni denominată în euro a Ministerului Finanţelor Publice, în sumă de 1.573 milioane euro) şi altele.


Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 4.411 milioane euro, mai arată banca națională.

Valoarea rezervelor internaționale ale României în noiembrie 2019

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 30 noiembrie 2019 au fost de 38.228 milioane euro, faţă de 39.400 milioane euro la 31 octombrie 2019.

Plăţile scadente în luna decembrie 2019 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează circa 151 milioane euro.

De menționat că într-o eventuală intervenție în piața valutară pentru apărarea leului, banca centrală rămâne cu echivalentul în lei a sumei cu care a intervenit în piață pentru a vinde euro.

„Acești bani (n.r. lei din intervenție) nu se mai regăsesc în contul de rezervă ci în alte conturi”, după cum a spus Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR, pentru Mediafax.

Cursul euro-leu în toamna anului 2019

Leul s-a apreciat ușor în raport cu moneda euro luni, câștigând 0,04 bani, fiind cotat de către Banca Națională a României (BNR) la 4,7777 lei, sub valoarea de vineri, de 4,7781 lei, precum și sub cea de joi, de 4,7788, când BNR a intervenit în piață după ce cursul a ajuns la 4,8 lei pentru un euro.

În ultimele patru săptămâni leul și-a accentuat tendința de depreciere demarată în septembrie în raport cu moneda unică europeană, atingând noi minime istorice atât pe interbancar cât și pe piața valutară unde joacă și bancheri de investiții cu activități internaționale.

Precedentul minim istoric a fost atins joi, 21 noiembrie, la 4,7808 lei/euro.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

CE FACE SOȚIA LUI DACIAN CIOLOȘ ÎN TIMPUL PROTESTELOR VIOLENTE DIN ROMÂNIA
FERIȚI-VĂ DE ORICE INGINERII SOCIALE. Ce a schimbat neo-marxismul 2.0 numit PROGRESISM față de marxismul clasic implementat de Lenin și Stalin. Popper a inventat și Soros a aplicat INGINERIA SOCIALĂ FRAGMENTARĂ în locul INGINERIEI SOCIALE CENTRALIZATE
Diaconu îi spulberă visul lui Iohannis: "Vinde România la bucată"
Ce nu a spus presa romana despre declaratia lui Putin de la Atena?
Răceala dintre Prințul Charles și fratele lui mai mic, Edward. De ce nu se inteleg in realitate fratii intre ei, bataia pe tron?
PRESEDINTELE PARALEL – Iohannis nu a inteles ce are Tudorel Toader cu Laura Kovesi. Cu acelasi ranjet sfidator si fara sa fi citit Raportul complet al ministrului Justitiei, Iohannis anunta ca nu are temeiuri pentru revocare. Presedintele ignora incalcarile Constitutiei de catre Kovesi si nu da doi bani pe dramele oamenilor nenorociti de DNA. Bomba, Iohannis a recunoscut ca Laura Kovesi este o miza politica: "Daca legea spune ca presedintele revoca atunci este chestiune de oportunitate politica"
Ce vă ascunde industria farmaceutică: cel mai puternic medicament împotriva durerilor se află peste tot, poate chiar în gradina dvs.
Romania sub asediul terorismului sexual. Iohannis e cowboy in campanie, CSAT e inexistent!
Pseudodisidenţa anticeauşistă şi deliciile postcomunismului
Dragnea și Tăriceanu retrag proiectul privind Casa Regală din Parlament; Noua institiție va fi bugetată
Caz revoltător în Vaslui: Poliţia nu a anunţat dispariţia unui copil fugit de la asistentul maternal de dorul mamei. Băiatul a stat o noapte în pădure
Un senator PMP vrea să interzică discuţiile despre gen din şcoli. Părinți de copii transgender și ong-uri din România cer predarea materiei in școli
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro