În 2015, DGASPC Dolj, care s-a implicat în răpirea Sorinei, s-a confruntat cu două sinucideri, una a unei fete despărțite de asistentul maternal

Distribuie!by loading... DGASPC Mehedinți, care a instrumentat cazul Sorinei, nu a participat la „extragerea” fetei cu mascații de la domiciliul părinților sociali care o crescuseră timp de șapte ani. Dar procurorul craiovean Maria Pițurcă a venit la familia Șărămăt acasă, pentru a o prelua pe Sorina, însoțită de experți de […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

DGASPC Mehedinți, care a instrumentat cazul Sorinei, nu a participat la „extragerea” fetei cu mascații de la domiciliul părinților sociali care o crescuseră timp de șapte ani. Dar procurorul craiovean Maria Pițurcă a venit la familia Șărămăt acasă, pentru a o prelua pe Sorina, însoțită de experți de la DGASPC Dolj.

Nu este pentru prima dată când DGASPC Dolj se implică în scoaterea unui copil din mediul familial. Un caz anterior instrumentat de ei astfel s-a sfârșit tragic în 2015, când o adolescentă în vârstă de 14 ani s-a sinucis prin spânzurare. Ea a lăsat un bilet de adio din care reieșea că îi era dor de mama socială care o crescuse 11 ani înainte ca DGASPC Dolj să le despartă dintr-o eroare (niște analize medicale ale mamei cu rezultat fals pozitiv pentru o boală contagioasă).

Sinuciderea fetei (foto) a fost urmată la scurt timp de o altă sinucidere, a unui băiat. Acesta a ieșit cu bilet de voie din centrul de plasament și s-a aruncat de la etajul 8 al unui bloc în construcție.

Cum a fost posibil așa ceva? Colegele fetei spun că aceasta le spusese de mai multe ori că vrea să se sinucidă, dar experții DGASPC Dolj nu au detectat problema. ANPCDA, care era și atunci condusă tot de Gabriela Coman, a declanșat o anchetă.

La acel moment, presa a scris că asistenții maternali „sunt sfătuiți să nu se atașeze prea tare de copil și să îi explice în permanență că, într-o zi, va fi adoptat sau se va întoarce la părinții biologici. Prin urmare, relațiile de afecțiune nu sunt recomandate de specialiști”!

Chiar așa? Aceasta să fie soluția? Atunci de ce mai au asistenții maternali întâietate la adopție? Unde ajungem în acest stil? La o lume de roboți? La lumea în care trăiește deja Camelia Smicală, mama româncă din Finlanda căreia autoritățile de protecția copilului îi reproșează că a atașat prea mult copiii de ea și astfel îi influențează?

 

 

În 2015, DGASPC Dolj, care s-a implicat în răpirea Sorinei, s-a confruntat cu două sinucideri, una a unei fete despărțite de asistentul maternal

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro