Iisus nu a fost răstignit vineri sau înviat duminică, Iisus a fost rastignit intr-o zi de miercuri ! Cele trei zile si trei nopti echivalent a 72 de ore, timp in care Iisus a invins moartea :

Distribuie!by   Cele trei zile si trei nopti echivalent a 72 de ore…  Iisus nu a fost crucificat in ziua de vineri !  “diferenta intre a fi crestin si religios este de la cer la pamant , un religios tine de regului iar un crestin tine de cuvantul Creatorului” loading... […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

 

Cele trei zile si trei nopti echivalent a 72 de ore…  Iisus nu a fost crucificat in ziua de vineri ! 

“diferenta intre a fi crestin si religios este de la cer la pamant , un religios tine de regului iar un crestin tine de cuvantul Creatorului”

loading...

Cheia intelegerii calendarului rastignirii si invierii lui Hristos consta in intelegerea calendarului lui Dumnezeu pentru numararea cand incep si se termina zilele, precum si calendarul festivalurilor sale biblice in primavara anului in care au avut loc aceste evenimente.

Biblia nu afirma in mod explicit in ce zi a saptamanii Isus a fost rastignit. Cea mai raspandita opinie sustine ca a fost vineri !

un miliard de protestanti si un alt miliard de catolici cred ca Isus Hristos a fost rastignit si ingropat intr-o vineri de dupa-amiaza – “Vinerea Mare” – si a creinviat in dimineata zilei de duminică de Pasti, o zi si jumatate mai tarziu.

Contextul in care Isus Hristos a spus aceste cuvinte din Matthew 12:40 este important. Carturarii si fariseii cereau un semn miraculos de la El sa dovedeasca faptul ca El era intr-adevar Mesia mult asteptat. “Dar El le-a raspuns si le-a spus: „Un neam viclean si desfranat cere semn, dar un semn nu i se va da, decat semnul lui Iona prorocul. “ (versetul 39).

Acesta a fost singurul semn pe care l-a dat Iisus, precum ca El este Mesia : “Caci, dupa cum Iona a fost trei zile și trei nopti in burta marelui peste, tot asa va fi si Fiul omului trei zile si trei nopti in inima pamantului “(Accentul a fost adaugat in intregime adica pe 72 de ore).

Comparati acest lucru cu ceea ce a spus Iisus despre timp, si gasim o contradictie majora. Cat timp a spus Isus ca va fi in mormant? “Caci, dupa cum Iona a fost de trei zile si trei nopti in burta marelui peste, tot asa va fi și Fiul omului trei zile si trei nopti in inima pamantului” (Matei 12:40).

Evangheliile expun clar ca Iisus ca trupul Lui a fost plasat in graba in mormant tarziu dupa-amiaza, chiar inainte de apusul soarelui, cand a inceput Sabatul (Ioan 19: 30-42).

Prin traditionalul calendar “Vineri-Duminica”, de la vineri pana la sfarsitul zilei de sambata este o noapte si o zi. Sambata noaptea pana duminica este o alta noapte, oferindu-ne doua nopti si o zi.

Deci, de unde o alta noapte si doua zile, pentru a fi egal cu cele trei zile si trei nopti ?

Cei mai mulți teologi si “invatatori religiosi” dar mai putin crestini incearca sa o dreaga, argumentand ca orice parte a unei zile sau a noptii conteaza ca zi sau noapte. Astfel, spun ei, ultimele cateva minute ale acelei vineri de dupa-amiaza au fost prima zi, toata ziua de sambata a doua zi, iar primele cateva minute ale diminetii de duminica au fost a treia zi.

Mie personal nu-mi iese socoteala… iar matematica nu se face cu jumatati , pentru ca Iisus afirma foarte clar – 3 ZILE si 3 NOPTI ce rezulta 72 de ore , cine are cunostinte de occultims intelege importanta numarului 72 ce reprezinta IADUL . Deci Iisus a stat in IAD 72 de ore dupa care a INVIAT !

De asemenea, Ioan 20: 1 spune ca “in prima zi a saptamanii, Maria Magdalena a mers mai devreme la mormant, in timp ce era inca intuneric, și a vazut ca piatra a fost scoasa din mormant”.

Te-ai prins ? Ioan ne spune ca era inca intuneric cand Maria a mers la mormant . Isus a fost deja inviat inainte de zori. nu poate fi considerată ca o zi.

Ceva nu corespunde..asa ca socotiti zilele si orele Fie ca Isus a ghicit gresit despre timpul in care va fi in mormant, adica mai putin de 72 de ore, fie că timpul “Vinerea Mare-Duminica Pastelui” nu este biblic sau corect. Voi alegeti ce este Adevarat..

Alegerea unei date de duminica pentru Paste se bazeaza pe presupunerea ca Hristos a inviat din mormant mai devreme intr-o zi de duminica dimineata. Convingerea populara este ca Hristos a fost rastignit vineri si inviat intr-o duminica. Dar nici una din aceste supozitii nu este adevarata.

Cei mai mulți oameni nu au nicio idee ca Biblia vorbeste despre doua feluri de zile de Sabat – ziua de Sabat normala saptamanala, care se incadreaza in a saptea zi a saptamanii si sapte zile de sabat anuale.

Mai intai trebuie explicat ca Creatorul nu incepe si nu sfarseste zilua la miezul noptii, asa cum facem – aceasta este o metoda elaborata de om pentru scoteala teimpului
Geneza 1: 5 ne spune in mod clar ca Dumnezeu socoteste o zi incepand cu seara (la apus ) si terminand in la urmatorul apus – “Deci, seara [noaptea] și dimineața [ziua] au fost prima zi.” Dumnezeu repeta aceasta formula pentru toate cele 6 zile de creatie.

In Leviticul 23, Creatorul enumera toate Sabatele și sarbatorile Sale sfinte, El arata clar ca trebuie sa fie observate “de la apus pana la apus” (Leviticul 23:32) – cu alte cuvinte, cand soarele a coborat si a inceput seara.

De aceea, Iosif din Arimatea si Nicodim, au asezat trupul lui Iisus in mormant chiar inainte de apusul soarelui (Ioan 19: 39-42). Un Sabat incepea la apusul soarelui (Ioan 19:31), cand lucrarea trebuia sa inceteze.

Iisus a fost rastignit miercuri, nu vineri

Exista mai multe programe de calculator care ne permit sa calculam cand Pastele si celelalte sarbatori au existat in fiecare an. De exemplu in anului 31, in jurul acestor evenimente, masa de Passover a fost marti noaptea si la miezul nopti a marcat inceputul “Zilei “, prima zi a Sarbatorii Feast of Unleavened Bread

Iisus, a fost rastignit si inmormantat intr-o dupa-amiaza miercuri, nu vineri.

Trei zile si trei nopti (72 de ore) nu se potrivesc intre o inmormantare de vineria seaara și o inviere de duminica dimineata . Traditiade Duminica Mare-Duminica de Pasti pur si simplu nu este adevarata sau biblica.
Putem gasi o dovadă suplimentara in Evanghelii ?

Odata la acest detaliu a lui Marcu 16: 1: După ce a trecut* ziua Sabatului, Maria Magdalena, Maria, mama lui Iacov, şi Salome au cumpărat miresme ca să se ducă să ungă trupul lui Isus. – În ziua dintâi a săptămânii, s-au dus la mormânt dis-de-dimineaţă, pe când răsărea soarele… ” –

Deoarece trupul lui Isus a fost plasat in mormant chiar inainte de inceperea Sabatului de ziua de azi, femeile nu au avut timp sa cumpere aceste condimente inainte de Sabat. De asemenea, nu le-ar fi putut cumpara in ziua Sabatului, deoarece tarabele erau inchise. Astfel, Marcu spune ca ei au cumparat mirodenii dupa Sabat – “cand Sabatul a trecut”.

Un alt detaliu si in Luca 23: 55-56 – “Femeile care veniseră cu Isus din Galileea au însoţit pe Iosif, au văzut** mormântul şi felul cum a fost pus trupul lui Isus în el, s-au întors şi au* pregătit miresme şi miruri. Apoi, în ziua Sabatului, s-au odihnit, după Lege.”

Vedeti o problema aici? Marcu spune in mod clar ca femeile au cumparat mirodenii dupa Sabat – “cand Sabatul a trecut”. Luca ne spune ca femeile pregateau mirodenii și uleiuri parfumate, dupa care “se odihneau in Sabat conform poruncii”.

Deci ei au cumparat mirodenii dupa Sabat si apoi au pregatit mirodeniile inainte de a se odihni in Sabat. Aceasta este o contradicție clara între aceste două versete evanghelice – asta in caz ca nu ar fi fost vorba de doua SABATE diferite una fata de alta (precum cea anuala si cea saptamanala vezi poza) !

Intr-adevăr, daca este vorba de doua Sabate diferite, problema de eroare dispare.

Marc ne spune ca dupa Sabatul “ziua inalta”, care a început miercuri seara la apusul soarelui si sa incheiat joi seara la apus, femeile au cumparat mirodeniile pentru trupul lui Isus. Luca ne spune apoi ca femeile au pregatit mirodeniile – activitate care ar fi avut loc “vineri” – si ca dupa aceea “se odihneau in Sabat (zi de Sabat normala saptamanala, a observata de la apusul de vineri pana la apusul de soare) potrivit poruncii”.

Comparand detaliile din ambele versete, putem observa clar ca cele doua Sabate diferite sunt mentionate “impreuna cu o zi de lucru intre ele”. Primul Sabat a fost “ziua mare” – prima zi a Praznicului Azimelor, care a cazut joi. Al doilea a fost Sabatul saptamanal al zilei a șaptea.

Evangheliile, ne spune in mod clar ca in aceste versete au fost implicate doua zile de Sabat (sabate diferite). In Matei 28: 1, unde Matei scrie ca femeile au mers la mormant “dupa Sabat”, cuvantul “Sabatul” este de fapt plural și trebuie tradus “Sabatele”. Versiunile biblice, cum ar fi Noul Testament Interlinear Greco-Englez al lui Alfred Marshall, Translația verbala a lui Green Traducerea literala a lui Young si traducerea lui Ferrar Fenton expun acest fapt destul de evident !

Doua feluri de “Sabate” 
duc la confuzie pentru ca crestinii de astazi, nu le separa una fata de alta !!

Iisus a fost ratignit si dupa a reinviat , acest eveniment este unul foarte delicat, deoarece cele 72 de ore pe care Iisus se pregatea sa le petreaca in IAD .. sa facut prin aceste doua sabate .. Prin acest ritual : Sabat – o zii de lucru – Sabat .. Iisus si-a facut cea mai mare lucrare din UNIVERS. Credeti voi ca cel mai sensibil eveniment din istoria umanitatii s-a efectuat doar cu un singur sabat ? Cel saptamanal ? Eu unul nu cred acest fapt :

Asa cum ne spune Ioan in Ioan 19:31: “De frică să nu rămână trupurile pe cruce în timpul Sabatului – căci era ziua Pregătirii, şi ziua aceea de Sabat era o zi mare –, iudeii au rugat pe Pilat să zdrobească fluierele picioarelor celor răstigniţi şi să fie luaţi de pe cruce.”

În cultura evreiască a acelor vremuri, pregatirile de sabat de casa de gatit si de curatire as-au făcut cu o zi inainte de Sabatul pentru a evita sa lucreze in ziua de odihina, ziua lui Dumnezeu de odihna. Astfel, ziua precedenta inainte de Sabat a fost numita “ziua pregătirii”, adica ziua in care Hristos a fost rastignit si trupul Lui a fost plasat in mormant a fost ziua imediat urmatoare chiar de Sabat.

Intrebarea este: care este Sabatul acela?

Majoritatea oamenilor isii asuma faptul ca Ioan vorbește despre ziua Sabatului obisnuit cel saptamanal, ce incepe de vineri la apusul soarelui pana sambata la apusul soarelui. Din declarația clara a lui Ioan , majoritatea oamenilor cred ca Isus a murit si a fost ingropat vineri – astfel credinta traditională căaIsus a fost rastignit si a murit in “Vinerea Mare”.

Cei mai mulți oameni nu au nicio idee ca Biblia vorbeste despre doua feluri de zile de Sabat – ziua de Sabat normala saptamanala care se incadrează in a 7-a zi a saptamanii (să nu se confunde cu duminica, care este prima zi a saptamanii) si sapte zilele de Sabat anuale, enumerate chiar in Leviticul 23 si mentionate in diferite pasaje din toata Biblia, care ar putea cadea in orice zi a saptamanii (asta dupa calcule). Si anul 31 atunci acea zi de Sabat anual a picat (dupa calculele facute ) in ziua de joi (adica miercuri la apus.. nu uitati dupa calendarul Creatorului zilele se socotesc de la apus la apus) ..

Deoarece crestinismul traditional a renuntat demult la aceste zile biblice “anuale de Sabat” (precum chiar si de Sabatul saptamanal), de multe secole, oamenii nu au reușit sa recunoasca Evangheliile despre care sa spus despre cand Isus Hristos a fost rastignit si inviat – și de ce ” Duminica “nu sa intamplat niciodata în acest fel invierea .

Majoritatea oamenilor nu retin faptul ca Ioan ne spune în mod explicit ca Sabatul care a inceput la apusul soarelui imediat dupa ce Isus a fost inmormantat a fost unul dintre aceste zile de sarbatoare anuala SABATUL ANUAL. Observati in Ioan 19:31 explicatia sa ca “Sabatul a fost o zi înaltă” – “zi înaltă” fiind un termen folosit pentru a diferentia cele 7 Sabate anuale din zilele saptamanale ale Sabatului.

Deci, ce a fost această “zi înaltă” ?

Evangheliile ne spun ca, in seara dinainte de a fi condamnat si crucificat, Isus a tinut Paștele cu ucenicii Sai (Matei 26: 19-20; Marcu 14: 16-17; Luca 22: 13-15). Aceasta inseamna ca El a fost rastignit in ziua Pastelui.( scuze in articulul postat am spus ca nu in ziua pastelui , corectez)

Leviticul 23, care enumera sarbatorile lui Dumnezeu, ne spune ca in ziua urmatoare a Pastelui incepe un festival separat, sarbatoarea Praznicului Azimelor (Leviticul 23: 5-6). Prima zi a acestei sarbatori este “o adunare sfanta” pe care nu trebuie facuta nici o lucrare obisnuita (Leviticul 23: 7).

Aceasta zi este prima “Sabă anuală” a lui Dumnezeu. Aceasta este “ziua cea mare” despre care a scris Ioan. Cateva comentarii biblice, enciclopedii și dictionare noteaza ca Ioan se refera mai degraba la un Sabat anual decat la ziua saptamanala a Sabatului.

Pastele a inceput la apusul soarelui si sa încheiat a doua zi la apusul soarelui, cand a început Sabatul anual. Isus a tinut Pastele cu ucenicii Sai, apoi a fost arestat mai tarziu in acea noapte. Dupa ziua de dimineata, a fost interogat inaintea lui Pontius Pilat, rastignit, apoi inmormantat in graba chiar înainte de apusul urmator, cand a inceput “ziua cea mare”, prima zi a Praznicului Azimelor.

Leviticul 23 ne spune ordinea și calendarul acestor zile, iar Evangheliile confirma ordinea evenimentelor asa cum s-au desfasurat.

Cand a inviat Iisus ?.. sambata noaptea .. nu duminica dimineata .. iata concluzia :


Isus Hristos a fost rastignit si inmormantat intr-o miercuri, chiar inainte de inceperea unui Sabat anual – nu saptamanalul Sabat.

Deci Cand a inviat Iisus ?


Ioan 20: 1, dupa cum am mentionat mai devreme, ne spune ca “In prima zi a saptamanii, Maria Magdalena a mers mai devreme la mormant in timp ce era inca intuneric si a vazut ca piatra a fost luata de langa mormant.” Soarele nu a fost inca inaltat – “inca era ntunecat”, ne spune Ioan – cand Maria a găsit mormantul gol.

Evident, atunci, Isus nu a inviat la rasarit de duminica dimineața. Deci, cand a avut loc acest eveniment ? Raspunsul este clar dacă citim pur și simplu Evangheliile – si cuvintele lui Isus Hristos – si le acceptam pentru ceea ce spun ei.

“Căci după cum Iona a fost trei zile și trei nopți în burta marelui pește, tot așa va fi și Fiul omului trei zile și trei nopți în inima pământului”, a spus Isus (Matei 12:40).

Dupa cum am aratat, Iisus a fost inmormantat – chiar inainte de apusul soarelui intr-o zi de miercuri. Tot ce trebuie sa facem este sa numaram in fata. O zi și o noapte ne aduce la joi la apusul soarelui. O altă zi si noapte ne aduce vineri la apusul soarelui. A treia zi si o noapte ne aduce la sambata la apusul soarelui.

Potrivit cuvintelor lui Isus Hristos, El ar fi fost inviat dupa trei zile si nopți dupa ce a fost inmormantat, aproximativ in același timp – aproape de apus. Se potriveste aceasta cu Scripturile? Da, dupa cum am vazut, El era deja inviat si mormantul era gol, cand Maria a sosit “în timp ce era inca intuneric”, deci nu duminica dimineata.

Deci nimeni nu a fost in jur sa marturiseasca invierea Lui (care a avut loc intr-un mormant inchis, supravegheat de garzi inarmati), cuvintele lui Isus Hristos si detaliile inregistrate in Evanghelii arata ca trebuia sa se intample cu trei zile si trei nopti dupa inmormantarea Lui , aproape de apus la sfarsitul Sabatului saptamanal.

Cum a fost posibil asta ? Este imposibil sa se potriveasca trei zile si trei nopți intre o inmormantare de vinerea tarziu și o inviere de duminica dimineata. Tradiția Duminica Mare-Duminica de Pasti pur si simplu nu este adevarata sau biblica. Dar cand privim toate detaliile din Evanghelii si le comparam cu cuvintele lui Iisus, putem vedea adevarul – si se potriveste perfect.

Cuvintele ingerului lui Dumnezeu, care au surprins astfel femeile la mormantul gol, s-au dovedit adevarate: “Nu va temeti, căci știu că sunteți în căutarea lui Isus, care a fost răstignit. El nu este aici; el a înviat, așa cum a spus el “(Matei 28: 5-6,

Când Isus a înviat? raditiile si ideile religioase care nu sunt susținute de Scriptura. Asigurati-va ca propriile convingeri și practici sunt bine inradacinate in Biblie. …

De ce era nevoie ca Iisus sa petreaca cele 72 de ore, adica 3 zile si trei nopti.. ( in IAD ).

si nu dupa calculele cultelor de 3 zile si 2 nopti (pentru ca aceasta a fost prima rapire celor morti in RAI) … e necesar sa fie 72 de ore , iata de ce :

Cine a invins moartea dupa 72 de ore ? Jesus (Yahushua) .. si de ce 72 ?
Puterea de 72 . Puterea este Jesus si el a invins moartea prin 72 de ore !!


“Pamantul se inclina” .
Si aceasta inclinatie face ca ‘bolta cerului de noapte’ care se schimba foarte lent in crearea timpului si a mecanicii care ne da Zodiacul. semnele pe cer ..
Este nevoie de 25,920 ani pentru ca pamantul si oamenii sa treaca prin cele 12 “constelatii zodiacale” . Fiecare constelatie dureaza 2160 de ani . Fiecare constelatie a zodiacului are 30 de grade din “Marea Rotatie” a zodiacului .

Deci, fiecare dintre cele 12 constelatii ale zodiacului sunt de 30 de grade .
12 constelatii x 30 grade = 360 sau un cerc per / ciclu .
Ciclurile Pamantului 360 de grade in 25920 ani .
25920 impartit la 360 = 72

Ceea ce inseamna ca pamantul se misca 1 grad la fiecare 72 de ani .

In Geneza , “capitolul 11” , Dumnezeu pedepseste omenirea pentru construirea Turnului Babel care vroiau sa ajunga pana-n “ceruri” (dimensiuni), prin urmare, Babel este dispersat in mod corespunzator in 72 de limbi diferite .

Asa au inviat si cele 72 de invataturi Cabalistice (Masonice)

In frecvente , liniile de forta magnetica ” (Ley Lines) sunt un fenomen popular care produc energie si care trec grilele de pe pamant ce fac 72 de puncte nodale . Aceasta energie de atractii electromagnetice sunt in concordanta cu mai multe structuri antice. . Steve Quayle a remarcat ca exista 72 de incalzitoare a ionosferei similare ca facilitatea (proiectelor) HAARP.

Media de bataie pe minut a inimii este de 72 de ori !
Corpul uman este compus din 72 % apa (conform stiintei)
Durata de viata a unui ovul este de 72 de ore
In Luca 10, 72 este numarul convetional a discipolilor trimis de Iisus.
Apocalipsa din varianta veche (Andrei din Cezarea sec. 6) avea 72 de capitole.

ce reprezinta 72 in alte culte

72 semnifica unghiul din centrul pentagonului
72 de grade la scara lui Iacov , conform lui Zohar.
Zeul Osiris a fost inchis intr-un sicriu de catre 72 de ucenici rai si complici lui Set
&2 de planete in Cao Đài, numarul de planete dintre iad si rai.
In Islam, 72 este numarul de secte sau denominațiuni care sunt condamnate la Iad, conform Hadith (Sayings of Prophet Muhammad)si cele 72 de virgine ce ii intampina pe muslmani in raiul lor )

72 este un numar care conecteaza cerul (dimensiuni) si pamantul .
Este un numar care deschide portile cosmice … StarGate
Exista dimensiuni si subdimensiuni .. cele sub, sunt 7,2 si acela este Iadul

Acum intelegeti de masonii (satanistii) folosesc pentagrama ?

Sursa: facebook

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro