Hackerul Guccifer va fi extrădat în SUA |Dar soldatul american care l-a ucis pe Teo Peter va fi extradat… sau a-ti uitat ?

Distribuie!by Hackerul arădean Marcel Lehel Lazăr va fi extrădat în SUA unde riscă până la 50 de ani de închisoare. Viitor sumbru pentru arădeanul Marcel Lehel Lahăr, cunoscut sub denumirea de Guccifer sau Micul Fum. Acesta va fi extrădat în Statele Unite ale Americii acolo unde îl aşteaptă o grămadă […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Guccifer, dat pe mâna americanilor
Hackerul arădean Marcel Lehel Lazăr va fi extrădat în SUA unde riscă până la 50 de ani de închisoare.

Viitor sumbru pentru arădeanul Marcel Lehel Lahăr, cunoscut sub denumirea de Guccifer sau Micul Fum. Acesta va fi extrădat în Statele Unite ale Americii acolo unde îl aşteaptă o grămadă de capete de acuzare care ar putea face ca Lazăr să fie condamnat la o pedeapsă de până la 50 de ani de închisoare. Povestea lui Guccifer începe în urmă cu cinci ani, când a fost reţinut pentru prima oară după ce a spart adresele de e-mail ale mai multor persoane publice din România, atunci având porecla de Micul Fum. Trei ani mai târziu, în anul 2014, Marcel Lehel Lazăr a fost reţinut din nou, fiind acuzat că a violat corespondenţa unor personaje importante de peste ocean, inclusiv a doi dintre candidaţii la preşedinţia SUA, respectiv Hillary Clinton şi Jeb Bush. Pe lângă aceştia, pe lista persoanelor vizate de Guccifer s-au mai numărat fostul secretar al Apărării de la Washington, Colin Powell, senatorul Lisa Murkowski, membri ai familiei Rockefeller şi foşti agenţi FBI. La acel moment, FBI a cerut sprijinul autorităţilor din România în ancheta care l-a privit pe Marcel Lehel Lazăr. Între timp, hackerul a fost condamnat la noi în ţară la şapte ani de închisoare cu executare. Dar americanii au vrut să îl condamne ei. Aşa că au înaintat o cerere de extrădare pe numele lui Marcel Lehel Lazăr. În primă instanţă, respectiv Curtea de Apel Timişoara, Guccifer a răsuflat uşurat. Şi asta pentru că judecătorii au decis să respingă cererea de extrădare. Însă procurorii au făcut contestaţie la decizia magistraţilor de pe Bega, contestaţie care s-a judecat vineri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. De această dată, judecătorii au decis că Marcel Lehel Lazăr, alias Guccifer sau Micul Fum, să fie extrădat. Iar sentinţa este definitivă.

loading...

Îl aşteaptă vremuri grele

Viaţa lui Marcel Lehel Lazăr se anunţă a fi groaznică de acum înainte. În următoarea perioadă, se vor întocmi actele pentru extrădarea lui în SUA. Acolo FBI are zeci de plângeri depuse pe numele lui, care înseamnă zeci de capete de acuzare. Pentru că în State sistemul de justiţie este diferit de al nostru, Guccifer va fi judecat separat pentru fiecare cap de acuzare. Se pare că acesta riscă să petreacă până la 50 de ani în spatele gratiilor. Mai concret, probabil că va sta toată viaţa lui în puşcărie.


 

Nota Redacției repetăm analiza noastră: Să fim bine înțeleși : nu luăm apărarea nici unui hacker care sparge mailuri. Fiecare trebuie să fie pedepsit pentru ceea ce a făcut.

Dar pedepsele date în România care totalizează 7 ani de închisoare cu executare plus faptul că acum autoritățile române vor să-l extrădeze pe Guccifer în SUA, acolo unde acesta mai poate lua alți ani grei de închisoare, ni se par complet exagerate ca să nu spunem aiuristice.

De ce nu a fost judecat Guccifer, o singură dată într-un proces comun, pentru toate mailurile sparte, fie ele de oriunde ar fi fost, din moment ce a făcut acest lucru de pe teritoriul României?


Guccifer a spart mailuri si conturi de facebook private.

Fapt reprobabil care trebuie pedepsit.

Dar nu cu 7 ani cu executare plus alți ani grei de închisoare care-l așteaptă acum în SUA.

Ce facem?

Dăm doi-trei ani cu executare pentru fiecare email spart astfel încât omul să ajungă să fie pedepsit mai mult decât dacă ar fi ucis sau ar fi făcut viol în grup cu violență?

Guccifer nu a dat în cap nimănui, nu a ucis, nu a furat milioane de euro, nu i-a șantajat și nu a cerut bani sau altceva celor cărora le-a spart mailurile sau conturile, nu a violat în grup cu violență cum au făcut alții care au luat tot 7 ani cu executare (vezi de exemplu cazul Vaslui).

Desigur a făcut fapte reprobabile și trebuie să plătească pentru asta. dar nu cu atâția ani.

Ne amintim cu toții de pușcașul marin american care beat fiind l-a omorât pe Teo Peter.

Acel om deși a ucis pe cineva conducând beat și cu viteză la volan nu a făcut nici măcar o zi de închisoare.

Unii la noi, au ucis și au primit doar 8, 9, 10 ani de închisoare.

Unii la noi, au violat sau chiar au violat în grup cu violență și au primit doar 5, 6, 7 ani de închisoare

Alții la noi, au furat milioane de euro și au primit doar 3 ani

Ce justiție e asta?

Cerem autorităților române și americane să negocieze de urgență un acord prin care Guccifer să nu mai facă alți ani în plus de pușcărie. Cu siguranță faptele trebuie investigate, adevărul aflat și pedepse corecte trebuie aplicate.

Dar Șapte ani cu executare pentru niște mailuri private sparte plus alți ani grei de închisoare în SUA, când pentru viol cu violență alții au luat tot atât sau mai puțin, sunt deja prea mulți.

E o bătaie de joc.

Cerem autorităților române să nu permită extrădarea în lipsa unui astfel de acord.

Nota Redacției: Încă un aspect important.

În Stateler Unite, Hillary Clinton este anchetată pentru că a folosit un server de email privat nesecurizat.

Guccifer nu i-a spart mailul ei, el a spart un alt mail privat, al lui Blumenthal, cel care iî trimitea lui Hillary Clinton diverse informații.

Așa s-a aflat că Hillary Clinton pe atunci Secretar de Stat al SUA folosea un server de email privat nesecurizat.

Autoritățile americane fac acum publice, în tranșe, toate emailurile lui Hillary de pe acel server nesecurizat, deși repetăm – nu acel server a fost spart, tocmai pentru ca Hillary Clinton și nimeni altcineva pomenit în acele mailuri, să nu poată fi șantajați vreodată cu ceva.

Repetăm, Autoritățile americane fac acum publice, în tranșe, toate emailurile lui Hillary de pe acel server nesecurizat, NU DOAR mailurile trimise și primite de la Blumenthal, deși repetăm – nu acel server a fost spart

Autoritățile americane fac un lucru de bun simț.

Căci nu se știe câți alții, inclusiv câte alte servicii secrete, au putut sparge serverul de email nesecurizat al lui Hillary Clinton. Înțelegeți situația?

Acest risc major de securitate a fost scos la lumină de “hackăreala” lui Guccifer.

Paradoxal, avem o situația similară și în România

Fostul Șef SRI, George Maior folosea un email privat nesecurizat care a fost spart tot de Guccifer.

Acest risc major de securitate a fost scos la lumină tot de “hackăreala” lui Guccifer.

Chiar dacă era pentru uz privat, așa ceva este deosebit de grav pentru securitatea unei țări, dacă se-ntâmplă ca unui șef al unui serviciu secret din orice țară din lume să-i fie spart mailul fie el și privat.

În orice țară din lume acel șef de serviciu secret ar fi demisionat în secunda doi.

Dar ca la noi la nimeni.

Spre deosebire de ceea ce vedem că se-ntâmplă în SUA, George Maior nu a fost deloc anchetat iar emailurile sale private cele hacker-ite, care nu se știe în mâinile cui au mai ajuns sau câți le-or mai fi spart anterior, nu au fost date niciodată publicității.

Căci deducția următoare, pe care americanii au făcut-o chiar generalizând-o, este una de bun simț: dacă un hacker român a reușit să-i spargă mailul privat nesecurizat, al șefului SRI de atunci, George Maior, cine știe câte alte servicii secrete au reușit să o facă.

Credeți că rușii ar fi fost în stare să o facă (că tot e la modă să ne gândim la ei). Cu siguranță că da. Și-atunci nu trebuiau luate măsuri imediate? Publicarea emailurilor și anchetarea lui Maior așa cum vedem că se întâmplă în cazul lui Hillary Clinton în SUA?

Dar cum am spus: ca la noi la nimeni. Inclusiv când vine vorba de justiția de la noi și de securitatea REALĂ a țării.

Acestea sunt într-adevăr, exemple de risc major de securitate. Riscuri majore pe care orice om normal le înțelege foarte bine.

Vedeți cu câtă seriozitate este el tratat în SUA și cu câtă insolență, “ca să nu-l supărăm pe Maior”, este el tratat în România?

Repetăm încă o dată: Acesta e într-adevăr un risc major de securitate. Cum a fost el tratat în România am văzut cu toții.

Și Nu poveștile și diversiunile ideologico-propagandistice ale lui Pippidi care scrie și minte din banii pe care-i mânâncă de la Soroș și de la Norvegieni. În cazul lui Pippidi avem de-a face cu poezia “Mănânc și Mint. Mănânc.”

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să admită cererea de extrădare autorităţilor din Statele Unite ale Americii în cazul lui Lazar Marcel Lehel, cunoscut ca “Guccifer”, pentru o perioadă de cel mult 18 luni, pentru a fi judecat de o instanţă din SUA

“Desfiinţează sentinţa penală mai sus menţionată şi rejudecând: Admite cererea de extrădare formulată de autorităţile din Statele Unite Ale Americii privind pe persoana solicitată. Dispune predarea temporară a persoanei solicitate Lazar Marcel Lehel, pe perioada desfăşurării procedurilor judiciare, dar nu mai mult de 18 luni de la data preluării acesteia de către autorităţile statului solicitant”, se arată în decizia instanţei supreme, citată de Mediafax.

Hotărârea judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie vine după ce autorităţile au cerut extrădarea acestuia pentru a fi judecat de o instanţă din SUA pentru că ar fi spart conturile de e-mail ale unor persoane cunoscute şi ar le-ar fi făcut publice conversaţiile, inclusiv o corespondenţă prin e-mail între fostul secretar american de Stat Colin Powell şi europarlamentarul PSD Corina Creţu.

Curtea de Apel Timişoara a respins, în primă fază, cererea autorităţilor din SUA privind predarea temporară a hackerului Marcel Lazăr Lehel – cunoscut şi sub numele de Guccifer – carea accesat ilegal conturile de email ale unor personalităţi americane, inclusiv membri ai familei Bush.

În vara anului 2014, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe hackerul Marcel Lazăr Lehel la şapte ani de închisoare cu executare, pentru că a spart conturile de e-mail ale directorului SRI George Maior, ale europarlamentarului Corina Creţu şi ale unor vedete.

Ulterior, Guccifer a fost trimis în judecată şi în Statele Unite ale Americii pentru fraudă online, el fiind acuzat că a accesat ilegal, în perioada 2012-2014, conturile de email ale unor personalităţi americane, inclusiv membri ai familei Bush, fostul secretar de Stat Colin Powell şi Sidney Blumenthal, un apropiat al familiei Clinton.

Guccifer este încarcerat la Penitenciarul Arad.

 

(FLUIERUL)aradon.ro

 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro