Ungaria se pregăteşte de naţionalizarea giganţilor din domeniul utilităţilor. Companii din Germania, Franţa şi Italia vor fi afectate

Distribuie!by Guvernul ungar negociază răscumpărarea a 6-7 companii de utilităţi privatizate în trecut de statul ungar, parte a unei strategii a guvernului de a reduce tarifele, a declarat premierul ungar, Viktor Orban, citat de cotidianul Portfolio. loading... Preluarea furnizorilor de utilităţi ar putea avea loc în 1-2 ani, a spus […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

viktor-orban-cere-distribuirea-refugiatilor-in-toate-tarile-sigure-din-lume-303981-1Guvernul ungar negociază răscumpărarea a 6-7 companii de utilităţi privatizate în trecut de statul ungar, parte a unei strategii a guvernului de a reduce tarifele, a declarat premierul ungar, Viktor Orban, citat de cotidianul Portfolio.

loading...

Preluarea furnizorilor de utilităţi ar putea avea loc în 1-2 ani, a spus Orban într-un interviu acordat postului public de radio, adăugând că se gândeşte de mult timp la trecerea acestor companii sub controlul statului.


Printre măsurile similare adoptate până în prezent, premierul a menţionat cumpărarea furnizorului de servicii de apă şi canal din Pecs, precum şi negocierile pentru compania Fogaz, care aprovizionează cu gaze naturale capitala.

Orban nu a furnizat detalii despre răscumpărarea celor 6-7 companii. Printre marii operatori din sectorul de utilităţi din Ungaria se află E.ON şi RWE – Gemania, EDF şi GDF Suez – Franţa, precum şi ENI – Italia.


Autorităţile au redus în ianuarie cu 10% preţurile la serviciile de utilităţi pentru populaţie.

“Nu am putut răspunde la unele întrebări, precum cât de mari sunt costurile de investiţii ale furnizorilor, care le sunt costurile operaţionale sau profitul. Din acest motiv am reorganizat biroul responsabil de energie”, a spus Orban.

Guvernul a ajuns la concluzia că preţurile pot fi scăzute cu 20-30% dacă profiturile furnizorilor de servicii sunt reduse sau eliminate.

“În timpul negocierilor vom monitoriza companiile şi vom decide cum vom proceda. (…) Am fost nevoit să duc negocieri brutale cu companiile străine pentru scăderea preţurilor la utilităţi”, a afirmat premierul.

În privinţa planului său de a transforma utilităţile într-un sector nonprofit, Orban a explicat că există mai multe exemple în acest sens în Europa. Astfel, în sistemul public de termoficare din Danemarca, companiile private sunt obligate să reinvestească profitul în infrastructură.

Guvernul intenţionează să iniţieze în această toamnă o dezbatere publică pentru o lege în acest scop, iar proiectul ar putea ajunge în Parlament în primăvară. Este posibil ca o lege să fie adoptată înaintea alegerilor, a spus Orban.

Şeful guvernului ungar a subliniat de asemenea că pentru a fi competitivă, economia are nevoie de energie ieftină. Guvernul care va fi format după alegeri va trebui să găsească modalităţi pentru scăderea tarifelor la energia folosită pentru activităţi economice la un nivel similar celui din SUA.

Orban nu a precizat cum vor putea fi obţinute asemenea reduceri de preţ.

 

Sursa:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

SURPRIZA pregătită pentru Putin la New York. S-a întâmplat chiar și în sediul ONU
Black Cube susține că angajații săi investigau un "caz grav de corupție" în instituții ale statului român
30 de ani de la Revoluţie. „10.000 de morţi“. De ce a dezinformat presa străină si a transmis atâtea știri false in vest?
Dumnezeu îngăduie acum o zguduitură puternică. Vin ani grei. Vom avea încercări mari…
Bazele SUBTERANE de rachete ale Iranului. Video
EXCLUSIV | Planul lui Ciolos pentru romanii care au DOAR SOLUTIA MORTII
Rusii isi retrag toti banii din Romania!
Iata planul de 10 puncte elaborat de satanista masonica Alice Bailey, una dintre fondatoarele religiei New Age | "SCOATETI PE D-ZEU SI RUGACIUNEA AFARA DIN SISTEMUL EDUCATIONAL. - FACETI HOMOSEXUALITATEA UN MOD DE VIATA."
Cu ce se mai ocupă Big Brother / Azi, despre planul de închidere totală a reţelelor de comunicaţii
Dictatură-n toată regula! Zeci de școli din Anglia interzic fetelor să mai poarte fuste pentru a nu ofensa elevii transgender
Fost vicepreședinte Rompetrol: ''Am căzut cu toții de pe scaun când Patriciu ne-a spus că a vândut compania''
SA FIE ANARHIE! – Directorul SRI Eduard Hellvig legitimeaza miscarile de strada: “Ma bucur ca avem semne ale unei participari civice solide, care ofera incredere pentru viitor. O participare civica puternica inseamna preocupare pentru exprimarea nemultumirii, dar si implicare in contestarea abuzurilor, in imbunatatirea serviciilor publice in intarirea spiritului asociativ al societatii civile”
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro