Guvernul PNL începe privatizările: Florin Cîţu, ministrul de Finanţe: Vreau să listez minim 20% din CEC Bank, pe lângă listarea Hidroelectrica, prevăzută în programul de guvernare al PNL

Distribuie!by Florin Cîţu, ministrul de Finanţe, a declarat aseară, la B1 TV, că vrea să listeze minim 20% din CEC Bank, pe lângă planul de listare a Hidroelectrica, prevăzut în programul de guvernare al PNL. loading... ”Am mai vorbit de listarea Hidroelectrica. Este în programul de guvernare al PNL. Eu […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Florin Cîţu, ministrul de Finanţe, a declarat aseară, la B1 TV, că vrea să listeze minim 20% din CEC Bank, pe lângă planul de listare a Hidroelectrica, prevăzut în programul de guvernare al PNL.

loading...

”Am mai vorbit de listarea Hidroelectrica. Este în programul de guvernare al PNL. Eu am plusat cu listarea CEC. Şi mă ţin de ea”.


Florin Cîţu a amintit că CEC Bank tocmai a fost capitalizată cu 950 milioane lei de la bugetul statului.

”Listarea CEC va fi un lucru foarte bun pentru piaţă şi pentru România. Vrem să listăm minim 20%. Listarea înseamnă transparentizare, guvernanţă corporativă. Vrem să avem o bancă adevărată de stat, să fie majoritară a statului, dar să se bată cu adevărat cu celelalte bănci, nu să fie tot timpul la mâna statului”, a mai spus ministrul.


Banca avea la sfârşitul anului 2018 un capital social de circa 1,56 mld. lei, iar după majorarea de 940 mil. lei, ca­pitalul CEC Bank ar urma să ajungă la circa 2,5 mld. lei. CEC Bank are cea mai exinsă reţea teritorială, de peste 1.000 de unităţi teritoriale.

CEC Bank se plasa în 2018 pe locul 7 în topul celor mai mari bănci de pe piaţa românească cu active de 29,3 mld. lei şi o cotă de piaţă de 6,5%. Banca de stat a raportat pentru anul trecut un profit brut de circa 433 mil. lei, repre­zentând cea mai bună performanţă financiară din ultimii 11 ani.

În trecut au mai existat intenţii de privatizare/listare a CEC Bank, precum şi intenţia Ministerului Finanţelor de a majora capitalul social al băncii de stat după aderarea României la UE, însă acestea nu s-au concretizat.

Dintre cele 34 de bănci existente în sectorul bancar românesc doar şapte ( Banca Transilvania, BCR, BRD-SocGen, UniCredit, Raiffeisen, ING Bank şi CEC Bank) reuşesc să treacă peste cota de 5% din perspectiva activelor bilanţiere nete. La finele anului 2018 băncile mari şi-au consolidat poziţia, ajungând să deţină o cotă de piaţă după active de 76,6% şi generând 90,7% din profitul total al sectorului, după cum reiese dintr-un raport realizat de Consiliul Concurenţei.

 

https://www.zf.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

NOTA DIPI IL ZDROBESTE PE BERBECEANU – Exploziv: cititi nota secreta a serviciului de informatii al MAI care il prezinta pe comisarul Traian Berbeceanu ca un prezumtiv politist corupt: “In scopul obtinerii unor avantaje materiale, a favorizat anumite persoane... Existenta unor riscuri induse de managementul deficitar practicat de Berbeceanu... Manifesta o atitudine partinitoare... Deficiente privind gestionarea documentelor clasificate” (Nota DIPI)
Rusia trece la FAPTE. Anunta ca temutele rachete Iskander au fost orientate spre scutul de la Deveselu (Romania)
Anarhie și ”domestic terror” - pe asta cheltuiește acum Soros miliarde
Cum intenționează MEN să-i trimită pe toți părinții români la reeducare
Gigi Becali a investit 15 milioane de euro într-o clinică în care tratamentele sunt gratuite
Mare atentie USR iti fura datele si le folosesc pentru semnaturile lor, verifica daca nu ti-au furat si tie identitatea
Ceausescu a avertizat lumea despre alimentele GMO (pe care Ciolos le-a aprobat) modificate genetic in discursul impotriva masoneriei si micului GRUP DE BOGATI al lumii care asupreste omenirea
Trump vrea sa elimine vizele pentru Polonia
Erdogan "În spatele acestor atentate sunt puteri care vor să destabilizeze Turcia. Turcia duce un război de independență"
Iohannis a încasat 580.000 de euro din casa luată abuziv și nici nu a declarat toți banii la fisc. Vă convine?
Un actor de la Hollywood despre avort: Să construiești un zid este imoral, dar să ucizi un copil nu?
Constantin Degeratu, declarații incendiare despre scutul de la Deveselu: Noi nu știm ce rost are scutul acesta aici. Nu ne apără de nimic
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro