Guvernul Dăncilă voia să lanseze anul ăsta o nouă sesiune de bani pentru tineri prin START-UP NATION, guvernul Orban anulează si mută la anul, #sa vedem !

Distribuie!by Un nou program de finanțare pentru mici afaceri Start-Up Nation ar urma să fie lansat, cel mai probabil, în primele 3 luni ale anului 2020, iar pentru aceasta trebuie parcurși 5 pași instituționali, a informat, marți, Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, la solicitarea StartupCafe.ro. loading... În urma […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Un nou program de finanțare pentru mici afaceri Start-Up Nation ar urma să fie lansat, cel mai probabil, în primele 3 luni ale anului 2020, iar pentru aceasta trebuie parcurși 5 pași instituționali, a informat, marți, Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, la solicitarea StartupCafe.ro.

loading...

În urma mai multor mesaje pe care le-am primit de la cititorii noștri, StartupCafe.ro a întrebat Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri când va fi lansată ediția a treia a programului Start-Up Nation, de finanțare a firmelor mici și mijlocii și a microîntreprinderilor românești noi.


Cel mai probabil, ediția a III-a a Start-up Nation va fi lansată anul viitor, în primul trimestru. În bugetul alocat ministerului, în acest moment, nu se regăsesc creditele de angajament necesare acestei inițiative în 2019 și nici aplicație informatică de înscriere funcțională, din aceste motive neexistând posibilitatea de a deschide în acest an o nouă sesiune. Alocarea de credite de angajament necesare lansării unei noi sesiuni Start-up Nation se va face prin viitoarea Lege a bugetului de stat”, a precizat Ministerul Economiei, pentru StartupCafe.ro.

Criteriile de evaluare a planurilor de afaceri care vor fi finanțate în noul program vor fi modificate, în urma unei consultări inclusiv cu antreprenorii.


Va urma o perioadă de ample consultări publice, la nivel național, cu reprezentați ai mediului de afaceri, cu firmele de consultanță, cu întreprinzătorii dornici să beneficieze de ajutorul oferit de stat. Vom modifica criteriile de evaluare, astfel încât să se pună accent pe inovare, tehnologii noi, performanţă antreprenorială, sustenabilitate a afacerii”, a menționat ministerul.

Potrivit Ministerului Economiei, pașii premergători lansării Start-Up Nation 2020 sunt:

  1. aprobarea Legii Bugetului de stat,
  2. achiziția aplicației informatice de înscriere, concomitent cu perioada de consultări,
  3. modificarea schemei de ajutor prin ordonanță de urgență,
  4. elaborarea și aprobarea procedurii și publicarea în Monitorul Oficial,
  5. anunțul de lansare și deschiderea propriu-zisă.

Întrebat exact dacă se vor mai menține alocarea financiară nerambursabilă de maximum 200.000 de lei per beneficiar și numprul maxim de 10.000 de firme care vor fi primite la finanțare, Ministerul Economiei a afirmat că mai întâi trebuie să vadă ce bani va putea obține în bugetul pe anul 2020.

În prezent, suntem în plin proces de analiză și proiectare a viitoarei ediții a Start-up Nation. Concomitent, vom face și o analiză foarte clară a bugetului existent și vom vedea cu ce sume se poate angaja statul român să susțină anul viitor întreprinzătorii care vor să demareze o afacere.  Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri urmăreşte să încurajeze performanța antreprenorială, bazată pe inovare și utilizarea noilor tehnologii și nu un program social” – a spus sursa citată.

Reamintim că fosta guvernare, cu puțin timp înainte să fie demisă prin moțiune de cenzură, declarase că urma să lanseze un nou Start-Up Nation spre finalul anului 2019.

Dacă se va derula în 2020 un nou program, trebuie precizat că acesta se va face în paralel cu finalizarea plăților pentru firmele din ediția a doua a Start-Up Nation. Ediția a doua a programului este prevăzută cu un buget total de 2 miliarde de lei (pentru care e nevoie de credite de plată la rectificarea bugetară și apoi, prin bugetul de stat 2020). În prima ediție, din 2017, s-a alocat un buget de 1,6 miliarde de lei.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

TVR trimite la „Eurovision 2019” concurenta decisă de activiștii L.G.B.T.Q.
Tacticile mişcării homosexuale: STRATEGIA folosită pentru schimbarea percepției asupra homosexualității în Occident și în lume. SODOM – un documentar şocant despre mişcarea LGBT – Subtitrare în limba română. ONG-isti lui Soros -Remus Cernea, activistii LGBT !!
Vladimir Tismăneanu, fiul bolșevicului Leonid Tisminetski, îl apără pe torționarul Augustin Lazăr
Coaliția pentru Familie solicită Parlamentului respingerea proiectului legii parteneriatului civil
Ungaria se pregăteşte să achiziţioneze pământ în România. Există strategii şi pentru apele minerale din Transilvania
Scandal monstru pe denumirea țiganilor la o televiziune din România
„Executia sotilor Ceaușescu la peretele unui veceu rămâne pe conștiința lor”, a lui Iliescu și Gorbaciov
DEMENŢĂ totală la parada gay din Sao Paolo. 2 milioane de homosexuali au ieşit pe străzi pentru a-L batjocori pe Isus. Intrebarea este, de ce nu işi bat joc şi de Mohamed , Crishna sau Buddha etc. ?
Presa din Israel: Rusia a început intervenția MILITARĂ în Siria contra ISIS. Reacția SUA
Istoricul Ioan Scurtu: Brucan l-a pus pe Șora ministru al Învățământului in 90. Brucan, fost secretar general de redacție la ziarul Scînteia, de la tribuna căruia a cerut condamnarea la moarte, printre alții, a lui Iuliu Maniu, Gheorghe I. Brătianu, Corneliu Coposu, Radu Gyr și Pamfil Șeicaru
„Minunile” din „Grădina Maicii Domnului”
Știri False Progresiste pro-Multinaționale la Digi24: "Defrișările și Topirea Zăpezilor" ar fi cauza pentru alunecările de teren de la Izvoarele. Mai mult cică "Nu există nici o legătură" cu cutremurele și nu spun nici "PÂS" despre exploatările Petroliere
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro