Guvernul Dăncilă voia să lanseze anul ăsta o nouă sesiune de bani pentru tineri prin START-UP NATION, guvernul Orban anulează si mută la anul, #sa vedem !

Distribuie!by Un nou program de finanțare pentru mici afaceri Start-Up Nation ar urma să fie lansat, cel mai probabil, în primele 3 luni ale anului 2020, iar pentru aceasta trebuie parcurși 5 pași instituționali, a informat, marți, Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, la solicitarea StartupCafe.ro. loading... În urma […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Un nou program de finanțare pentru mici afaceri Start-Up Nation ar urma să fie lansat, cel mai probabil, în primele 3 luni ale anului 2020, iar pentru aceasta trebuie parcurși 5 pași instituționali, a informat, marți, Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, la solicitarea StartupCafe.ro.

loading...

În urma mai multor mesaje pe care le-am primit de la cititorii noștri, StartupCafe.ro a întrebat Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri când va fi lansată ediția a treia a programului Start-Up Nation, de finanțare a firmelor mici și mijlocii și a microîntreprinderilor românești noi.


Cel mai probabil, ediția a III-a a Start-up Nation va fi lansată anul viitor, în primul trimestru. În bugetul alocat ministerului, în acest moment, nu se regăsesc creditele de angajament necesare acestei inițiative în 2019 și nici aplicație informatică de înscriere funcțională, din aceste motive neexistând posibilitatea de a deschide în acest an o nouă sesiune. Alocarea de credite de angajament necesare lansării unei noi sesiuni Start-up Nation se va face prin viitoarea Lege a bugetului de stat”, a precizat Ministerul Economiei, pentru StartupCafe.ro.

Criteriile de evaluare a planurilor de afaceri care vor fi finanțate în noul program vor fi modificate, în urma unei consultări inclusiv cu antreprenorii.


Va urma o perioadă de ample consultări publice, la nivel național, cu reprezentați ai mediului de afaceri, cu firmele de consultanță, cu întreprinzătorii dornici să beneficieze de ajutorul oferit de stat. Vom modifica criteriile de evaluare, astfel încât să se pună accent pe inovare, tehnologii noi, performanţă antreprenorială, sustenabilitate a afacerii”, a menționat ministerul.

Potrivit Ministerului Economiei, pașii premergători lansării Start-Up Nation 2020 sunt:

  1. aprobarea Legii Bugetului de stat,
  2. achiziția aplicației informatice de înscriere, concomitent cu perioada de consultări,
  3. modificarea schemei de ajutor prin ordonanță de urgență,
  4. elaborarea și aprobarea procedurii și publicarea în Monitorul Oficial,
  5. anunțul de lansare și deschiderea propriu-zisă.

Întrebat exact dacă se vor mai menține alocarea financiară nerambursabilă de maximum 200.000 de lei per beneficiar și numprul maxim de 10.000 de firme care vor fi primite la finanțare, Ministerul Economiei a afirmat că mai întâi trebuie să vadă ce bani va putea obține în bugetul pe anul 2020.

În prezent, suntem în plin proces de analiză și proiectare a viitoarei ediții a Start-up Nation. Concomitent, vom face și o analiză foarte clară a bugetului existent și vom vedea cu ce sume se poate angaja statul român să susțină anul viitor întreprinzătorii care vor să demareze o afacere.  Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri urmăreşte să încurajeze performanța antreprenorială, bazată pe inovare și utilizarea noilor tehnologii și nu un program social” – a spus sursa citată.

Reamintim că fosta guvernare, cu puțin timp înainte să fie demisă prin moțiune de cenzură, declarase că urma să lanseze un nou Start-Up Nation spre finalul anului 2019.

Dacă se va derula în 2020 un nou program, trebuie precizat că acesta se va face în paralel cu finalizarea plăților pentru firmele din ediția a doua a Start-Up Nation. Ediția a doua a programului este prevăzută cu un buget total de 2 miliarde de lei (pentru care e nevoie de credite de plată la rectificarea bugetară și apoi, prin bugetul de stat 2020). În prima ediție, din 2017, s-a alocat un buget de 1,6 miliarde de lei.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

In Memoriam Vadim: Poezia lui Corneliu Vadim Tudor despre Klaus Iohannis
Rusia: „Am incetat sa mai discutam cu Statele Unite!”. In mod oficial este pace, in mod neoficial a inceput cel de-al Treilea Razboi Mondial…
Unul din cei mai importanți analiști americani a DEZVĂLUIT ce ne așteaptă: România, parte a cordonului sanitar american ANTI-RUSIA/ SUA știu că ungurii din România vor SECESIUNEA, nu autonomia/ În Europa vor fi RĂZBOAIE. Textul INTEGRAL
Invazia Europei a fost pregătită metodic timp de patruzeci de ani
Tăriceanu a pierdut în instanță
ANAF: iti confisca banii, chiar daca castigi procesul impotriva Fiscului
Donald Trump: "Nu vom mai preda această țară și poporul ei cântecului fals al Globalismului. Statul Națiune rămâne adevăratul fundament al fericirii. Nicio țară nu a prosperat vreodată dacă nu a reușit să pună pe primul plan interesele proprii"
SUA isi va spori efectivul militar de la Mihail Kogalniceanu
ASTĂZI, lui Iliescu i s-a schimbat încadrarea și a devenit INCULPAT în Dosarul Mineriadei. Pasul următor? PUȘCĂRIA!
Cine este miliardarul care cumpără mii de hectare în România dar NU le lucrează. Le pune ”la păstrare”! Contele austriac Andreas von Bardeau (descendent al familiei de Habsburg) a găsit ”oportunitatea să cumpere teren în România
VIDEO stupefiant: Sedinta PSD condusa cu bodyguarzi, ca in gruparile MAFIOTE
„Politicienii postdecembrişti au făcut românilor mai mult rău decât mongolii, ungurii, turcii, nemţii şi ruşii"
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro