Guvernul Dăncilă respinge legalizarea relației între homosexuali

Distribuie!by Guvernul condus de Viorica Dăncilă nu susține legalizarea relației între persoanele de același sex (lesbiene, homosexuali, bisexuali și transgen). loading... Punctul de vedere al Executivului cu privire la două legi ale parteneriatului civil, aflate în Parlament, arată că reglementarea parteneriatului civil nu este obligatorie în Europa și că în […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Guvernul condus de Viorica Dăncilă nu susține legalizarea relației între persoanele de același sex (lesbiene, homosexuali, bisexuali și transgen).

loading...

Punctul de vedere al Executivului cu privire la două legi ale parteneriatului civil, aflate în Parlament, arată că reglementarea parteneriatului civil nu este obligatorie în Europa și că în România „opțiunea de politică legislativă în materia relațiilor de familie” este doar căsătoria între persoane de sexe diferite.Extrase din punctul de vedere al Guvernului:

  • „Precizăm faptul că numeroase prevederi ale actelor juridice europene şi internaţionale consacră principiul căsătoriei şi nu pe cel al parteneriatului civil, această realitate fiind recunoscută de Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, precum şi alte norme europene şi internaţionale referitoare la drepturile omului”
  • „Din punct de vedere al dreptului european, reglementarea parteneriatului civil nu reprezintă o cerinţă europeană, ci cade exclusiv sub incidenţa reglementărilor naţionale ale statelor membre”
  • „În plus, considerentele conform cărora „Relațiile de cuplu consensuale, protejate prin parteneriat civil, sunt o realitate de fapt recunoscută juridic în legislația majorității statelor membre ale Uniunii Europene: Andora, Austria, Belgia, Croația, Republica Cehă, Danemarca, Elveția, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Islanda, Irlanda, Luxemburg, Marea Britanie, Olanda, Norvegia, Portugalia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria” sunt irelevante întrucât parteneriatul civil ține de un domeniu care, cel puțin deocamdată, nu este supus reglementării la nivelul Uniunii Europene, fiecare stat membru având libertatea de opțiune în privința unei astfel de reglementări. Mai mult, prin adoptarea Codului civil, Parlamentul și-a exprimat deja opțiunea de politică legislativă în materia relațiilor de familie, reglementând ca unica formă de conviețuire recunoscută, căsătoria între persoane de sexe diferite”
  • „Potrivit Recomandării CM/Rec(2010)5, cu privire la combaterea discriminării întemeiate pe orientarea sexuală sau identitatea de gen, adoptată de Comitetul Miniștrilor al Consiliului Europei, la data de 31 martie 2010, în cazul în care legislația națională recunoaște parteneriatele înregistrate între persoane de același sex, statele membre trebuie să încerce să se asigure că statutul lor juridic, precum și drepturile și obligațiile acestora, sunt echivalente celor ale cuplurilor heterosexuale aflate într-o situație comparabilă (pct. 24).”
  • „Având în vedere considerentele menţionate, Guvernul nu susține adoptarea acestor inițiative legislative”

Citește mai multe pe același subiect: Cum au jucat PSD și ALDE cartea LGBTQ .

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

În august se opresc arestările! | Veste neaşteptată pentru politicienii şi afaceriştii vânaţi de procurori
Iată dovada! Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a discutat în Covasna despre autonomia Ținutului Secuiesc !
HALLOWEEN INSANGERAT INTR-O TARA DISTRUSA. Murim spoiti. Refuzam sa vedem mizeria si saracia, lucrurile prost facute, le pictam colorat, in "creativitate”, "exprimare libera”, "hipsterisme”, iarba, feministi, gay, bautura, si murim cool si "democrat”
Celebru SCRIITOR roman, dupa ce l-a cunoscut pe Regele Mihai: „Imbuibat INCULT, cu maniere robotice”
De-abia a fost numit oficial și Presa Progresist-Soroșistă de la Macovei la HotNews până la Nicușor Dan și Moise Guran îl atacă ISTERIC pe Marian Munteanu. HotNews: "Cum a devenit Munteanu un mare promotor al nationalismului si curentului anti-occidental"
Mailurile lui Guccifer dezvăluie cum se milogea Corina Crețu de bătrânul si căsătoritul Colin Powell să o primească în patul lui
Ce i s-a întâmplat judecătoarei care i-a reclamat la DNA pe Zgonea și ambasadorul SUA
Dronele de la protestele din Piața Victoriei, în vizorul Poliției. Ce riscă cei care lansează drone neînmatriculate
Românii au cel mai mic IQ: Suntem pe ultimul loc din Europa la capitolul inteligenţă
INCEPUTUL VANZARII ROMANIEI. Desecretizarea scrisorii din 1990 a guvernatorului BNR Mugur Isarescu catre FEDERAL RESERVE (SUA)
ROMANIA SUB ASEDIU
Victor Ponta, despre rectificarea bugetară: Este prima dată de la criza din 2010 când se iau bani din Trezorerie. Guvernul va fi în incapacitate de plată
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro