Guvernul Dăncilă-Dragnea a fost denigrat și demis din cauza că crescuse prea tare salariile în fiecare an și mai voiau să le crească, iar asta deranja străinii și corporațiile care nu au nevoie de forța de muncă scumpă in România

Distribuie!by Guvernul Vioricăi Dăncilă a căzut. loading... Acum, că a căzut, preşedintele Klaus Iohannis trebuie să propună un premier care să formeze guvernul. Se întâmplă cu un an înainte de alegerile legislative, un timp enorm de greu de suportat, dacă guvernul, oricare ar fi el, este cu penele smulse şi […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Guvernul Vioricăi Dăncilă a căzut.

loading...

Acum, că a căzut, preşedintele Klaus Iohannis trebuie să propună un premier care să formeze guvernul. Se întâmplă cu un an înainte de alegerile legislative, un timp enorm de greu de suportat, dacă guvernul, oricare ar fi el, este cu penele smulse şi cu ghiarele tăiate.


„Eu, eu…” s-a agitat dl. Ludovic Orban, preşedintele PNL, imediat după aflarea votului la moţiune care o trimite, teoretic, la pensie pe dna. Viorica Dăncilă.

Doar că dl. Orban nu pare să fi fost atent la ceea ce se întâmplă în jurul domniei sale în ultimele zile.


„Noi nu vom vota un guvern condus de Sică Mandolină”, susţine Victor Ponta.

Victor Ponta, fost premier între 2012 şi 2026 este cel care a pus umărul zdravăn la demiterea guvernului Dăncilă.

Mai clar: demiterea guvernului Dăncilă este o răfuială de partid, cu spijinul PNL/USR şi nu o întărire a PNL/USR cu propteaua Pro România sau ALDE. Guvernul nu ar fi căzut fără voia lui Ponta şi Tăriceanu, asta pare că nu înţeleg Orban şi Iohannis.

Iohannis i-a făcut jocurile lui Ponta, nu invers.

Victor Ponta a crescut mult, în ultimii ani. Discursul lui de azi din Parlament, lipsit de urme de bunăvoinţă şi ticălos în multe locuri, un discurs ce-l copiază pe cel al lui Adrian Năstase, arată un orgoliu în faţa căruia Sică Mandolină este un pisic.

În opinia mea, demiterea guvernului pică foarte prost în acest moment. Dacă opoziţia avea elemente clare că guvernarea este „un dezastru”, atunci trebuia să le arate. Nu le-a arătat. Economia creşte cu 4%, deficitul bugetar este sub 3% din PIB. Salariile au crescut pe medie cu 15%, an/an, şi, chiar dacă inflaţia muşcă din venituri, pe medie, tot rămâne un plus de 11%.

Că nu vorbeşte Viorica Dăncilă perfect, că uită „pe”-ul înaintea complementului direct, da, e adevărat. Că sunt probleme cu justiţia, este adevărat, dar Liviu Dragnea este la închisoare, condamnat de aceeaşi justiţie.

Poveşti cu drobul de sare sunt pe toate drumurile. Că vine criza, că deficitele sunt mari, că … Dar asta nu e o Golgotă de urcat.

Problemele lui Ludovic Orban sunt două: una, a sa personală, iar cea de-a doua, a partidului şi desigur şi a sa ca preşedinte al partidului. Prima este că Ponta şi PSD nu-l vor premier. Iar fără voia lor nu va ajunge acolo. Iar dacă îl vor accepta, va fi o păpuşă cu mai puţină putere decât cea a Vioricăi Dăncilă. Pentru că el nu are majoritate în Parlament.

A doua problemă este că – aşa au căzut zarurile – sunt foarte mulţi oameni pe aici dependenţi de voinţa guvernului. Sunt 1,2 milioane de angajaţi la stat, cu familiile lor, şi 5 milioane de pensionari cu familiile lor. Dacă dl Ludovic Orban vrea să reformeze statul, el trebuie să se ia de piept cu aceştia. Aici nu mai este povestea dacă e bine sau rău. Este pur şi simplu.

Reforma – ce-o fi şi asta, că nimeni nu mai ştie – este lungă. Degeaba vine dl. Orban să spună că statul e prea gras şi stă pe spinarea unui om slab, capitalul privat – ce frumos le zicea dl Băsescu, la vremea lui şi ce nasol a ieşit la final.

Povestea este că trebuie să vii cu o idee care să schimbe paradigma judecăţii viitoare, a acţiunii viitoare, fără să zdruncini prezentul. Este un demers de durată. Poate PNL s-a gândit la un astfel de plan – ar fi fi bine să se fi gândit.

Dl. Orban mai poate da din chitară câteva zile, dar zilele cu zăpadă se apropie. Acolo e ziua lui de judecată. Şi a partidului lui.

zf

 

 

https://www.zf.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

“GABI SRI” IN DOSARUL DE PROXENETISM – Fostul ofiter SRI Gabriel Predoiu a fost identificat la plansa de o tanara obligata sa se prostitueze: “Stiu ca i se spunea Gabi SRI”. Gabriel Predoiu este fratele sefului operativ al SIE, celebrul general Silviu Predoiu. SIE recunoaste, dar pretinde ca “Gabi SRI” se afla in misiune: “Era acolo ca ofiter SRI”. Un alt identificat in dosarul de proxenetism al DIICOT este procurorul Marius Olteanu Felician de la Parchetul Curtii Militare de Apel
O prezentatoare tv din România și-a închiriat casa unor REFUGIATI sirieni. Ce au lăsat în urma lor, GREU de descris: „Sunt INCAPABILI să se ADAPTEZE”
HALUCINANT!! Economistul Constantin Cojocaru: Romania a taiat pensii si salarii si s-a imprumutat la FMI pentru ca a imprumutat SUA, cumparand titluri de trezorerie americane. In plus, Guvernul Boc a alimentat generos conturile firmelor capusa care au pus borduri Bechtel-style. Bonus: TOP-ul datornicilor la FMI. Romania, pe prima pozitie
COMISARUL.RO: Pentru Ponta și Năstase NUCLEARA vine din Panama? Personajul COMUN din DOCUMENTELE SECRETE!
POLITICIENII ROMÂNI: Mercenari plătiţi să jefuiască şi să distrugă
PRIMELE IMAGINI cu arma secretă a lui Putin. Satan 2 poate distruge Marea Britanie în câteva secunde
Alexandru Cumpănaşu: Oasele din butoi sunt ale Alexandrei
"Manevra lui Dragnea" aruncă în aer moneda EURO. Leul, la pământ
Ludovic spune a trăit un an cu întreaga familie din 3000 de lei lunar din care au economisit și 10.000 de euro
Mesajul impresionant al tinerilor către clasa politică: Ați dat șpagă ca să intrăm în NATO! Ați dat șpagă ca să intrăm în UE! În țara noastră ne-ați făcut sclavi, slujitorii altora și ne-ați luat dreptul de a fi români!
Prințul Philip al Marii Britanii: “Dacă m-aș reîncarna, aș dori să revin pe pământ ca un virus ucigaș care să reducă populația umană”
Tanti Elisabeta, bătrâna din Timiş cu pensie de 27 de lei: "Nu mă crede nimeni" (Video)
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro